НВ-ВМХ, част 71

• 38 420
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
Фата, това е друг вид прочистване, аз и него съм правила.  Peace И двете си съществуват. Едното прочиства стомаха от слузта, а другото е за цялата храносмилателна система.

# 541
Like_Smoke, за мен хомеопатията е това, което излекува детето ми, а така наречената традиционна медицина препоръчваше да я тъпча с антихистамини (години наред едва ли не) и да мажа с кортикостероиди. НО! Човек трябва да попадне на наистина добър класически хомеопат. Разните там схеми с безброй топчета дневно са пълно безумие и нямат нищо общо с истинската хомеопатия.
Разбира се, всеки има мнение  Peace
Моето в тази посока е изключително крайно и затова няма да разводнявам темата повече. Извинявам се за спама  Simple Smile

# 542
Не, нямам алергия, цял живот много съм обичала мляко. Но щерката беше с АБКМ и докато я кърмих и аз бях на безмлечна диета. Като проядох млечни усетих разликата и затова сега ги избягвам, а и свикнах без тях.
Точно тази алергия на щерката преборихме с хомеопатия и диета  Peace

# 543
# 544
  • София
С какъвто и проблем да се сблъскам напоследък, все на въглехидрати попадам. Сега чета, че коликите при бебетата били резултат от липсата на достатъчно ензими за разграждането на въглехидратите.

Странно.......пак започнах да пия Вигантол, сега пък започнаха да ми се белят ходилата като изгорели от слънце.......Дали не ми идват много 4 капки? момичета, сега започвам и хомеопатично лечение заради депресията и постоянната тревожност. Но ,нали тези топчета са сладки.......много ли ще  се натоваря с въглехидрати от 20 топчета на ден  Embarassed
Съвсем добронамерено бих ти препоръчала да се запознаеш по-подробно с хомеопатията  Wink
За мен персонално това е една от големите измами с добри годишни печалби
Хах, да. Факт е, че повечето хора решават, че става въпрос за някакво билково, природно лечение Simple Smile
Някъде четох, че  в Скандинавия през 90-те години хомеопатията е била на  мода, но сега вече никой не си спомня за нея. За сметка на това днес там традиционната медицина се прилага много по-отговорно отколкото в България. При ангина, например, задължително се прави посявка преди да се предпишат антибиотици. И прочее.

# 545
  • SA
Да, Аги, има я Grain Brain. Трябва да взема да поръчам на брат ми да купи за майка ми книгата на Д-р Дейвис, нали я има на български?
За клизми, стомашни, влагалищни и тем подобни промивки, мисля, че приложението им е оправдано, когато се правят с лечебна цел, по повод на реално съществуващи здравословни проблеми, а не да се правят редовно, едва ли не всеки ден. Първо, всяка телесна повърхност си има своя естествена бариера, която има преди всичко защитни функции, а тези манипулации грубо я нарушават. За дебелото черво пък - с тия клизми се отмива и разрушава нормалната чревна флора.
А за хомеопатията - не съм запозната детайлно с нея, но и не го правя, защото също не смятам, че има лечебни ефекти. Иначе за алергии - естествено премахването на алергена е от основно значение, стига да се знае кой е той.

# 546
  Ама "Галя" ми напълни душата този път   Peace явно е фенка на нвд-то,цял живот свинско си хапвала,а причината за подуването била филийката,а не сланината,браво! Опита се да направи някаква полезна дискусия,много в час въпроси му зададе,ама той едно си знае като стара градска,даже и не и разбира правилно  въпросите пффффф  ooooh! едва го изгледах....

Какво мислите за краткотрайните гладувания -12-24ч,аз например като ми се натрупаха много грешки  в системата покрай празниците-баници,баклави,шоколади, вчера рестартирах-пропуснах вечерята и днес съм значително по добре и си го подкарах режимно.

За пазаруването определено е облекчение  за време и  пари, от месеци  купувам основно няколко артикула-ябълки,грейфрути,масло,сирене,кашкавал,яйца,салати,месо или риба.Охладената пъстърва в Била е на цената на свинското,горе долу.
И да ви се оплача,нали от 1 месец ходя редовно на фитнес,тренирам с тежести,мн добре се чуствам и реших да добавя един път седмично плуване за разкош,направих аз  лежерно3Х10Х24м дължини,като за начало и на другия ден капачките ми все едно с чукове са ги удряли  pironi не мога да ходя,не съм се оправила още 5 дена минаха,ужас,не мога да ходя камо ли да тренирам...

Взех си пребиен пробиотици, евентуално по нататък ще си поръчам на аквасорс,дано ми се оправи този проблем със запека,че понякога ми идва отново да пропуша...и спирам категотично всякакви въглехидрати,от млечните ще оставя само малко сирене за омлетите сутрин.Лек ден момичета  Hug

# 547
С какъвто и проблем да се сблъскам напоследък, все на въглехидрати попадам. Сега чета, че коликите при бебетата били резултат от липсата на достатъчно ензими за разграждането на въглехидратите.

Странно.......пак започнах да пия Вигантол, сега пък започнаха да ми се белят ходилата като изгорели от слънце.......Дали не ми идват много 4 капки? момичета, сега започвам и хомеопатично лечение заради депресията и постоянната тревожност. Но ,нали тези топчета са сладки.......много ли ще  се натоваря с въглехидрати от 20 топчета на ден  Embarassed
Съвсем добронамерено бих ти препоръчала да се запознаеш по-подробно с хомеопатията  Wink
За мен персонално това е една от големите измами с добри годишни печалби
Хах, да. Факт е, че повечето хора решават, че става въпрос за някакво билково, природно лечение Simple Smile
Някъде четох, че  в Скандинавия през 90-те години хомеопатията е била на  мода, но сега вече никой не си спомня за нея. За сметка на това днес там традиционната медицина се прилага много по-отговорно отколкото в България. При ангина, например, задължително се прави посявка преди да се предпишат антибиотици. И прочее.

Ами аз от 1998 година се лекувам с хомеопатия. Синът ми също  от бебе почти........ За сега нямаме  оплаквания.  Та съм се позапознала доста, преди да си позволя да  дам и на сина си  Simple Smile Дори и плацебо ефект да е-лошо няма, когато помага......Не, че в конкретния случай сега имам големи надежди.....но вече си е и въпрос на психична нагласа....

# 548
Гайдурков е прогледнал Wink В събота имаше негова статия в "24 часа", че сланината не повишава холестерола, а дори е полезна, и че холестеролът всъщност се повишава от тестено (дори беше подчертал, че и пълнозърнест хляб), сладко, мед. Човекът явно чете все пак.
Шоки, може ли да ми помогнеш със намирането на тази статия, търсих търсих, не можах да намеря такава в 24 часа, излиза ми само някаква от септември 2013г. Thinking
В къщи имаме малка драма, холестерола на съпружеското тяло е към горната граница, и човека каза, че аз съм била виновна, заради мазните храни.  Rolling Eyes Та искам да му покажа статията. То и други неща трябва да му дам да чете, но да почна с това.

# 549
Lemy, не знам дали я има онлайн, аз я четох в книжното издание. А на мъжа ти е важно какви са му и ХДЛ, ЛДЛ, триглицеридите, захарта/гликираният хемоглобин плюс дали има наднормени килограми.

# 550
  • София
Леми, мъжът ти да не си хапва тайничко по някоя баничка  Wink Шегувам се  Hug
Лошия холестерол ли му е висок?

Аз търся инфо относно съня. Напоследък ми писна да се наспивам за 5 часа  hahaha
Толкова е странно усещането, че вече нямаш нужда от 8 -10 часа сън ...
Попаднах на информация за протеинът хипокретин, което пък обяснява "нашето състояние" на бързо наспиване.
http: //media. muskuli. com/ %D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%BE%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%BE/

Само махнете интервалите, че се появява като спам.

Ето и още една статия, защо сме по-щастливи  ние тук, на нашия режим Simple Smile
http://www.monitor.bg/article?id=377325

Редактирам, защото намерих същата статия, без да излиза като спам: http://fighters.bg/%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD-%D … 0%B3%D0%BB%D0%BE/

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 17:17 от Вивиан

# 551
Аз чета "The Vegetarian Myth" и този откъс ми направи много силно впечатление. Става дума за връзката между серотонина, мазнините и депресията.

