Парфюмни размисли и страсти - 177

• 61 673
  • 723
  •   1
Отговори
# 285
  • в 1001-та нощ
Момичета, обръщам се за малко помош, по правилното идентифициране на един парфюм, който искам да пусна в размените, но имам рефил и не съм сигурна дали точно ще посоча линк във фрагрантика, а не бих искала да подвеждам  Peace

Парфюмът е на M. Micallef - Le Parfum

Първо реална снимка от близо на надписа на флакона, направена от мен:

За да не правя много чаршаф - в скрития текст - снимка как изглежда цялата бутилка:

Скрит текст:

Снимка от нета - как се продава:

Скрит текст:

Ароматът е много силен, ориенталски и убива от упор  Crazy Не мога да го сравня с друг, който ми е познат, нямам голям обхват на познание в областта  Blush

Ще се радвам, ако можете да ме насочите, кой линк от фрагрантика да посоча за парфюма  Blush

# 286
Здравейте! Пуснах този пост в темата за Шанел, но да питам и тук.  Появи ми се едно съмнение и за него искам да питам. Поръчах 3 парфюма от enzo- Шанел, Ейлиън и Белия чай на Булгари. Вторите 2 ми изглеждат оригинални, добра трайност, но Шанела ми излетява скоростно струва ми се... Моля, някой, който е имал Шанел Алюр, за който със сигурност може да каже, че е оригинал, да сподели колко време се усеща парфюмът? Аз го ползвам нормално, в смисъл не се обливам с него. По веднъж зад ушите и на китките и веднъж на деколтето. След 2-3 часа вече няма никой Crazy Нормално ли е това?
Там ми отговориха, че е траен аромат, държи цял ден. Какво да мисля?

# 287
Имам Алюр Сеншуъл, купен от Сефора. Ако не се изкъпя вечер, сигурно ще го усещам 24 часа, но и след душ го усещам. Алюр не е по-различен. А за enzo... по-добре да не коментирам.

# 288
Точно преди няколко дни правих експеримент с 2 отливки Алюр - една оригинална (fede  Hug ) и една, за която напълно се убедих, че е менте. Много ми се искаше да попитам откъде е купуван парфюмът, но се притеснявах момичето да не се смути, защото съм 100 % убедена, че тя също не знае. Имала съм и цяла бутилка, купувана от Prettyshop преди време.
Та, пръснах на двете ръце от двете отливки. Ментето стои мазно! Когато се пръсне на кожата, минута по-късно ясно си личи, че е пръснато и на допир е много особена мазнотия. Нищо подобно с оригинала. Миризмата в началото е много силно изразено различна, после добиват повече прилика. Ментето избиваше нещо репелентно много здраво.
За трайност да не говорим. Както каза Бижу, се усеща плътно през целия ден. Даже ми се е случвало в болницата при целия сбор от всякакви миризми, колежка да се завре в мен с умилителното "толкова хубаво миришеш, че си направо спасение".  Mr. Green

# 289
Изглежда част от нещата са ментета. Не е мазен, съвсем нормален си е иначе, само дето....не трае цял ден. Много бързо върви Confused

# 290
Allure e изключително траен парфюм, усеща се дори вечер след душ.

# 291
Сигурна ли си, че не е субективно усещане? Познаваш ли аромата на със сигурност оригинален Алюр?

И на мен всички парфюми ми се струваха слаби и немощни, докато не спрях цигарите. Аз всъщност нямах никакво намерение да спирам цигарите, нито съм била от онези пушачи, които в началото на всеки месец за пореден път ги отказват. Когато  започнах да се интересувам от парфюми и всеки ден да съм с нов аромат, започнах да отлагам първата цигара за деня, защото след нея вече не усещах никакъв парфюм, а по принцип първата цигара винаги беше сутринта в колата - отвратителен ритуал. Така цигарата постепенно ставаше все по-късно и по-късно и накрая разбрах, че вече не пуша.  Laughing

# 292
Здравейте! Пуснах този пост в темата за Шанел, но да питам и тук.  Появи ми се едно съмнение и за него искам да питам. Поръчах 3 парфюма от enzo- Шанел, Ейлиън и Белия чай на Булгари. Вторите 2 ми изглеждат оригинални, добра трайност, но Шанела ми излетява скоростно струва ми се... Моля, някой, който е имал Шанел Алюр, за който със сигурност може да каже, че е оригинал, да сподели колко време се усеща парфюмът? Аз го ползвам нормално, в смисъл не се обливам с него. По веднъж зад ушите и на китките и веднъж на деколтето. След 2-3 часа вече няма никой Crazy Нормално ли е това?
Там ми отговориха, че е траен аромат, държи цял ден. Какво да мисля?

