НВ-ВМХ, част 71

• 38 409
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
А аз чета в момента книгата на д-р Дейвис за пшеницата и ми направи много силно впечатление писаното за "бременното коремче" . Знам, че това натрупване на мазнини се свързва с натрупване на мазнини около вътрешните органи и е по-опасно от натрупването на мазнини по дупето и бедрата. Но тук той набляга на това, че именно тази мазнина причинява всички възпалителни процеси в нашето тяло (включително и туморните) . Той сравнява висцералната мазнина с ендокринните жлези - щитовидна и панкреас  и съветва човек да се справи с тази мазнина ( чрез НВХ ) иначе дори всички жлези да са наред не може да се постигне здраве .

ПП: По повод написаното от  W'A'S'P' се сетих колко буркана с мас отидоха при къпането ма моя син като бебе  Joy Първите седмици го къпеше свекърва ми, че аз бях доста зле след тежко раждане и свекърва ми го къпеше с много гореща вода и след това го мажеше много обилно със свинска мас и като ми го даваха беше червен като рак и мазен като свинче  Joy Но казваха, че така трябва  ooooh!

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 17:56 от dani1712

# 556
Така е, мастната тъкан действа като жлеза с вътрешна секреция, например знам, че секретира естроген.

# 557
Едно сравнително "прясно" изследване на тема хранене
http://regal.bg/show.php?storyid=2084503

А, по-притеснителното е това. Дразня се, когато този тип компании си правят ПР, поръчвайки такъв тип изследвания, които за мен са предварително ясни предвид зададените въпроси
http://regal.bg/show.php?storyid=2218675

# 558
мас съм ползвала и аз за синчето
особено след изгаряне се видя колко е добра пред кремове и козметика
и пак беше препоръчана от лекарите в Клиниката по изгаряния в Пирогов
казаха да редуваме мазен крем и мас
от крема имаше добор омазняване на новата кожа само около час и после пак ставаше твърда
докато маста само с едно намазване държеше кожата мека и еластична с часове

# 559
Вив, хапва и банички  Wink и хляб в малки количества, борим се със страстта му към сладко и доста го е ограничил на фона на предишните години.
Няма наднормено тегло, много се движи, ходи на фитнес. Еми пуснали са му
CHOL 5.38  ref.3,60-5,50
HDL  0.81           > 1.00
TRG  1.7            0.40-2.10
LDL   3.56          Heart.9
глюкоза 5,3
Казах му да иска ароВ, не бил питал, а за гликираният хемоглобин не се сетих. Казах му, че сам избира с какво да се храни и да се оправя.  Rolling Eyes

# 560
  • Има много детски смях.
Cioccolata , благодаря за подробния отговор.  Hug
В много страни /с по- северен уклон  Laughing/ сметаната, сланината и яйцата традиционно си се смятат за хубава и полезна храна- отдавна са установили, че дават сили и усещане за топлина. Друг е въпросът, че често за закуска може да ти предложат филия хляб, богато "наклепана" със сметана и поръсена със захар, примерно  Joy Или пък паница каша / елда с осолена сланина.  Joy
И аз се интересувам от въздействието на НВ- ВМХ върху съня  Peace

# 561
Lemy, според мен той трябва да намали триглицеридите и да увеличи ХДЛ. С две думи, да продължава да се храни като теб и да бъде по-стриктен Wink Може просто да му е нужно повече време.

# 562
Шоки, проблема е, че не иска да се откаже от сладкото и хляба. Не можело хляба да е вреден, не можело плодовете да не са полезни, не можело меда да не е полезен....като 100 годишен старец. Както и да е, ще видим по-нататък, че ме ядоса. За сега съм го оставила да си троши главата.

# 563
Да хапва по някой плод, щом държи, но това да му е сладкото. И хляба да го махне Twisted Evil Ясно ми е, аз водя същата борба с баща ми Rolling Eyes

# 564
Шокии, Шоки, не можело да се хване диабет от прекалено ядене на сладко ooooh!

И нещо по-весело

# 565
  • SA
Lemy,  Hug, толкова позната история, че... Все едно мьжа ми слушам.  ooooh!
А напоследьк с учудване разбрах ( от друга тема), че доста хора все още не знаели от какво се получава 2 тип диабет   Shocked
А ето, от друга страна мьжьт ти е пример за това, че консумацията на по-голямо количество вьглехидрати, макар и при някои хора да не води до затльстяване, то с времето не се отразява особено здравословно.
Всьщност, реално погледнато, почти всичко му е в норма ( явно има добри гени  Simple Smile). Но според мен по-притеснително е, че HDL му е ниськ и триглицеридите височки, отколкото, че общия му холестерол е кьм горна граница. А реално, при него една сравнително лека вьглехидратна рестрикция с включване на повечко полезни мазнини, би подобрило много нещата. Дано те послуша!  Hug
W'A'S'P', маста си е много хубава мазнина за мазане на кожа, и аз много я уважавам.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 20:20 от kameloth

# 566
  • София
Аз пак по бебешката тема, но ако може да ме извините.
Известно време мазах бебето със зехтин по всеобща препоръка, но след време установих, че няма абсолютно никакъв смисъл. Бебетата се раждат с перфектна кожа и всичко останало би могло само да я обърка.

