Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 24

• 60 052
  • 761
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Възможно ли е водите да изтичат малко по малко през няколко дни, а да си мисля, че се изпускам леко или имам по-воднисто течение?  newsm78
Напълно възможно е.  Peace
Ако имаш съмнения, отиди при лекаря си. Ще ти изследват това, което тече.
При мен беше така - казаха ми да си сложа превръзка и да отида после за изследване.

# 316
Възможно ли е водите да изтичат малко по малко през няколко дни, а да си мисля, че се изпускам леко или имам по-воднисто течение?  newsm78
Да, възможно е и се случва често.

# 317
  • София

За мамите с планово секцио, може да тренирате упражнения за дишане за секцио.
Тези упражнения веднага след секциото ли се започват или след няколко седмици, коггато болката отшуми?
уПРАЖНЕНИЯТА СЕ ЗАПОЧВАТ ПРЕДИ РАЖДАНЕТО, С ЦЕЛ КАТО РОДИШ ДА МОЖЕШ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИШ ПО-БЪРЗО. ПОНЕ МЕН МЕ БОЛЕШЕ ДОСТА И ЕДВАМ ДИШАХ ПЪРВИЯ ДЕН.

# 318
Здравейте!   bouquet
Имам странен въпрос, на който знам, че е относителен отговора и за всяка жена е различно, но все пак...Та.. след първите признаци за започващо раждане какво трябва да се случи? Да си направя тоалета вкъщи преди да тръгна или да грабвам сака и беж към болницата? Знам, че "големите" болки не започват изведнъж, но нямам идея за какво ще имам време и за какво не. Чета из форума за жени, които и време за тоалет и до аптеката даже ходили, а мен ме е страх да не родя в колата, че имаме 1 час път до болницата.  newsm78

# 319
Тоалета можеш да си го поддържаш така, че като почнеш да раждаш да няма нужда да губиш време и за него.
Старай се винаги да си в подходящ вид.

# 320
Здравейте!   bouquet
Имам странен въпрос, на който знам, че е относителен отговора и за всяка жена е различно, но все пак...Та.. след първите признаци за започващо раждане какво трябва да се случи? Да си направя тоалета вкъщи преди да тръгна или да грабвам сака и беж към болницата? Знам, че "големите" болки не започват изведнъж, но нямам идея за какво ще имам време и за какво не. Чета из форума за жени, които и време за тоалет и до аптеката даже ходили, а мен ме е страх да не родя в колата, че имаме 1 час път до болницата.  newsm78

Да, всичко е относително Simple Smile
Но, по принцип при първо раждане особено, ще имаш време да си направиш тоалета преди да тръгнеш за болницата, независимо от 1-часовия път, който ти предстои.
Първият път родих в 35-та седмица, та сега багажа ми ще бъде приготвен по-рано, за всеки случай. При първите признаци на раждане при мен -  изтекли води, първо се обадих на АГ да я информирам, приготвих си багажа, защото не очаквах такова нещо толкова рано, взех си душ, отидох при АГ на преглед /аз съм от Пирдоп, тя е в София/, оттам ме изпрати в болницата, където ме поеха - родих на следващия ден  Simple Smile
Още при приема ми в болницата, лекаря който трябваше да ме изражда ме "успокои", че няма да родя в близките 12 часа.
Желая раждане на термин, леко и безпроблемно   bouquet Не се тревожи за такива неща, като му дойде времето, няма да имаш време да го мислиш, а ще постъпиш по начина, който го усещаш.

