Магазини за марихуана???? Канал 1???

• 12 427
  • 140
  •   1
Отговори
# 90
Ох, като ми станете "наясно" на академично ниво...че и
на студенти, викаш? И никога не си срещала случаи, в които
употребата е била безопасна- както и такива, в които е
много опасна? И не може да отличиш двете дотолкова, че на
практическо ниво да се сетиш, че не е добре да има магазини
ей така за забавление...

Мда, има учени и учени. Ти си от по-тъпия вид.

Да те открехна.  Laughing Когато нещата се гледат глобално, важна е тенденцията. Отделните случаи са казуистика. Ти си особена казуистика.  Laughing Не знам аз тъпа ли съм, не съм ли, не си градя самочувствието на база форум и форумни "умници", но тези, които имат значение ме признават за умна и компетентна.  bowuu

Да съм казвала, че е добре да има такива магазини? Напротив! Против съм. Но съм против и употребата на халюциногени.

# 91
  • София
Хем не е дрога,хем не може да се пуши докато има много работа,а трябва специално време.Последно?

Алкохолът също не е дрога, но не е хубаво да се употребява, когато имаш много работа........ Както може да пийнеш едно малко в обедната, така може и да "пушнеш" по същото време - ама после колко ще ти се работи е друго нещо.

Нормално е да има хора с такова остаряло мислене. Особено като не си пушил и не познаваш никой. Да сгафиш напушен е .... почти невъзможно.

Това за обикновените тютюневи цигари и марихуаната просто няма да го коментирам, щом не се вижда очебийната разлика.

Имам тънкото усещане, че мафията едва ли се бърличка с
едната тревица, когато може да произвежда за стотинки
кристален метамфетамин.

Така че не знам колко ще ударим мафията с легализирането...

Това е най-големия проблем. Не кристала, но амфетите в момента са най-популярната дрога сред младите. Имам чувството, че никой подрастващ не пуши трева.... Толкова е модерно и стилно...
Нямам думи.

С едно не съм съгласна - че влече надолу. Ако нямаш какво да губиш, имаш прекалено свободно време и си склонен да вършиш глупости - да. Но ако си имаш нормален живот, работа и т.н. - марихуаната не те прави лош човек. Имам адски много колеги, приятели, които пушат поне през 2-3 дни след работа, или като излязат с компанията. Да не кажа, че по-скоро аз съм малцинството - дето не пуша. Ако ще говорим за въздействието на наркотиците върху начина ни на живот - в много фирми шефовете са страхотни "отрепки" в почивните дни, но си вършат перфектно работата......

И последно, че се разприказвах - хората, употребили ЛСД (или производните му) с научна цел са доста НАД нас, обикновените......

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 15:28 от Po3u

# 92
Кристалният метамфетамин не е популярен в България. Което е добре, защото е изключително силна дрога.  В Холандия доста хора го употребяват. За сметка на това обаче, в БГто се шмърка много амфетамин /от тези, които нямат пари за кокаин/, който е евтин и естествено пълен с какви ли не гадости Sick

Та, джойнтът е като витамин пред другите популярни наркотици.

# 93
Кристалният метамфетамин не е популярен в България. Което е добре, защото е изключително силна дрога.  В Холандия доста хора го употребяват. За сметка на това обаче, в БГто се шмърка много амфетамин /от тези, които нямат пари за кокаин/, който е евтин и естествено пълен с какви ли не гадости Sick

Не я слушайте Мамасита, тя просто много филми гледа.
Всяка година излиза доклад на Службата по престъпност и наркотици към ООН - та там се вижда, къде и какво се потребява. Националният център по наркомании също дава актуална информация, но е много куул да говорим за кристъл мет с прекрасен син цвят  Wink

# 94
Всъщност не гледам Breaking Bad.

Но да, амфетамини се правят.

"И последно, че се разприказвах - хората, употребили ЛСД (или производните му) с научна цел са доста НАД нас, обикновените...... "

Уж сме прогресивни и свободни, а май такива хора вече почти няма. Което е някак зловещо.

# 95
Нека не сравняваме вино с марихуана,а с обикновени цигари.Така и не разбрах какъв е проблема да се пафка на работа,а не след нея? И след като не е никакъв проблем да се докопаш до цигарка защо да ги узаконяват?Ето цигарите и алкохола са законни,ама понеже са такива,не са достатъчно хубави.От друга страна пък марихуаната ако я указонят  щяла да стане по-пречистена?!
И някой ще ме светне ли с какво чистия тююн,който го продават законно е толкова вреден?И моля без  линкчета,че води до рак на дробовете и пр.,защото това със сигурност е в  моята графа "остаряло мислене".

