Аххххх!... рожденни дни, ЯНУАРЧЕТО ще е на три! (51)

• 64 373
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
здравейте, мацки!
аз днес съм много доволна, защото тсх ми е 0,83. това ми беше най-голямото притеснение - че забременях с много високо тсх, което може да доведе до увреждания на плода, аборт и т.н. днес цял ден не мога да се нарадвам  Laughing

иначе до преди малко не ме болеще гърлото и сега пак започна - аман! вече повече от 2 седмици продължава! бубенце, питала съм аг-то и смуча прополки, ама те облекчават само за кратко...

някой наясно ли е каква част от бремененността трябва да се работи задължително?
то при мен е странно, защото нали излизаме в задължителен отпуск лятото, ама все пак..

# 361
Елч, имаш право на 180 календарни дни болничен, само че не знам дали беше до датата на термин  или до датата на 45 дневния преди раждане. Тоест имаш право на 6 месеца, като обикновено за първия болничен се лежи в болница, после може да ти ги пишат от ЖК, поне при мен така беше, направо си взимах болничния, те си го минаваха по вътрешен ред през комисии и др подобни.
Ти при коя лекарка, болница се записа

# 362
Чета ви, но нямам свободна ръка да напиша.

Бубе, успех на изпитите.

Люба надявам се да е минало добре интервюто.

Тази година грипът поне при нас е много гаден. Ни болни , ни здрави и на всичкото отгоре се влачим така по 2 седмици. На Калоян уж му мина кашлицата и хремата, но от 2 дни пак започна и утре пак на лекар. Кашля само след сън. През деня нищо му няма. Аз вече съм почти излекувана. Деница уж и тя се оправи, ама вчера пак сополи. Днес нищо.

Компрес за гърло вкъщи правим с ракия,черен пипер и сол върху вълнен плат. Важното е намазаното върху плата, след като се увие да  не преминава средата на врата т.е. само отпред. Не знам дали се разбра.

# 363
како рала, аз съм си пак в токуда, при моята си лекарка, където си бях и с дара. не се занимавам с жк, там си ми е екстра.
при мен идиотското е, че една част от времето съм в задължителен отпуск (лятната ваканция ни я пускат задължително) и не мога да разбера в такъв слуай тя ще ми се води ли, че "работя", заото няма да е и болничен...и ще отнема ли от тези 180 дни реално...

# 364
  • ул. "Мечтание"
180 дни болничен и отделно 45-те преди раждането.  Peace
Отпуската пък си е съвсем отделно.

# 365
Хайде на кафетоо!

Люба, как мина интервюто?

Хубав ден на всички!

# 366
Добро утро!  Hug

Елч, колко дни ще си в болницата? Много се радвам за отличните резултати с ТСХ-то. Бъди спокойна и много се пази. Всичко ще е както трябва!!!
Аз ходих на ехограф. Няма никакви проблеми със щитовидната жлеза. Но ми казаха да пия лекарството 2 месеца и да отида на контролен преглед - т.е. ново изследване на тсх. Само че аз мисля да не пия Еутирокса - и да видя какво ще покаже изследването.

Аз все още също не съм се оправила от грипа, но в цялата ни администрация всички сме болни. Някои си взеха болничен, ама аз не мога да съм от тях.

Люба, как мина твоето интервю за работа?

Бубе, успех на всички изпити!

Пепита Hug
Да оздравяват всички!

МарияП пиши по-често.

# 367
  • София
Момичета, сега се връщам от ФМ при Марков и... чакаме момче, хахаха! То така и предположиха и повечето ми познати, по вторични признаци гадаеха!:) То и вътрешното ми чувство ми подсказваше, че ще е момче, ама надеждата последна умира!:)) Но най-важното е, че всичко си му е наред, около 420 гр. е и си отговаря на седмиците!   Heart Eyes
Явно ще работиме и за трето, хахаха! Heart Eyes

# 368
Какче, честити сини гащи. Не че ме изненадваш особено. Ма ти не се притеснявай, не една, а две дъщери ще имаш- като ти доведат две снахички Mr. Green

# 369
  • ул. "Мечтание"
Какче, честити сини гащи!  Hug

Емили, оправяй се вече!  Hug

# 370
ооо, какче, честит ти нов мъж! Simple Smile поне си знаеш какво е да си мъжка майка Sunglasses

емили, защо да не можеш да си вземеш болничен! нали знаеш, че никой няма да ти даде медал за това че работиш? Sad
аз съм в болницата до утре. бях се объркала, че съм до днес и беше голямо разочарование, че оставам, но пък имах възможност да понаблюдавам лекарката си в  действие и много й се кефя Laughing

мерси за отговорите за болничните, сега остава само да проверя как ще ми отчетат часовете за годината, ако не взема нито един Mr. Green

# 371
  • София
какче, тъкмо ме беше заглождило тези дни, че не си казала какво е бебето. Честито за новината, да ви е живо и здраво! Аз си те представях с момиченце, ама на, интуицията ме е излъгала Hug

Емили
, добре си си значи, не се безпокой.

Какорали, почти на всяка сергия с плодове и зеленчуци има корен джинджифил. Да знаете, че чаят много помага и за гадене при бременност.

Елч, и аз на твое място бих отишла на лекар за гърлото. Да не слезе надолу инфекцията. Вземи си 2-3 маски, ако се притесняваш от бацилите в коридорите.

Забравих да питам - знаете ли къде се продават детски лакове за нокти? Имало някакви на водна основа. Че нали си имам кокона:)

# 372
Емили и аз мисля че по-добре да си вземеш болнични. Много се наплаших аз с тези грипове.
Какче - честити сини гащи. А има време и за трето.
Елч надявам се да е по добре гърлото.
Пиша телеграфично , но после по -вече

# 373
Най-сетне малко свободно време.

Какче, честит ти мъж. Аз също си те представях с момиче, но щом си мислиш и за трето, дано поне то да е момиче Simple Smile)

Емили, много гадно това. Аз си спомням как старият ми шеф все се цупеше като излизах в болнични или ми се налагаше да не съм на работа.

Аз днес водих децата на лекар, че Калоян втора седмица се влачи със сутришна кашлица. Резултатът е, че не е по-добре, не е и по-зле. Продължавам по същата схема, само че с друг сироп. Деница ту има сополи, ту няма. Какъв е тоя грип, който го караме не знам.

Има ли деца, които не използват АЗ? Калоян все още си вика ТИ. Почти постоянно го поправям и му казвам как е правилно да каже. Познавайки го , знам че един ден съвсем неочаквано ще започне да казва АЗ. Ама си мислех, че вече му е време  newsm78

# 374
Какче, честит ти още един мъж в семейството, на ръце ще те носят толкова мъже.

Нощни, Елч ще чакаме и залагаме за вас сега, абе да сте живи и здрави, ама си е тръпка  докато се разбере какво ще е.

Няма как да си взема болничен, а и днес вече съм по- добре. Трябваше да оставя цялата фирма без заплати, пък и вс е има работа, не искам да товаря някой да ме замества, цупят се.

Сами все още си казва ТИ. Като го поправя каже аз, и след това пак.

Благодаря ви на всички, че се интересувахте как съм, докато тичах по прегледи.

амнезия дано бързо се оправят напълно децата.

адис как ли са, Рал?

мохита, не знам за детски лакове, дано някоя друга мама на кокона се включи. Hug

Общи условия

Активация на акаунт