Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 24

• 59 920
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив/София
Според вас ако съм карала шарка, опасен ли е контактът с болен от шарка човек докато съм бременна?

Малко се стреснах, защото се оказа, че колежка от друг етаж е болна...Предупредиха всички некарали я и бременни да внимават.
Тъпото е, че точно вчера обикалях целия им етаж/всички бюра, че търсех нещо...Дано не се хваща така лесно, че ме хвана параноя  Confused

# 571
  • София
При жени, които са прекарали варицела и имат имунитет, по време на бременността от майката преминават антитела в плода, за да го предпазят от варицела-зостер вируса. Деца, които не са получили такива защитни антитела от майката през плацентата (тъй като майката не е прекарала в миналото варицела и няма изграден имунитет) могат да се заразят тежко.

Развитието на варицела по време на бремеността крие рискове за майката и за плода.

Херпес зостер на майката не причинява увреждания на децата. Не се притеснявай няма страшно щом си я карала, имам и позната която е в 6 месец и преди 2 седмици искара варицела. Правиха и изследвания на кръвта и на бебчето му няма нищо. Лека бременност  и живо и здраво бебче на финала. Peace smile3504

# 572
Мисля, че ако си я карала се изгражда имунитет и не може да те повтори, но тъй като имунитета на бременните пада е по-добре да стоиш настрани за всеки случай. А смятам, че от една разходка по етажите нищо не ти е станало  Hug

ето какво пише за варицелата
Скрит текст:
Механизъм на предаване.

Предаването на вируса става по въздушно-капков път при попадане на образуваните при кихане или кашляне на болния микроскопични капчици съдържащи причинителя във въздухоносните пътища или очите на околните.
    Друг начин на предаване на инфекцията е вътреутробно по време на бременността,както и поконтактен път от болните от Херпес зостер с попадане на инфекциозния материал в дихателните пътища и конюнктивите на очите.
    При контакт с болен от варицела се разболяват 80 % от непреболедувалите. По-често боледуват децата тъй като повечето от възрастните са прекарали тази шарка и притежават траен (доживотен) имунитет(невъзприемчивост) към това заболяване.Боледуват всички възрасти като при заболяване на майката в последните 20 дни от бременността новороденото може да се роди с варицелен обрив.Болните са заразни в периода 1-2 дни преди появата на обрива до завяхване на обривните единици.Погрешно е схващането, че обривите могат да се разпостраняват по други места по кожата след разчесване на везикулите (мехурчетата) съдържащи вируси и разпостранението им по други места на тялото,тъй като заразяването става единствено чрез поемане на заразата през дихателните пътища,конюнктивите и вътреутробно

# 573
Здравейте!В 18г.с. съм и днес ходих на преглед при гинеколога ми да погледне на видеозона дали всичко е наред с бебето.Каза ми че имала съмнения ,че в главата му има повече течност от нормалното.Не било много над нормата а на границата(каквото и да означава това)Sad...
Прати ме да си направя фетална морфология за по-сигурно.Някоя от вас имала ли е подобен проблем !Взех си час за 03.03   а до тогава ще се побъркам!

# 574
Потърси второ мнение, докато чакаш да дойде 3.03. За твое спокойствие.  Peace Дано всичко е наред  Hug

# 575
  • Пловдив/София
Мерси за мненията (и че не ми се скарахте, че питам при такъв малък шанс  Embarassed ).

Дано наистина нищо не е станало, а другата седмица ще избягвам да ходя там и така.

# 576
Здравейте!В 18г.с. съм и днес ходих на преглед при гинеколога ми да погледне на видеозона дали всичко е наред с бебето.Каза ми че имала съмнения ,че в главата му има повече течност от нормалното.Не било много над нормата а на границата(каквото и да означава това)Sad...
Прати ме да си направя фетална морфология за по-сигурно.Някоя от вас имала ли е подобен проблем !Взех си час за 03.03   а до тогава ще се побъркам!
Не се тревожи, на сестра ми й напълниха главата със същите глупости, няколко дни не знаеше на кой свят се намира от тревоги. Оказа се, че всичко е наред, роди си живо и здраво детенце. Все пак е хубаво да минеш ФМ, за да си спокойна. Успех!

# 577
Здравейте,в 30г.с. съм. Лежах в болнищата около месец за отлепена плацента/оказа се,че е превия/
Изписаха ме , но усещам влагалището леко подуто и некомфортно,имам бледожълто течение с неприятна миризма. Дали се дължи на бременността или е възпаление ?