Скрит текст:
Then there was the depression and anxiety. I come from a long and venerable line of depressive alcoholics, so clearly I didn’t inherit the best mental health genetics. Malnutrition was the last thing I needed. Veganism wasn’t the only cause of my depression, but it was a big contributing factor. Years went by when the world was made of a pointless, grey weight, endlessly the same, punctuated only by occasional panic. I would routinely dissolve into helplessness. If I couldn’t find my house keys, I’d find myself in a heap on the living room floor, immobilized on the edge of The Void. How could I go on? Why would I want to? The keys were lost and so was I, the world, the cosmos. Everything collapsed, empty, meaningless, almost repulsive. I knew it wasn’t rational, but I couldn’t stop until it had run its course. And now I know why. Serotonin is made from the amino acid tryptophan. And there are no good plant sources of tryptophan. On top of that, all the tryptophan in the world won’t do you any good without saturated fat, which is necessary to make your neurotransmitters actually transmit. All those years of emotional collapse weren’t a personal failing; they were bio-chemical, if self-inflicted.

# 552
Дайте линк към шоуто с Мермерски плс. искам да го пратя на майка, току виж и уврияла главата. Че само ми спряга Мермерски, тов, Мермерски онова, и всичкото е безумно с огромни количества мед. Мед и чесън, мед и орехи, мед и не знам си кво. Баща ми като дете за 6 месеца мед и орехи бил качил 40 кила, след открит проблем със сърцето, лекаря казал на баба ми, мед, орехи и да полежава и ще се излекува. Е освен че е станал 100 кила, нито се е излекувал, че и за малко диабет да направи.
А Гайдурков при Гала пак, беше споменал колко е полезно маслото и жълтъка на яйцето, чак ме изуми. Но той на мен не ми е толкова краен и противен, склонен е да се съгласява и размишлява, до като Байкова да речем, то е като кон с капаци, едно си знае, едно си бае.

Вив при хора с Хашимото знам че съня е показател за нивото на хормоните, например като спиа по-много обикновенно след това ми вдигат хормона, ако не мога да спя, и се будя, значи е предозиран.
При нормални хора съм чела че 6 часа сън са напълно достатъчни, и след това си нов човек, имаш енергия (това е при правилно хранещи се). При гладуването също е така, ама нали изпадаш в кетоза, аз така си го обяснявам, като съм гладувала и 5 часа сън са ми стигали. Радвай се много обичам да се наспя и стана рано, деня ти е дълъг и имаш време за всичко Wink

# 553
Точно за меда предупреждава и Гайдурков, че повишава холестерола Wink

О, нещо се сетих по повод на разбиранията за правилното хранене Sunglasses Някъде бях чела преди време, но не точен цитат, че в "Брулени хълмове", когато Кати е болна, лекарят препоръчва да яде сметана, за да си възстанови силите. А в "Имението Даунтън" миналата седмица имаше следната размяна на реплики между иконома и готвачката на една дама: "Тя не яде яйца." - "Да, тя не се храни здравословно." Sunglasses

# 554
явно мед с ядки е била стандартна рецепта за проблеми със сърцето
при моя близка беше предписано също
грам не помогна
след време с кардио-ехограф се разбра, че има органична причина

но пък поне имаше супер метаболизъм и не качи грам, за радост

виж, ако бях аз, сигурно щях да се търкалям  Laughing Embarassed

на мен ми е интересно дали има наистина нещо в тази комбинация мед+ядки, която да е добре за сърцето и как точно му действа, ама надали ще намеря ...

негативна
, тя цялата книга е интересна
аз доста неща открих навремето за себе си в нея

хехе Шоки, доста книжки са си с режимни уклони
аз помня и как Мами мажеше лактите на Скарлет за да са меки
сега го кажи това на някого, ще те спука от бъзик дали ще ги готвиш тези лакти, както става из бебешките теми химия срещу зехтин/мас
я една Мустела с хилядите ѝ химии  по-добре  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт