НВ-ВМХ, част 71

• 38 407
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
Зависи си от бебето, голямата ми нямаше грижи с кожата, за това пък имаше грижи с какво ли не друго  ooooh! Но малката, ей това беше голямо чудо и още е, това дете акаше (любимата ми бебешка тема  Embarassed)  по 12 пъти на ден и колкото и да я миех, ако не я намажех се подсичаше. Пробвала съм какво ли не и наистина маста върши чудеса, но в България където се намира чиста тук както е препържена и солена, си представям ако се намаже какво ще стане  Mr. Green
Само да кажа че и до сега си е така, яде всичко и след всяко ядене е в тоалетната, много странно хапва подува и се коремчето, посещава вц и и залепва за гърба, даже се шегувахме че има глисти, дано остане така за винаги и да няма проблеми с килограми поне  Praynig
А пък така ми тежеше това всекидневно къпане, ако съм знаела че може и да не къпя, колко зор щях да си спестя, ама нали доки така казва ... А като станаха 2  ooooh!

И похвал и аз си имам домашна луканка и суджук  Heart Eyes Закуска половин подкова и я дъФча в колата на път за работа, ако ви кажа как ме гледат по светофарите  Mr. Green

# 571
От къде да си намеря тук истинска мас? Въпросът ми е към Хамериканките .. Laughing    И да попитам, ако намеря , как да я направя пухкава и бяла, нещо се биеше на студена  течаща вода?  newsm78
Преди години една съседка си правеше ,,,но само това съм запомнила...някой знае ли как става?  Hug

# 572
Pinkito тъкмо скоро се бях хвалила какви ги свърших покрай топенето на маста  Embarassed. От една кланица си купуваме сланина, направо както е отрязана от прасето цели чаршафи. В нас я режа на дребно и топя на котлона. Слагам малко вода в тенджера и нарязаната на ситно сланина. И така докато остане на пръжки само. Горе долу бяла ми е като че ли. Из нета четох, че мляко слагали да стане бяла, но не съм пробвала да не си опропастя труда нещо. Обаче такава мацаница стана. Оплесках пода, шкафовете, за печката да не ти говоря. Така че не знам дали ти се впуска в такива авантюри Joy. А иначе готова стопена не знам от къде може да се вземе. По магазините има на калъпи, но е обработена с химии то си пише.

joya моето дети и то така с вц-то. Каквото хапне и заминава. Как не сме и ние така. Аз от как съм на режима нямам грижи, но 30 години голям зор беше Mr. Green

# 573
Добро утро! Да ви ожали човек с тази мас...че няма и как да ви се изпрати.
Цитат
Само с мас не образувам подметка  Embarassed
Така съм от тийн може би
Това ме заинтригува-за да не спамим, може и налични когато имаш време. Предварително благодаря!Лятото поне два пъти в седмицата се занимавам с това...

# 574
  • Пловдив
Мда, всяко бебе си е различно. Леле, Вики, досега не бях чувала за дете, на което да му е паднал пъпът толкова късно.  Crazy На моята малка дъщеря падна на 21 ден, лекарката се завтече към вкъщи, нямала такъв случай за 30 години практика. И аха да дойде, той взе, че падна... Joy
Иначе и аз маста я тача много за кожни проблеми, особено изпръхнала кожа, напукани пети и ръце и т.н.  Peace
А вчера си направих много вкусна манджа - месо, червена чушка и зеле, запържени леко в мас и задушени във вода. Сложих и капка соев сос и стана като китайска манджа. Напоследък готвя почти без подправки и всичко много ми е вкусно така, както си е.
УАСП, никога не съм правила такава застройка, непременно ще се пробва!Благодаря, че сподели!   bouquet

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 07:34 от yulinga

# 575
Аууу, Вики, мерси, че  сподели ! Няма да се пробвам..Мас, и аз искам само за лечебни цели...  за масчица, за личице,  дето викате за напукани  копитца... те не са ми, ама от къде да знам, както кожата ми  от мазна стана суха с годините...не става само с хапване на по мазничко ,трябва си и мазане ... Зехтинецът остава на почит...няма как...  Laughing  Аз за всичко ползвам зехтин или масло.. аа, и кокосовото масло ....Сега искам едно сусамово  олио да взема...

# 576
  • SA
Имам едни приятели от Казанльк, които са ми казвали, че приготвят смес от мас и розова вода ( разбьрквали с миксер). Жената смяташе, че е чудесно средство против стрии.

# 577
Имам едни приятели от Казанльк, които са ми казвали, че приготвят смес от мас и розова вода ( разбьрквали с миксер). Жената смяташе, че е чудесно средство против стрии.
Мас с невен прави майка ми и аз ползвам нея Simple Smile невенът се "пържи" мисля в маста, но мога да питам за подробности ако някой има интерес.
А иначе ми предлагаше мас с прясно мляко да направи като се роди малкия.

Аз застройвам само с яйце, но идеята с течната сметана много ми допада, ще пробвам следвашия път.

# 578
  • София
Дояде ми се супа като ви чета, днес ще направя една с едни гъби, които ми се мотаят в хладилника. И сметанка имам ... приказка  Heart Eyes

Мас топя, като нарязвам на малки кубчета сланината, слагам в дълбока тенджера с капак + 1 ч. вода и варя на тих огън. Накрая прецеждам мазнината в буркани, останалите месенца ги слагам в друг буркан и ги ползвам в манджи.
Мъжа ми пъ топи като Викито, слага парчетата в дълбок тиган и пържи, докато станат пръжки. Но така много пръска, а и много пуши  ooooh!
И по двата начина става бяла мас.

# 579
Добро утро! Да ви ожали човек с тази мас...че няма и как да ви се изпрати.
Цитат
Само с мас не образувам подметка  Embarassed
Така съм от тийн може би
Това ме заинтригува-за да не спамим, може и налични когато имаш време. Предварително благодаря!Лятото поне два пъти в седмицата се занимавам с това...

Нямат проблем да си правят
Както и аз тук правя, на мен не ми пръска, правя я в дълбок съд на бавен огън
Някои даже и на фурна я правят
Важното ед а се махне от огъня щом се образуват пръжките и по тях вече нищо не остава за топене
Або се остави да се загрява още, ще почне да пръска
Вода не слагам, само измеам добре парченцата и ги слагам мокри

После я разбивам със студена вода на няколко пъти и става снежно бяла
Държа я в хладилник и два пъти седмично се мажа
Първо преди душ се стържа на сухо с една метална пила
После след измиване мажа обилно и слагам чорап веднага
Правя го целогодишно, иначе става много зле ако пропусна седмица-две даже и зимата
Няма друго какво

Чела съм, че прекалено сухи пети са симптом за проблем с ЩЖ
Не знам колко е вярно
Но при майка ми беше така
А и при мен май

Билки в мас не се пържат, а се слагат да се загреят на слаб огън, за да стане маслен извлек

# 580
Уасп, много благодаря за инфото за хобитовите пети.  Hug Crazy Имам го и аз този проблем, много сухи, растящи и напукани, лятото е много грозно.

Днес имам много силен глад за сладко и си купих две мандарини, изядох едната след закуска, дано да отмине. Едно килце съм свалила и са ми широки дрехите.  Flutter

# 581
За нищо
Само да добавя да не се доверявате на "специалистки", които минават стъпалата с един уред като белачка за картофи
Отговорната педикюристка пили на сухо ако трябва с  часове, използвайки разни омекотяващи масла
Именно една такава ми обясни колко е вредно едно такова обелване с инструмент
И как води до по-големи проблеми с времето

# 582
  • Vildbjerg,DK
Добър ден! Днес ме изненадаха рано с почивен ден, така,че днес релакс и после фитнес. Решила съм да прочета всички стари теми и днес искрено се забавлявах с постовете на Pinkito през далечния януари на 2010. Благодаря ти мила за страхотния старт на този дъждовен ден. Hug

# 583
За нищо
Само да добавя да не се доверявате на "специалистки", които минават стъпалата с един уред като белачка за картофи
Отговорната педикюристка пили на сухо ако трябва с  часове, използвайки разни омекотяващи масла
Именно една такава ми обясни колко е вредно едно такова обелване с инструмент
И как води до по-големи проблеми с времето
да, кюретата за пети е много вредна. Иначе за проблемни пети много добре действа гъша /патешка мазнина. Петите се пилят на сухо, точно както казваш , ако е нужно с часове. След това се мажат и се обуват чорапи.
Относно застройките и аз я правя с жълтък и сметана. Когато е само с жълтъка , няма опасност да се пресече застройката. Понякога слагам и няколко капки лимон.

# 584
Аз през лятото именно кюрета ползвам.  Embarassed Много неравно става и понякога се порязвам.

Общи условия

Активация на акаунт