# 578
Според мен щом има неприятна миризма е вид гъбички някакви, най-добре отиди на лекар да ти пуснат една микробиология.

# 579
Здравейте,имам въпрос относно микробиология:
Trihomonas vaginalis     (-)отрицателен
Candida                          дрожди и хифи
Lactobacillus spp.            силно редуцирани
Културелно изследване и заключение       Candida albicans 10/4

# 580
Имаш гъби! Док ще ти изпише подходящо лечение и всичко ще е ок. Simple Smile Не се притеснявай, при бременни се среща често. Hug

# 581
Здравейте,имам много глупав въпрос,но все пак...на 16 съм,по принцип не съм правила вагинален секс,но с приятеля ми сме правили други неща..та,винаги когато правим нещо съм облечена от кръста надолу,повечето пъти с клин. Шансът да е попаднала някъде там семенна течност е малък,а шанса да е попаднала и да е влязла и да съм бременна сигурно е нищожен. Но сега ми закъснява с 12 дена. Имам ръждиво зацапване и ме болят яйчниците. Някой сигурно ще се смее,то си е за смях,защото по принцип знам че това няма как да стане,но страха си  е страх. Правих 2 теста за бременност,не толкова че има как да е станала,колкото за мое успокоение,единия касета на шуър чек,негативна,другия беше от тия лентичките. въпроса е именно за нея-нали както е лентата има линийка тънка,пише макс,отгоре още малко над нея нали и там има памуче  продължава едно като станиол,не точно но няма значение. после си е лентата после горе си е памучето с реактива. Контролната линия,тази която е по близо до горното памуче,тоест не това където при него има макс,ами другото си излезе. друга нямаше,но малко по-късно забелязах едва едва една розова линийка но тя беше на повъхността на долното памуче там при макса маааалко над него.,не беше при другата линия..та това положителен резултат ли е ?! Да добавя,другата линия беше наситено тъмно лилава,тази беше мнооого бледичка розова,мисля че трябва да е била от урината там..

# 582
Здравейте,имам много глупав въпрос,но все пак...на 16 съм,по принцип не съм правила вагинален секс,но с приятеля ми сме правили други неща..та,винаги когато правим нещо съм облечена от кръста надолу,повечето пъти с клин. Шансът да е попаднала някъде там семенна течност е малък,а шанса да е попаднала и да е влязла и да съм бременна сигурно е нищожен. Но сега ми закъснява с 12 дена. Имам ръждиво зацапване и ме болят яйчниците. Някой сигурно ще се смее,то си е за смях,защото по принцип знам че това няма как да стане,но страха си  е страх. Правих 2 теста за бременност,не толкова че има как да е станала,колкото за мое успокоение,единия касета на шуър чек,негативна,другия беше от тия лентичките. въпроса е именно за нея-нали както е лентата има линийка тънка,пише макс,отгоре още малко над нея нали и там има памуче  продължава едно като станиол,не точно но няма значение. после си е лентата после горе си е памучето с реактива. Контролната линия,тази която е по близо до горното памуче,тоест не това където при него има макс,ами другото си излезе. друга нямаше,но малко по-късно забелязах едва едва една розова линийка но тя беше на повъхността на долното памуче там при макса маааалко над него.,не беше при другата линия..та това положителен резултат ли е ?! Да добавя,другата линия беше наситено тъмно лилава,тази беше мнооого бледичка розова,мисля че трябва да е била от урината там..

Изчакай 2 дни и си направи нов тест. За най-сигурно отиди на гинеколог. Можеш да отидеш в "Бърза помощ" на място да те прегледат, мисля, че нямат право да ти откажат. Другият вариант е да споделиш с родителите си и да им кажеш просто, че имаш силна болка в яйчниците, за да те заведат те на гинеколог. Успех!

# 583
Не можеш да забременееш, без да си правила секс, Боже Господи... образовайте се малко, бе, срамота е....  doh

# 584
  • Berlin
Предполагам, че момичето е изплашено от почти невидимата чертичка на теста. То в такива моменти сигурно започваш да вярваш и в непорочното зачатие. Simple Smile
Има и други причини за закъсняване на цикъла, така че преглед е най-добре, за да се изключи възможност за киста или нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт