Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако тест за бременност е отрицателен, но имам закъснение?
Възможно ли е да съм бременна, въпреки отрицателните тестове?
Какви са симптомите на бременността и как мога да ги разгранича от ПМС?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако тест за бременност е отрицателен, но имам закъснение?
Ако тест за бременност е отрицателен и имате забавяне на менструацията, можете да направите друг тест след няколко дни или кръвен тест. Кръвният тест обикновено е по-точен и ще покаже наличието на бременност, ако такава съществува. Освен това е важно да се консултирате с лекар, особено ако забавянето е дълго и не сте имали предишни проблеми с цикъла. Ако тестът за бременност е отрицателен, но цикълът ви се забавя, най-добре е да направите кръвен тест за хормона на бременността (ЧХГ) в лаборатория. Тестът е по-точен и ще потвърди или отрече наличието на бременност. Ако резултатите отново са отрицателни и цикълът продължава да закъснява, потърсете медицинска помощ за възможни хормонални проблеми.
-
Възможно ли е да съм бременна, въпреки отрицателните тестове?
Да, възможно е да сте бременна дори когато тестовете показват отрицателен резултат, особено ако тестът е направен твърде рано или не е с достатъчно висока чувствителност. Някои жени не получават положителен тест до по-късна дата на закъснение. В такъв случай направете кръвен тест или изчакайте още няколко дни, за да видите дали тестовете скоро ще покажат положителен резултат.
-
Какви са симптомите на бременността и как мога да ги разгранича от ПМС?
Симптомите на бременността могат да включват болезнени гърди, често уриниране, подуване на корема и сутрешно гадене, подобни на симптомите на предменструалния синдром (ПМС). Разликата е, че при бременност симптомите обикновено продължават след очакваната дата на менструация. Освен това чувствителността на гърдите и подуването при бременност може да бъдат по-изразени.
-
Как мога да разбера дали моите симптоми са свързани с бременност или нещо друго?