Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 24

• 59 871
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
И аз имах в по-късните месеци усещане, че не мога да си поема въздух (не постоянно), понеже бебето натиска диафрагмата нагоре. Щом казваш, че кръвното ти не е високо, това е добре.

# 661
Пулсирането и болките в крака може да се дължат на разширени вени, често се появява този проблем по време на бременност. Просто както го беше описала -  пулсиране в главата и крака + виене на свят и задух, прозвуча ми точно като хипертонична криза, но щом казваш, че нямаш проблеми с кръвното, значи не е това. Може би е добре да си почиваш повече, да си повдигнеш краката на високо, но пак да кажа-на твое място бих отишла утре на лекар за свое успокоение.

# 662
 Миленка, извинявай ,но аз като те чета ти си с такива симптоми от декември!

# 663
При мен задуха е постоянен от няколко дена,поне сега с кръвното няма проблем(да не ме чуе дявола,защото преди го дигах от време на време),много ме е страх Lеxie,ако знаеш какви неща си мисля сега какви болести ми се въртят в главата  Sad Sad чак си поплаках

# 664
Опитай се да се успокоиш, наистина, защото така само става по-зле, и на психическа основа можеш да получиш подобни симптоми.  Peace

# 665
 invierno мен това ме притеснява да не са разширени вени по принцип видимо няма нищо на крака,но вътрешно е болката и пулсирането.Краката постоянно ги вдигам на възглавници даже така спя,но няма ефект от това

mama irina да имам отдавна такива проблеми,но вместо да се оправя те се влошават с всеки изминал ден

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 05:16 от AnMary

# 666
Досега трябваше да ги изясните! Коснсултация с невролог, съдов хирург....прави ли?

# 667
На мен мие се появи една разширена вена по време на бременността, но болки имах само ако прекаля с вървенето или ако цял ден са ми висели краката надолу. Казаха ми да правя някои упражнения за по няколко минути, за да се оросят добре краката - например, да легна на леглото и да си вдигна краката нагоре, опрени на стената и да стоят така 10 мин., също и леки движения да правя, имитиращи каране на колело, но не знам как би могла да ги правиш с корема. Няма ли други гинеколози в твоя град?

# 668
и аз така мисля,че трябваше да ги разрешим,но кой ти обръща внимание,писна ми вече от тези лекари.Ама утре иска неиска личния ще ми обърне внимание,аз предния път му казах за крака показах му къде ме боли ами сигорно вена било от там минавала ма нищо,няма да ми назначи преглед.Проблема е ,че не живея в град а село и нямам наблизо генеколози,лекари.Декември месец бях на съдов,но и той никакво внимание ми се стори не ми обърна измери ми температурата,погледна двата крака имат ли разлика и това беше,ама тогава нямах пулсиране имах само болка

# 669
 Ами чети и си търси специалисти, те няма да те намерят, ти трябва да търсиш, за съжаление е така. И винаги можеш да смениш и ЛЛ и АГ , като не си доволна.

# 670
ясно ми е,че те няма да ме намерят,но и аз незнам вече къде да ги търся то личния просто и да искам няма как да го сменя в селото имаме само един доволен недоволен нямаш избор.А и генеколога отначалото бях започнала в плевен бях малко по доволна но просто ми е по далеко а и финансово съм зле и се наложи поне за консултациите да се изместя в левски че ми е по близо,но никой не ти обръща внимание

# 671
Цитат
Лекарите казват, че няма нормално бяло течение, дори и при бременност или по скоро най вече при бременност!
Някои лекари може и да го твърдят, това не значи, че е вярно.

Абсолютно  Peace.

Аз винаги съм била със засилено вагинално течение от момиче, правени са ми през годините многократни изледвания и винаги всичко е било наред, лекувана съм много пъти и резултат няма. Докато една гинеколожка най-после ми каза, че това го има при много жени, ако няма неприятна миризма, сърбеж и цвят всичко си е нормално. А през бременността точно от хормоните се засилва вагиналното течение. Това не значи, че не трябва да се пусне микробиология и да се провери, но не и да се заявява, че задължително всяко течение е ненормално и има гъби Peace

Причина за бяло течение винаги има. Може да е от елементарна настинка, може да е инфекция, може да е ако щете от прекалено влажното време и това че повечето си течем бременни или не, не го прави нормално. Simple Smile Съжалявам, но не намирам за нормално да течем или капем от където и да било. Simple Smile

Първо иронията ти "да течем и капем" е излишна и даже вулгарна, и да причина винаги има, понякога физиологична. Ето вземи и малко прочети преди да коментираш http://www.mamatatkoiaz.bg/mta-pub/public-page.xhtml?pageId=142& … mp;articleId=1548

ако не ти се чете ще ти цитирам по същество

Скрит текст:
Какво е нормално вагинално течение?

На първо място е важно да се разбере, че всички жени имат  вагинално течение. Жлезите и шийката на матката произвеждат малко количество течност, която изтича от вагината всеки ден, помитайки със себе си старите клетки отделяни от вагината. Вашият нормален вагинален секрет помага за прочистването на влагалището, за смазването и освобождаването от микробите.

Нормалният вагинален секрет не мирише. Той е чист или млечен (когато изсъхне върху бельото), понякога може да забележите бели петна или нормален вагинален секрет, който е слузест.

Други неща, които могат да предизвикат промени във външният вид и консистенцията на вагиналният секрет включват:

- Вашият менструален цикъл

- Стрес

- Бременност

- Всички лекарства, които приемате

- Сексуална възбуда

- Кърмене

- Овулалция

- Диета

А оправданието ти, че трябва да стреснем бременните е много смислено....и ако беше прочела добре поста ми, щеше да видиш че казвам да се направи микробиолгия а не да се стои така.

# 672
защо в този форум всяка мам си мисли, че някой нещо иска да постави под съмнение компетентноста на съветите, който дава  ooooh! и подхожда толкова агресивно?!
Едиственото, което исках да кажа е, че щом има наличие на секрет (особено през бременността) е добре да се изследва. Стига сте подскачали. Ако беше толкова просто нямаше да се прави микробиология два пъти за бременност.
Не съм искала да влизам в безсмислени спорове. Извинявам се, ако някой се е почувствал засегнат по отношение на теченията, искрено се извинявам. Хайде сега мир и любов за всички! Hug Усмихвайте се повече, пролет идва.  Crazy

# 673
Аз нямам комплекс, че някой не е съгласен с мнението ми стига да може да ме убеди в правотата си. И не подскачам, но когато си цитирала мое мнение и се изказваш и то с ирония, аз се чувствам длъжна да отговоря в противен случай все едно съм съгласна с теб а аз не съм. Винаги се опитвам когато се изказвам да съм достатъчно компетентна и да не подвеждам хората, ако не съм (защото аз не разбирам от всичко все пак) просто не го правя.

.....
Едиственото, което исках да кажа е, че щом има наличие на секрет (особено през бременността) е добре да се изследва.

всички го казахме включително и аз  Peace

Иначе аз съм си достатъчно усмихната и през зимата Peace Hug и се извинявам на другите мами за спама  Simple Smile

# 674
Съгласна съм, че бялото течение не трябва да се подценява и трябва да се изследва, но е факт, че всяка втора бременна го има без да е установен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт