НВ-ВМХ, част 71

• 38 487
  • 726
  •   1
Отговори
# 330
разбирам Simple Smile Аз обядвам навън така че едва ли ще мога да обогатя с мазнини обедното меню освен ако няма пилешки пържоли със сметана и сирена (така може би ще е по-добре?)  Sad За вечерта мога да добавя към салатата заквасена сметана или цедено кисело мляко Simple Smile

# 331
  • Vildbjerg,DK
Добре дошла Mama na Misho Надявам се тук да се окаже точното място за теб и да се чувстваш добре. Аз също съм сравнително отскоро на режима и може би другите момичета е по-добре да ти дадат съвет, но лично според мен това е малко като количество и недостатъчно богато от към мазнини, освен ако не си добавила масло при приготвяне на пържолата примерно или майонеза ( за предпочитане домашна ) към зелевата салата. Моето меню да речем от вчера беше
З. Яйце, авокадо и масло - разбъркано тип гуакамоле консистенция
О. Две яйца с майонеза и подправки  - фаршировани май им казваха и салата
В. Свински дроб на фурна с праз и лук, сос от кис. мляко и майонеза и див лук
И между обяда и вечерята имаше 25 грама синьо сирене и 50 грама замразени ягоди
Сметката показа 7% В 18% П и 75% М или 22гр. В 61гр. П и 113гр. М
Но аз лично сега се опитвам да държа протеините до максимум 73 гр. и въглехидратите под 30.
Но за всеки е различно де.  До миналата седмица гледах да ги докарвам 15%В 20 -25% П и 60-65% М За сега все още експериментирам как се отразява на чувството за ситост различният процент мазнини.
Днес за първи път добавих 20гр. кокосово масло към кафето и 30 мл. сметана. Уникално стана но току що си приготвих обяд. Тъй като пих кафето малко след 5 - то това са около 6 часа разстояние. Ами добре е според мен. Другият път ще пробвам с кокосово и обикновено масло вместо сметана.

# 332
разбирам Simple Smile Аз обядвам навън така че едва ли ще мога да обогатя с мазнини обедното меню освен ако няма пилешки пържоли със сметана и сирена (така може би ще е по-добре?)  Sad За вечерта мога да добавя към салатата заквасена сметана или цедено кисело мляко Simple Smile
Едно "мини зехтинче" в дамската чанта и си готова.  Flutter

# 333
Благодаря за съветите, Йоана82 и Like_Smoke  Hug Hug  

Днес ми е много трудно, подгонила ме е някаква абстиненция за сладко, а и съм в ПМС.  Crazy Вчера за пръв път си купих кокосови стърготини и ще потърся в темата за рецептите как да си направя палачинка за закуска.

# 334
Пробвай да замениш кокошите яйца с такива от пъдпъдък  Peace

Лично аз не ползвам сметани, особено растителни - пълни са с хидрогенирани мазнини. Нискомаслените пък според мен имат нишесте за сгъстяване. Майонезата изобщо не би трябвало да фигурира в хранителните навици, но аз съм леко крайна и в частност тези от магазина.

Въпреки нисковъглехидратното хранене за мен е важно все пак да се внимава и с приетите калории при режим за сваляне. Защото, ако не ги изразходваме, ги складираме - те просто няма къде другаде да отидат

# 335
Ако може да ви върна на темата *кростренажор*, че ми стана интересно. Какво точно означава *интервална* тренировка?
 За мен днес-парче бяло месо, домашна извара, яйце, сушеница, свински сърца с лучен сос, супа с лук и сирене, разпределени за целия ден, и тренировка в къщи-за начинаещи.

# 336
  • SA
Малвина, значи точно като с баща ми и чутото от Папазова Laughing Аз приказвам, приказвам - не ми вярва. Чуе ли обаче същото от Папазова, веднага вярва ooooh!