# 96
  • София

"И последно, че се разприказвах - хората, употребили ЛСД (или производните му) с научна цел са доста НАД нас, обикновените...... "

Уж сме прогресивни и свободни, а май такива хора вече почти няма. Което е някак зловещо.

Факт. Но се изисква доста смелост, за да поемеш подобно приключение. Има големи рискове. Аз съм от страхливите, затова си седя кротичко и си се възхищавам тихо.....

Но по темата - разбрахме, че легализацията ще е много далече.... Ще намалеят "доходите" на някои.

# 97

Факт. Но се изисква доста смелост, за да поемеш подобно приключение. Има големи рискове. Аз съм от страхливите, затова си седя кротичко и си се възхищавам тихо.....

И аз си седя кротко и чета The Doors of Perception.

Тъжно е: всички друсани, при това легално...и нито един нов Алдус Хъксли.

# 98
Ами да я узаконят като е толкова важна,пък да скрият цигарите и алкохола,за да не стои мафията без доходи. ooooh!

# 99
Ето цигарите и алкохола са законни,ама понеже са такива,не са достатъчно хубави.От друга страна пък марихуаната ако я указонят  щяла да стане по-пречистена?!
В смисъл, че няма да е друсана с други гадости като хероин, кетамин или каквото имат под ръка.
Правят го, защото тревата им е евтина, лошо качество и изобщо за нищо не става. С легализирането и продажбата й в кофи шопове, това веднага отпада.
Каквото си купиш, това пушиш. А не да си мисля аз, че ми продават трева от Холандия, а да пуша българска трева сварена с хероин.

# 100
Ами да я узаконят като е толкова важна,пък да скрият цигарите и алкохола,за да не стои мафията без доходи. ooooh!

Виждам, че си много остроумна, но годишно алкохолът взима много жертви в глобален мащаб - за умрели от алкохолно натравяне се чува постоянно, докато за умрели от препушване с трева - тц

# 101
Не съм чула някой от видовете сух режим, прилагани по света, някога да е проработил.

Разни видове натурални наркотици се ползват във всички култури, откакто свят светува - и за пушене, и за дъвчене, и за шмъркане... без значение колко кОпат на полето и колко труден е животът им. Повечето са слабо известни и без глобално значение.

Обаче няколко са се превърнали в лъвски пазарен пай- тютюнът, етаноловите напитки, хероинът.... Що??? Лобизъм; лесно индустриално производство и дистрибуция. И няма никакво значение, че първите две са легални, а третото не е - схемата е едно и съща.

# 102
И някой ще ме светне ли с какво чистия тююн,който го продават законно е толкова вреден?И моля без  линкчета,че води до рак на дробовете и пр.,защото това със сигурност е в  моята графа "остаряло мислене".

Няма да ти давам линкове. Явно е безсмислено, щом за теб рискът от тютюнопушене за рака на белия дроб е "остаряло мислене". Само ще ти кажа, че 100% от хората, които пушат, евентуално развиват хронична белодробна болест (хроничен бронхит или емфизема). В момента е на четвърто мястро по заболяемост в света. Попрочети малко за това заболяване и после пак задавай глупави въпроси.

# 103

Разни видове натурални наркотици се ползват във всички култури, откакто свят светува - и за пушене, и за дъвчене, и за шмъркане... без значение колко кОпат на полето и колко труден е животът им. Повечето са слабо известни и без глобално значение.

Използват се за ритуални цели, със специално отношение в повечето случаи,
и не масово, а от шаманите в общността, или по тяхно предписание.

Има разлика с това всички да имат достъп до вещества, променящи съзнанието.

А THC си е халюциноген. Ракията не е. THC има данни да е, според доза и
начин на приемане. Тоест- психеделик, граничен. Халюциноген е лош термин,
психеделик е по-подходящо.

# 104

Виждам, че си много остроумна, но годишно алкохолът взима много жертви в глобален мащаб - за умрели от алкохолно натравяне се чува постоянно, докато за умрели от препушване с трева - тц

Да , това е доказано Скоро гледах само , че за САЩ смъртните случаи от алкохол ( и това не включва шофиране  в нетрезво състояние ) са няколкостотин хиляди , а от трева 0.

Но понякога няма смисъл да обясняваш , някои хора не възприемат мнение различно от тяхното.

Общи условия

Активация на акаунт