Магазини за марихуана???? Канал 1???

• 12 436
  • 140
  •   1
Отговори
# 60
Твърдо "ЗА", защото ми писна да ме третират като престъпник. Аз и съпругът ми пушим. Харесва ни. Имам дъщеря. Убедена съм, че и тя ще го пробва, защото  - "всички така правят". Мдааа, мили мами, може да да ви е много странно, но повечето сладки дечица на възраст между 15 и 20 години пушат трева. Не цигари, защото вече не е модерно и е по-трудно да си закупиш.....

# 61
Значи мама и татко ще купуват за децата тревичка-прекарасно просто.Трябва да си доста слабохарактерен,че да посегнеш на дрогата като средство за изпушване на напрежението и да се впишеш в модата.

# 62
Явно, не ме разбра. За един тийн е по-лесно да си закупи трева, защото за цигари ти искат лична карта (понякога). Не става въпрос за силен/слаб характер, за мода и за ред други щуротии. Не става въпрос и за изпушване на настроението (за който израз, така или иначе, нямам представа какво означава). Става въпрос за елементарно засилване на усещанията, недължащо се се на халюциогени или др. подобни силни опиати. Все пак зависимостта към THC може да се сравни със същата към аналгин, кофеин /кафе, кола/ и т.н.

# 63
  • София
Няма смисъл да се обяснява. То и не знам как ще се обясни така че да не излезе някой "наркоман" в очите на закостенелите врагове на марихуаната.
Аз не пуша, но повечето хора около мен пушат. И да - има такива, които се "размазват" и други, които от време на време (веднъж на една-две седмици) го правят. Не използвам разпускат, защото не всички лягат блажено на дивана след този акт...
Пробвам и аз от време на време, но не ми харесва. Да, в 10 клас някъде прекалих и видях, че не е нищо особено, ако се прави за "модата"... И че не е моето нещо. Именно поради тази причина смятам, че ако детето е в подходяща среда бързо ще стигне до подобен извод...

Плюс това аз ще съм по-спокойна ако детето ми пуши трева, отколкото цигари.

# 64
Ти да не мислиш,че ако допуснат такова нещо  няма да ти искат лична карта?
Не знам откъде пък сравнения за аналгин,кафе и кола с марихуана?Първите да не би да водят до изменение на съзнанието?
Усещанията се засилват с много други работи,стига да насочиш детето си в правилната посока,но явно за някои цигарките са единственото нещо.И какво им е на обикновените цигари толкова лошото? Чист тютюн си е напълно ок,въпреки че не виждам защо и изобщо трябва да се пуши  нещо си.

# 65
Значи мама и татко ще купуват за децата тревичка-прекарасно просто.Трябва да си доста слабохарактерен,че да посегнеш на дрогата като средство за изпушване на напрежението и да се впишеш в модата.

Марихуаната не е дрога! Употребявана в разумни количества е ок, отделен въпрос е, че има доста хора, които не може да се контролират и се напушват по цял ден, това си е въпрос на избор. Когато бях студентка си пушех редовно, защото имах повече свободно време, а сега, когато работя и се занимавам с доста отговорна работа, просто не мога да си го позволя, освен ако не съм отпуска Simple Smile
Би било добре да се легализира, за да знаеш какво купуваш....цигарите са доста по-вредни.

# 66
"недължащо се се на халюциогени"

Сладури мамини! THC може да действа и като халюциноген, разбира се!
Да не мислите, че има химикали, които ей така за всички произвеждат пред
очите филмчета на Дисни? Халюцинациите са ефект от взаимодействието на
мозъка и веществото. Може да погълнеш "халюциноген" и да нямаш халюцинации.

А THC не е безобиден, само защото пропагандата така казва. Дори може да
доведе до по-неприятни психически изживявания от т. нар. "силни халюциногени"
(аууу, страшна дума! все едно говорим за мескалин с индустриална сила).

Особено важи за случаите, в които тревата се пуши ей така, за готино и
релакс. И води до параноя.

Съвсем различно от това да вземеш от страшните "силни халюциногени" с цел
самоопознаване и в един вид свещена среда, с респект и разбиране.