# 321
Здравейте!   bouquet
Имам странен въпрос, на който знам, че е относителен отговора и за всяка жена е различно, но все пак...Та.. след първите признаци за започващо раждане какво трябва да се случи? Да си направя тоалета вкъщи преди да тръгна или да грабвам сака и беж към болницата? Знам, че "големите" болки не започват изведнъж, но нямам идея за какво ще имам време и за какво не. Чета из форума за жени, които и време за тоалет и до аптеката даже ходили, а мен ме е страх да не родя в колата, че имаме 1 час път до болницата.  newsm78
Ами наистина всичко е много относително и индивидуално при всяка жена. Най-добре, за да си спокойна и ти, както ти е казала ЕленаДи -поддържай си тоалета, за да не се затормозяваш излишно преди самото раждане. Иначе ще имаш време преди да тръгнеш към болницата.Докторите съветват като дойдат контракцшите и зачестят на 10 мин. да се тръгва към болницата, но това пак е много относително. При мен напр. ми изтекоха водите(първо раждане ми беше и мислех, че нямя да ги позная-познават се), отидохме в болницата и там ми започнаха контракциите, които бяха на 3 мин , така че като ти настъпи момента сама ще прецениш   най-добре  Hug

# 322
  • София !
Здравейте!   bouquet
Имам странен въпрос, на който знам, че е относителен отговора и за всяка жена е различно, но все пак...Та.. след първите признаци за започващо раждане какво трябва да се случи? Да си направя тоалета вкъщи преди да тръгна или да грабвам сака и беж към болницата? Знам, че "големите" болки не започват изведнъж, но нямам идея за какво ще имам време и за какво не. Чета из форума за жени, които и време за тоалет и до аптеката даже ходили, а мен ме е страх да не родя в колата, че имаме 1 час път до болницата.  newsm78

Всичко наистина е много относително . Според мен , поддържай си тоалета , че когато и да тръгнеш , да си подготвена , също така и багажа си подготви .
Мен ме приеха в 20:30 с 3см. разкритие и контракции на 10-15мин. , даже док. се шегуваше с мен , защо съм му звъняла да идва толкова рано , имала съм време до сутринта  Laughing . Даже отпрати ММ да си ходи , че нямало смисъл да седи до сутринта в болницата . Е , да ама , много бързо направих разкритие ( за изненада и на лекаря ми ) и в 23:15 вече имах бебче  Heart Eyes .
Моя приятелка пък , изтекли са й водите , след около час е постъпила в болницата с почти пълно разкритие , пък болки не е имала  Simple Smile .
Всичко си е строго индивидуално !! Пожелавам ти късмет , леко раждане и всичко да мине със здраве  Hug !!

# 323
Здравейте. Казвам се Мария и съм почти на 18.  Вчера с гаджето ми правихме анален секс и той свърши вътре,но после спермата малко се разтече надолу към влагалището. Мисля,че бях в овулация. въмозжно ли е да се забременее?

# 324
  • Велико Търново
Здравейте. Казвам се Мария и съм почти на 18.  Вчера с гаджето ми правихме анален секс и той свърши вътре,но после спермата малко се разтече надолу към влагалището. Мисля,че бях в овулация. въмозжно ли е да се забременее?

Ще хвърлим един боб да видим. Пък следващия път изпозлвайте предпазни средства.

# 325
  • Пловдив
Здравейте. Казвам се Мария и съм почти на 18.  Вчера с гаджето ми правихме анален секс и той свърши вътре,но после спермата малко се разтече надолу към влагалището. Мисля,че бях в овулация. въмозжно ли е да се забременее?

Ще хвърлим един боб да видим. Пък следващия път изпозлвайте предпазни средства.
Joy Joy Joy
това е пързалка

# 326
smile3555

scrye, бобът какво каза?  Joy

# 327
Винаги оптред го правим с предпазни мерки,но отзад беше без и той свърши вътре и ме е страх. Моля не се подигравайте. Притеснена съм

# 328
pantera_17  ooooh! Наистина ли си мислиш,че някой може да ти отговори дали си забременяла или не  newsm78 моля те помисли малко  щом се притесняваш направи си тест за бременност и не си тормози главата с въпрос на който ти не можеш да отговориш  .

# 329
  • Велико Търново
Какво да кажа, тъжно ми е, че момиче почти на 18 години има такива разсъждения, ако естествено нещата са реални. Какво очавкаш да ти кажем   newsm78

Пък боба какво да каже и той остана безмълвен, че реших да го сготвя накрая Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт