Аххххх!... рожденни дни, ЯНУАРЧЕТО ще е на три! (51)

• 64 374
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • sofia
Какче, казахме ти, че си се разхубавила, не вярваш. Честито! Може да да ги менкаме ( мм да не чуе само)

Работата, ами не е моята, офертата не ме устройва.

# 376
Здравейте!   bouquet
Запис и от мен, не знаех, че има такава тема. Мама на Йоан, роден на 16.01.2011, 3500 и 51 см.
В момента съм в дилема лоша майка ли съм или не съм.... За нищо не ме слуша, прави си каквото си иска, меко казано ми се е качил на главата, а аз викам ли викам... И още не е проговорил, всички казват че е стресиран и затова не говори. Искам да се гръмна вече

# 377
  welcome maminka_yoan

Ако ще те успокоя - и ние сме така. ooooh!

Радвам се че всички с притеснения са по- добре. Пак ще пиша.

# 378
  • sofia
Мама на Йоан,
Първо нищо ли не казва детето? Думички?
На градина ходи ли?
Второ децата нямат нужда да им се крещи. Трябва да си изградиш авторитет пред детето. Да знае, че няма да му се размине белята( за сериозни неща говоря). Крещенето изнервя всички. Обяснявай, говори, разбирайте се, хора сте. Аз подобно поведение не позволявам, строга съм, но и баща ми беше строг, сега съм му благодарна.

# 379
Казва, когато има желание-знае столче, казва чао, дава ръка за здрасти, мама почна от скоро, когато има желание брои до 6 и май до толкова се изчерпва. Иначе разбира всичко , но е инат от класа. Храни се когато иска той, сложено е на масата, но върти главата, след 15 мин. идва и почва да яде и не ме слуша за нищо. От Баща му има повече респект.
По принцип ходи на ясла, беше болен, затова сега не ходи. И тук ни идва в момента проблема. Местим се от един квартал в друг-от единия край на града до другия, и яслата става проблем, защото няма кой да го води, понеже няма кой да стои при дребната/на 1 год. и 2 мес./. Когато той е на ясла, всичко вкъщи е ок, тя се храни спи следо обед, а той разваля всичко. Щото той не може да стои на едно място, храня го с чинията около него да вървя, тя като го вижда става от стола и тя да търчи и така. Понякога не иска да спи и я събужда и настава анархия. Бях изградила някакъв режим за всички ни, но се развали.
Съветват ме да питам директорките на яслите тука в района, където се преместихме, ако има друго дете да го карат отдалеко, но то от скоро отпадна районирането, да се сменим, ама незнам дали ще стане.

# 380
  • sofia
Знаеш ли че е възможно да копира поведението на по-малкото дете?
Ако го караш с кола, взимай малката с вас. Детското заведение е място за социализиране, не му го отнемай.  Знаеш ли колко от децата проговарят повече след 1 - 2 месеца ясла. Момичетата ще го потвърдят.
Аз смятам, че яслата вече не е за нашите деца. В градината стават много по-самостоятелни, хранят се сами, рисуват.

# 381
maminka_yoan, добре дошла при нас!

Писах, писах и всичко изчезна, за това ще съм по-кратка  Mr. Green
И Кали в един момент не искаше да се храни с нас, а веднага след това беше "гладна". Може да е жестоко, но не и давах да яде и и обяснявах, че трябва да се храни с нас. След два дни вече си сядаше на столчето, веднага щом сложехме масата и си чакаше яденето. Никога не съм я гонила с чинията, и не съм я карала насила да яде.
Не знам как е в София, но защо не разпиташ в детските заведения около вас дали ще го вземат, като обясниш, че сега сте се преместили.
В Бургас се кандидатства по електронен път за ясли, градини и първи клас. Пише се годината на раждане и системата те допуска или не да кандидатстваш.

Болничките как сте?

Кали си има бяло червило- гланц, покрай кака си е с черен лак и пред огледалото се прави че се гримира

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 14:55 от pepita1973

# 382
мохита, да ти имам ентусиазма! аз само се чудя как да отложа момента със закупуването на гримове и лакове, а ти сама се буташ Simple Smile
аз още от миналата седмица се разхождам с маска, ама пусто мнооооого ме е срам Mr. Green

емили, радвам се, че си по-добре! това да се чува!
а за бебето аз съм убедена, че е момче, а дара от самото начало говори за нейното братче, сладкото бебе митко (буби, познай на кого е кръстено! Mr. Green) какво ще й обясняняваме, ако е момиче не знам Mr. Green

люба, защо така? какво стана на интервюто?

маминка, добре дошла!
опитай да се успокоиш и да не крещиш. понякога не е лесно, но съм забелязала, че крещенето само влошава нещата и нагнетява обстановката. в къщи само обяснявам, понякога пришки ми излизат на езика, но виждам, че в перспектива има ефект. а стресът наистина вреди и на дребните. защо не направите една консултация с психолог за проговарянето, там можете да питате и за другите неща? дара също до 2 г. не говореше, но след консултацията с психолог стана ясно, че няма нищо притеснително и сега не мога да й затворя устата Laughing

# 383
  • Пловдив
Аз смятам, че яслата вече не е за нашите деца. В градината стават много по-самостоятелни, хранят се сами, рисуват.
за няколко дни на градина и видях тази промяна  Peace

# 384
  • sofia
Вал, аз също.

Елч, ставаше въпрос за фирма, която се занимава с медицинска апаратура. Трябваше да съм офис мениджър, да синхронизирам и организирам работата.
След това се оказа, че е по заместване и ще ме пренасочат да презентирам техника пред доктори. Бляк

# 385
Добро утро!

# 386
ей, пепита, какво нарави ти! добре че тъкмо опекох един дамски каприз, че как ми се доядееее  Laughing

люба, наистина не звучи като добра оферта...

аз вече съм си вкъщи и цяла сутрин мързелувам...

# 387
  • Сандански
Здравейте отново!
Радвам се,че не сте ме забравили Hug
Какче честит нов мъж в живота - готино е да си мъжка майка,но ти пожелавам № 3 да е с розови гащи Hug
Елч радвам сe,че изследванията са наред и дано по-бързо да пребориш този вирус,за да можеш да се наслаждаваш на бременността.
Емили радвам се,че и при тебе нещата са наред Hug
Бубе стиснати палчета за изпита.

И Божидар е болен след двудневно ходене на ясла.Гърлото е с налепи,афти в цялата уста,увеличени лимфни възли и от снощи някакъв странен обрив по стъпалата,дланите и ушите,който ту се появява ту изчезва,гладен е а не може да яде,даже вода трудно пие.Цяла вечер не е спал,защото особено стъпалата го сърбяха страшно - рева и се тръшка до 3 часа Tired Пуснахме сутринта изследвания и чакаме резултати,но до сега такова чудо не бях виждала.

# 388
  • sofia
Елч, разказвай как си? Успокои ли се вече?
Болничен ли си?
Ние вече оздравяхме що годе

# 389
люба, поуспокоих се. в болницата всеки ден гледахме бебето и някак като виждах как му бие сърчицето и се поуспокоих (да видим колко ще ме държи Laughing). в болничен съм до 8 март. шефката ми вдига гири, но се опитвам да не го мисля.
иначе гърлото още ме приболява, въпреки че смуча разни неща и пръскам, и компреси правя. вече ми омръзна! днес и мм казва, че му е зле, та май ще се евакуира и където не излизам сега ще ми е съвсем скучно Sad

не знам защо в болницата ме водеха в 8 седмица, а по някои калкулатори и по лентичка пише 7-ма...

Общи условия

Активация на акаунт