Хехе, брат ми пьк беше така с Милко Георгиев. Да, има си значение някой да го обясни по телевизия, радио...
Жьлтькьт на яйцата и аз много го уважавам. Наистина, че в сурово сьстояние е най-полезен. Все пак компромисен вариант са рохко варени яйца, в които жьлтькьт остава полутечен, или тези - на очи с пак течен жьлтьк. На мен много твьрдо сварени яйца не ми харесват особено. Но не мисля, че дори и така, всичките им ценности се загубват.
А някои хора са алергични кьм яйца.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 12:36 от kameloth

# 337
  • София
Ехе, Мама на Мишо, радвам се да те видя тук  Hug
В нашия квартал ставаме двечки от темата на режима  Grinning

На мен менюто ти ми се вижда добре, Мереленда е права - зехтинче в чантата и си ок. Не прекалявай с мазнините все пак де.   bouquet

Луди пеперуди - интервална тренировка е тренировка в която имаш време, в което даваш всичко от себе си на мах. и време за почивка или леко темпо. Обикновено е в секунди.
Редуваш примерно 50 сек. - максимално темпо с 10 сек. почивка или ниско темпо. И така ...

# 338
Призма, а пробиотици пиеш ли?

Аз направих вчера от тези две рецепти нещо средно и стана ммм..страхотия.
На дъното на тавата сложих нарязан лук, отгоре нарязани моркови, червено цвекло, ряпа и целина. Поръсих ги със риган и малко босилек, понеже нямах мащерка, сол, олио и малко балсамов оцет. Завих ги със фолио и ги пекох, накрая махнах фолиото да се запече, като ги извадих им ръснах малко кокосови стърготини и като седнах да ги пробвам...едвам се спрях  Mr. Green Следващият път обаче ще наблегна на печенето с долен реотан, за да се карамелизира лука.
http://vanillka.com/2012/05/23/my-favourite-onion/
http://vanillka.com/2013/04/02/beet-root-paste/

Мен сурови яйца могат да ме накарат да ям само ако са ме заплашили с огнестрелно оръжие Laughing Виждала съм хора заразени със салмонела, и от тогава бягам като дявол от тамян от такива неща. Отскоро започнахме да правим домашна майонеза, и я използвам само за готвене, сурова ме е страх да я консумирам.

# 339
Леми, салмонелата не е в яйцето, а по черупката. Тя трябва да се мие много добре, а най-хубаво, ако топнеш яйцата за 5 минути в 15% разтвор на белина/хлор.

# 340
Чувала съм за белината Simple Smile Обаче от както навремето докторята, чудейки се какво става с корема ми ме бяха пращали и във инфекциозна болница да ме изследват за салмонела и трихинелоза, си имам страх от яйца и диви прасета   Rolling Eyes

# 341
О, благодаря на всички за съветите и посрещането Simple Smile На мен най-големият проблем ми е тренировките - нямам време, а и желание май  Embarassed Единственото, което мога да правя е да ходя по 5 км на ден, не се чудя достатъчно ли е? newsm78

# 342
  • София
Леми, какви са тия божественярски рецепти?
Веднага си ги запомням и още утре ще метна една такава тавичка във фурната  Embarassed
Любима комбинация ми е риган и мащерка  Peace

Имам едно любимо пиле с кашкавал, риган и мащерка, става просто убиец  Embarassed

Мама на Мишо, ходенето е хубаво нещо, ходи  Peace
Като оформяне на фигурата няма ефект, но иначе е много здравословно.

# 343
  • Vildbjerg,DK
Вивиан сега остана и рецептата да дадеш за това пиленце с риган и мащерка. Laughing

# 344
Вив, ти ме подсети, че може и малко кашкавал да се ръсне при поднасянето, аз бях нарязала отделно, много пасна. Също може и малко чесън, ние го ядохме отделно че беше доста(заради гадните вируси, всичко около нас кашля и буха).

Общи условия

Активация на акаунт