# 67
ЗА легализирането  Peace

Доказана е медицинската ефективност на марихуаната (при паркинсон за отпускане на спазъма, при раково болни и анорексици също), но нека бъдем съвсем честни, че медицинската марихуана е съвсем различна от простотиите, които се продават от дилърчетата. И за да сме съвсем откровени в cofee shop-овете няма да се продава медициска марихуана, а именно такава за забавление и разпускане.
Освен всичко останало пушещите тревица нямат физическа зависимост от нея т.е. не е необходимо да увеличиш дозата, а напротив намаляваш и имаш все по - малка необходимост.
Като цяло съм против употребата на каквито и да е психогенни средства, но определено предпочитам да има "изчистен" избор в магазин, а не купувайки да не знаеш какво има вътре..
Някой по - горе бе споменал за синтетичните наркотици - това наистина е бича на поколенията и съм твърдо ЗА смъртна присъда при разпространение...

# 68
"медициска марихуана, а именно такава за забавление и разпускане"

Може ли да дефинираш разликата?

# 69
Хем не е дрога,хем не може да се пуши докато има много работа,а трябва специално време.Последно?

Ами да сложат по заведенията едни наргилета c мента,портокал и пр.,да минава всичко през воден филтър и да се забавляват хората.Защо им е да пафкат дрога?Кой и как ще им определя контрола,като след като са се решили на опиати?Ще си  пафкат докато получат картинка.

Цигарите не са вредни-3-5 цигари чист тютюн без добавки стимулират мозъка-ама на любителите на дрога не им идва наум да си купуват чисти продукти,а повтарят като папагали колко бил вреден тютюна,а марухуаната-чиста като планинска роса. ooooh!

# 70
  • София
Твърдо ЗА съм. По ред причини.
За легализацията на всичко съм, апропо.
Легализацията намалява престъпността, смъртността, вдига възрастовата граница, и изобщо - има куп ползи от нея.
Но... прекратява политическото лобиране за мафията, унищожава самата мафия, удря по джоба на голяма верига хора. Затова и не се очаква скоро да се случи.

# 71
Имам тънкото усещане, че мафията едва ли се бърличка с
едната тревица, когато може да произвежда за стотинки
кристален метамфетамин.

Така че не знам колко ще ударим мафията с легализирането...

# 72
Постът на Луда Мара казва всичко по темата.
Все пак за марихуаната има некакви първи стъпки, може би заради тва колко по безвредна изглежда, сложена до узаконените наркотици-алкохол и цигари.
Тези , които печелят от техното разпространиение нема лесно да пуснат кокала също. Mr. Green

# 73
Хем не е дрога,хем не може да се пуши докато има много работа,а трябва специално време.Последно?
С много неща е така - и алкохола в умерени количества не е вреден, но не можеш да го употребяваш на работа, така както в свободното си време. Четенето на книга пък съвсем не е вредно, но освен ако работата ти не е свързана с това, не четеш книги вместо да си вършиш другата работа

Струва ми се, че обикновено определящите марихуаната като опасна дрога, са хора нито употребявали, нито контактували по-отблизо с употребяващи. Аз лично не познавам нито един пушач на марихуана, който да е получил някакви здравословни или психически проблеми от това, нито пък да не може да спре да употребява.
Лично аз също ще бъда по-спокойна, ако детето ми пуши трева, вместо обикновени цигари.
Но легализирането и аз не го виждам как ще стане - защото няма нищо общо с вредата или ползата от нещо, а от паричните му измерения.

# 74
С много неща е така - и алкохола в умерени количества не е вреден, но не можеш да го употребяваш на работа, така както в свободното си време. Четенето на книга пък съвсем не е вредно, но освен ако работата ти не е свързана с това, не четеш книги вместо да си вършиш другата работа

Струва ми се, че обикновено определящите марихуаната като опасна дрога, са хора нито употребявали, нито контактували по-отблизо с употребяващи. Аз лично не познавам нито един пушач на марихуана, който да е получил някакви здравословни или психически проблеми от това, нито пък да не може да спре да употребява.

Сравнението не е удачно-алкохол се пие от време на време на работа-при разни почерпки или в обедната почивка,както и определено количество се допуска зад волана.
Цигари също могат да се пушат докато си на работа.Какъв е тогава проблема,та да не се пафка и марихуана????Май има опастност да се сгафи и не е  безобидно...
 Да,не съм употребявала,защото нямам нужда от осбени усещания,все още мога да комуникирам  с хората насреща,без да се налага да изпадаме в особени състояния,та да сме си интересни един надруг,поне докато трае опиата.
Обаче контакти с подобни имам съвсем отблизо...-та не искам да изпадам в подобно положение и да тежа на близките си.
На психиката влияе-затова няма как да съм на едно мнение с пафкащите.

Общи условия

Активация на акаунт