Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 24

• 59 936
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
bagodarq Scrye! da da iz mislq 4e pri vseki e razli4no ama 3 meseca sa mnogo a i ne sum hodila s napravlinie a na 4asno

# 151
  • София
mimencetooo_88, пишете на кирилица.

# 152
Не,две вечери си долу в реанимация за родилки,на третия ден те качват горе в отделението и тогава ти дават бебето.Тъпото е,че не може и супер да се чувстваш и пак няма да ти го дадат да е при теб.А самостоятелни стаи няма.

# 153
  • София
Zdraveite momi4eta!

Na 26.12.2013 si napravih test i be6e polojitelen, na sledva6tiq den razbirase otidoh na lekar da mi potvurdi polojitelniq rezyltat. Vuprosut mi e : kolko 4esto trqbva da hodq na lekar  za6toto doktora mi kaza da otida 4ak na4aloto na mart a mi se stryva mnogo vreme.

И на мен ми се струва доста време това.... попринцип в началото при потвърждаване на бременността се ходи към 7-8г.с. за пулс, общо взето мисля, че през две седмици. Аз не бих издържала толкова време.  Hug

В 7-8 седмица найстина е хубаво да се отиде за установяване на пулс. при нормална бременност ако всиччко е наред , може в първите месеци  по един път да се ходи на консултация. Ако ходиш по ЗК и отделно на частно, ще ти се събират по средно 2 прегледа на месец. Макар , че по ЗК малко са ми излишни , ходиш да ти мерят тегло и обиколка на корема, не винаги има УЗ.

# 154
Здравейте на всички
На 10 си направих тест и имах бледа втора чертичка.Кога се потвърждава бременност чрез преглед с видеозон?

# 155
  • София
Не,две вечери си долу в реанимация за родилки,на третия ден те качват горе в отделението и тогава ти дават бебето.Тъпото е,че не може и супер да се чувстваш и пак няма да ти го дадат да е при теб.А самостоятелни стаи няма.
Може и да бъркам но 24 часа не са ли една нощ? Освен това, повярвай ми, дори и да се чувстваш супер, едва ли ще си в състояние да се грижиш за бебето поне първите 12 часа, докато те раздвижат. Така че наистина по-добре е някой друг да поеме грижата.
На мен ми трябваха 16 часа в реанимация докато започна да ставам изобщо, тоест - на другия ден.

# 156
Здравейте ! Искам да попитам кога започва да се личи коремчето при бременните , знам че е индивидуално , но при по - пълничките момичета по късно или по - рано започва да се забелязва или пак е въпрос на организъм ?

Аз се водя по-скоро слаба, преди почти нямах корем- само вечер като се наям  Laughing Но сега от втория месец се оформи малко коремче, някои дънки не ги закопчавам, а на кг съм качила мн малко, няма и един  Rolling Eyes Не знам защо така...Освен това над пъпа ми е леко черно/тъмна линия, странна работа, уж е рано...

Искам да питам знете ли календар за изчисляване на г.с. по термин? Т.е. имам изчислен термин и да сверя в коя г.с. съм. По ПМ не става, защото имам късна О и върви седмица назад.
На 20.12 ехографът показа 5 седмици и 5 дни, т.е. по мои изчисления сега съм 8 седмици и 1 ден- това 9 г.с. ли е, т.е. влязла ли съм в 3ти месец вече?

Аз проверявах тук -  http://www.moetodete.bg/vuprosi-i-otgovori-573/koya-gestacionna-sedmica-na-koj-mesec-ot-bremennosta-otgovarya.html  , дори и полът си изчислих и се оказа верен (не че имаше много възможности за грешки )  Grinning

Zdraveite momi4eta!

Na 26.12.2013 si napravih test i be6e polojitelen, na sledva6tiq den razbirase otidoh na lekar da mi potvurdi polojitelniq rezyltat. Vuprosut mi e : kolko 4esto trqbva da hodq na lekar  za6toto doktora mi kaza da otida 4ak na4aloto na mart a mi se stryva mnogo vreme.

И на мен ми се струва доста време това.... попринцип в началото при потвърждаване на бременността се ходи към 7-8г.с. за пулс, общо взето мисля, че през две седмици. Аз не бих издържала толкова време.  Hug

В 7-8 седмица найстина е хубаво да се отиде за установяване на пулс. при нормална бременност ако всиччко е наред , може в първите месеци  по един път да се ходи на консултация. Ако ходиш по ЗК и отделно на частно, ще ти се събират по средно 2 прегледа на месец. Макар , че по ЗК малко са ми излишни , ходиш да ти мерят тегло и обиколка на корема, не винаги има УЗ.

Докъм 7-8 месец консултациите се провеждат  веднъж на месец, а след това са през  2 седмици.Но задължително трябва да имаш преглед всеки месец!Аз мисля, че е излишно да се ходи на частно и по здравна каса едновременно, защото правят едно и също.Още повече, че аз,  когато забременях смятах,че е хубаво да се ходи на частно, за да ти обръщат повече внимание, после се убедих,че по ЗК консултациите се водят много отговорно (зависи от лекаря, разбира се) и се отказах от частното.Плюс това не е много хубаво много често да се прави ултразвук, защото си е облъчване.Моят съвет е да си намерите лекар по ЗК , на когото да се доверите и той да си ви направи и раждането, защото ще бъдете много по-спокойни, когато видите познато лице в родилното.Стискам палци всичко да мине ок  Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 18:23 от AnMary

# 157
Какво облъчване има от УЗ?

# 158

Ами има, знам го от моята лекарка.Винаги, когато ми се налагаше да ме гледа на УЗ повече от веднъж на месец (например когато се правят допълнителните изследвания за биохимичния скрининг), гледаше поне да има 2 седмици време.Ако нямаше такова разстояние, избягваше.При мен се случваше да ходя по-често след 6 месец, защото получих контракции.Не мога да ти кажа как точно вреди, но знам, че честият УЗ не за препоръчване.

# 159
Това за облъчването е нещо ново за мен.... Ами както ми се наложи за 2 седмици 3 пъти да ме гледат излиза, че ще ме повредят.  newsm78

# 160
Няма вредно облъчване от УЗ. Аз съм питала доктор. По-скоро трябва да се избягва преглед с вагиналния накрайник или прегледът трябва да е много внимателен.

# 161

Ами има, знам го от моята лекарка.Винаги, когато ми се налагаше да ме гледа на УЗ повече от веднъж на месец (например когато се правят допълнителните изследвания за биохимичния скрининг), гледаше поне да има 2 седмици време.Ако нямаше такова разстояние, избягваше.При мен се случваше да ходя по-често след 6 месец, защото получих контракции.Не мога да ти кажа как точно вреди, но знам, че честият УЗ не за препоръчване.

Северина здравей,
Виждам, че си от Бургас. Къде и при кой лекар си прави БХС?

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 19:52 от MiraBurgaska

# 162
И аз знам, че честите прегледи с УЗ не са препоръчителни. Моята докторка ме преглежда веднъж в месеца. Сега прегледите са на 2 седмици и когато я попитах след 2 седмици пак ли ще се гледаме, тя ми каза: "По-добре да не се гледаме толкова често". При положение, че ходя по ЗК и си плащам видеозоните в неин интерес е да си вземе парите, ако не беше вредно.

# 163
Може и да бъркам но 24 часа не са ли една нощ? Освен това, повярвай ми, дори и да се чувстваш супер, едва ли ще си в състояние да се грижиш за бебето поне първите 12 часа, докато те раздвижат. Така че наистина по-добре е някой друг да поеме грижата.
На мен ми трябваха 16 часа в реанимация докато започна да ставам изобщо, тоест - на другия ден.

Тук те вдигат на 6тия час след секциото,нo две вечери преспиваш в реанимацията долу. Simple Smile

За прегледите,cпоред мен е излишно в ранните месеци повече от веднъж на месец да те гледат на УЗ.

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 23:57 от Sianchys

# 164
  • София
Здравейте на всички
На 10 си направих тест и имах бледа втора чертичка.Кога се потвърждава бременност чрез преглед с видеозон?

Не преди 7 г.с , поне така ми беше казала моята докторка, и ми беше насрочила час за първи видеозон в 7 г,с и няколко дни

Общи условия

Активация на акаунт