И да, моята свекърва е с нисък HDL и високи триглицериди. Но и да - тя наистина *прекалява* със сладкото. При нея зависимостта е пълна. Странното е, че напоследък (но само наполедък) холестеролът и е по-скоро нисък (4.5).

# 567
  • Пловдив
Асос, моите деца не съм мазала с нищо изобщо, никакви кремове против подсичане на съм ползвала, къпала съм в рамките на разумното за мен - 1-2 пъти седмично (говоря за цялостно къпане).  И на мен ми се струва ненужно цялото това мазане и ежедневно къпане с каква ли не козметика, че дори и с естествени продукти. Би следвало природата да се е погрижила да осигури на бебето оптималната кожа за оптимална адаптация и защита.  Peace
Да се изкажа и аз по каквото се сетя от прочетеното.
За супите: напоследък много правя. Открих тайната на вкусната за мен застройка - яйце, кисело мляко и оцет; може и малко заквасена сметана. Много обичам и при консумация да слагам сирене, за вечеря изядох към половин литър супа... Crazy
За кантара: за насърчение на неотслабващите дълго време (като мен включително, поне на кг) да споделя, че влязох в още един панталон от студентските години, че и го закопчах даже (коремът малко стърчи  Embarassed). Странното е, че тогава съм била със 7-8 кг по-слаба... #Crazy, не с 1-2...
Байкова, Мермерски и разни други такива хич и не желая да ги слушам какво ми говорят... ooooh! А с тази детоксикация след празниците - лудостта е всеобща. Натоварил им се бил организмът, понеже, видиш ли, яли повече месо. А че към месото са яли много хляб, пити, отделно баници, баклави, печива и сладкиши, и що алкохол са изпили - това няма значение.
Ау, Леми, бих минала и аз на такъв сух режим - обожавам суджуци и луканки, но за съжаление няма откъде да се снабдявам с домашни, та рядко ям.
За съня: и аз минавам с малко напоследък, а ако спя по-дълго, се будя поне 1-2 пъти през нощта. Отдавна не се е случвало да спя непробудно до сутринта.
Щях да пиша още неща, ама всичко забравих... Joy

# 568
Да, принципно е така с бебетата
Но с уговорката, че човек е наясно предварително и така си почне от началото
Със синчето нямаше къде да се чете
След години разбрах, че още в родилното са допуснали грешката да мият всеки ден преждевременно родено
После и ние си продължихме щото така трябвало
Приятелка в Дания къпеше бебето през два-три дни  и то без сапун, а с малко бебешко олио във водата, което тогава ми се видя супер странно
Но след време разбрах колко е грешно инфото в БГ на тази тема, за съжаление късно

Както казва половинът, добре че оцеля при тези грижи  Mr. Green

Юле, пък моята лпбима застройка е жълтък с течна сметан

Кам, мен само маста ме спасява от хобитови стъпала
И майка ми беше със същия проблем
Аз пробвах всичко без резултат
Само с мас не образувам подметка  Embarassed
Така съм от тийн може би

# 569
Аз пък си мазах бебето понеже кожата му толкова беше суха и се лющеше буквално на парцали. Мас тук в Щатите нямаше от къде да намеря ( по-точно има но преработена някаква), да топя пък и през ум не ми е минавало. Една позната ми беше дала пратена от БГ, обаче ми фунтеше на мърша и не посмях да мажа с нея. Виж за зехтин не се бях сещала, макар че главичката му мазах със зехтин против млечните корички. А мама се втресе като разбра че тук бебетата не ги къпят докато не им падне пъпа. А на моя син чак на 45 ден му падна пъпа. Хвърлих джинса в смут. Е дупето му си му го миех постоянно, но къпане не. Само обтриване с кърпа и топла вода.

А сега като гледам какво чудо настава с тая сладка епидиемия и в какви глигани се превърнаха наборите на сина ми се чудя защо изобщо съм му давала плодови пюрета при захранването. Голяма грешка. Ако сега беше бебе нямаше да му дам да близне. И определено помага. Това което не го ядеше като малък все още не го яде (напр. попара не вкусва, тестяно много рядко, соковете и тях не пие).

Общи условия

Активация на акаунт