Погледна ли за цифри върху шишето?

# 293
  • София
Аз го ползвам нормално, в смисъл не се обливам с него. По веднъж зад ушите и на китките и веднъж на деколтето. След 2-3 часа вече няма никой Crazy Нормално ли е това?

Въпреки, че понякога е до кожа и химия, няма начин Chanel Allure да трае само 2-3 часа. Дори и при едно-две пръскания зад ушите!

# 294
Набелязвам следващата покупка, отново на сляпо.
Може ли мнения за тези парфюмчета и дали сайтът е надежден? Rolling Eyes
1.  http://shopping.bg/Ferre-In-The-Mood-For-Love-Pure-EDT-aromat-za … pilot-retargeting

2.  http://shopping.bg/armand-basi-lovely-blossom-100-ml-toaletna-voda-za-jeni

3.  http://shopping.bg/lanvin-rumeur-2-rose-eau-de-parfum-30-50-100-ml-za-jeni

4.   http://shopping.bg/la-perla-in-rosa-30-50-80-ml-damska-toaletna-voda

5.   http://shopping.bg/john-galliano-parlez-moi-d-amour-30-50-80-ml-damska-toaletna-voda

6.  http://shopping.bg/valentino-rock-n-rose-pret-a-porter-eau-de-to … -50-90-ml-za-jeni

Мерси, момичета Hug

Побут...  Rolling Eyes

# 295
  • София
Аз го ползвам нормално, в смисъл не се обливам с него. По веднъж зад ушите и на китките и веднъж на деколтето. След 2-3 часа вече няма никой Crazy Нормално ли е това?

Аз пък да те питам да не си взела тестер, т.е. без опаковка.Лично аз съм го тествала този Chanel Allure в Сефора и наистина след 2-3 часа аромата се губи при мен, размива се в нещо супер сладко,наподобяващо ванилия,което не ми прави особено впечатление.Отделно написала си три парфюма,но EDT ли е или EDP все пак може би има значение за трайността?

# 296
Сигурна ли си, че не е субективно усещане? Познаваш ли аромата на със сигурност оригинален Алюр?

И аз това си мислех. Можеш да сравниш с миризмата на оригиналния--предимството е, че Алюр го има навсякъде.

Шанелите са доста трайни по принцип, но аз си спомням когато започнах да нося Шанел О Премиер как мислех, че е нетраен. Точно преди това бях носила нещо по-тежко и усещанията ми се бяха позатъпили. В крайна сметка, усещам О Премиер цял ден, макар че не прожектира....

Искам да попитам тук защото не знам къде. Ако има по-добро място, кажете:  Къде може да се купи в София rose oil absolute, от български рози?  И ако някой знае, колко струва (от тези, мъничките бутилки, не индустриално количество)?   

# 297
Chanel Allure EDP. При мен е точно така, след 2-3 часа сякаш се размива аромата, губи се, има нещо там, но не може да се схване коя е тази сладникава миризма. Както и да е, ще го търся в бъдеще само в реален магазин.
Благодаря за консултацията!  bouquet Исках да си сверя часовника както се казва. Simple Smile

# 298
Allure e изключително траен парфюм, усеща се дори вечер след душ.
Точно така е. Peace Стои по 24 часа и шлейфа му е метров.
 Момичета, защо поръчвате парфюми от Енцо? А Шанел? Не ви ли е яд да си давате парите за ментета? Шанел в нета е повече от 80 % ментета. Cry Confused

# 299
  • София
При мен Алюрите са тотално нетрайни, и двата. Най-добре сравни с пръскане от тестер в мол на едната китка, а като излезеш, веднага си пръсни и от твоя на другата, за да сравниш паралелно.

Общи условия

Активация на акаунт