Домакини- епизод 26/ късметлийски

• 36 408
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,дами.И при нас е едно хубаво слънчево,мислим след малко да изведем бебо в парка.
Болните дечица на Славчето и на Вио бързо да оздравяват.
Вио,а изписаха ли ви отхрачващ сироп?Гого нали беше скоро с бронхит и лекарката каза,че трябва да се изкашлят всички секрети с помощта на сироп.
И аз да се изкажа по въпроса за децата и внуците.Майка ми ме е родила много млада.Сега в рамките на 3 месеца я направихме баба двете със сестра ми.Има желание да си гледа внуците,но не й е фиксидея,защото си има достатъчно други занимания.Работи,има си дружки,с които ходят по заведения,концерти,театри,екскурзии.
Свекърва ми обаче като няма какво друго да прави се беше опитала да се присламчи до нас с бебо,но не й позволих.Аз не съм ви разказвала,но беше ужас малко след като родих.Аз прясно оперирана и тя всеки ден у нас по цял ден,но не се сеща нещо да подхване,ами стои и чака Гого да се събуди.Да,ама колко стои будно едно новородено-точно колкото да му сменя памперса и да го накърмя.И тя сърдита,че той все спял.Добре,че бях груба на няколко пъти,че се усетиха и сега идват по -рядко.Тя явно беше решила,че ще кара с мен майчинството,ама няма как да стане това.
Фортунче,може ли един въпрос.Бебо няма още зъби,но знам,че трябва веднага след като поникнат да се грижим за тях.Та въпросът ми е -Как?
За всички  Hug

# 556
# 557
  • Талант на 2012,2013 г.
Момичета имам един въпрос към вас. Племенника ми от няколко дни изгаря от температура..з9 и... сваля я само с аналгин. Може ли да се редува с нещо друго. Или някакъв друг начин. Не ми се ще да приема само този аналгин постоянно... Sad

# 558
  • София
Може да редува Нурофен, Парацетамол и аналгин. Аз лично свалям на децата с Нурофен.

# 559
  • Germany
Аз редувам Нурофен и Панадол през 4 часа. А каква е причината за тази Т?

# 560
И аз редувам Нурофен с Панадол, при нас тази схема работи  Peace
Щастливка, днес направих тази йодна мрежа, да видим. Дано подейства. Не бях чувала за нея, а и в нета не намирам много информация, да не би да нещо ново?
Ста-ди, не знам дали има отхрачващ сироп  Embarassed Изписани са ни Ериус, Суметролим, Хустагил балсам за мазане на гърдичките и Мукоплант във варианта "лека нощ".
Четох за мед с джинджифил, дадох му и това преди малко  Crazy Горкия, с какво ли не го тъпча,  дано поне едно нещо има ефект  Tired
За децата, майките, бабите и дядовците - на мнение съм че .....ако се родя отново, бих искала малко по - рано да имам деца. Не на 18 - 19 (когато мен са ме родили, нашите са били на толкова  Crazy ), ама не и на 35, както направих аз. Някъде златната среда, може би около 25 - 26 години за мен е идеалния вариант. Иначе внуци бих гледала, обожавам малки деца и особено бебета, обаче сигурно ще съм някоя изкуфяла старица и всичките ми деца ще ме избягват. Или като идват да ме видят в старческия дом, ще бъдат винаги много заети и ще си тръгват след 15 - тата минута  Crazy

# 561
  • Germany
Вио, Суметролима е като антибиотик /Бисептол/, Ериуса е за алергия, Хустагила и Мукопланта са за отхрачване. Каква е диагнозата? Бронхит?

# 562
Със сегашния си акъл, бих родила на 18. На 21 почвам да уча. На 40 бих гледала внуци само ако ми искат помощта.
И двете ни баби обожават внучето, глезят като го видят, примират. Неведнъж съм казвала че като е с някоя от тях това дете все едно няма майка. Не ми харесва. Ако искам помощ ще помоля. Не да ми изземат функциите.
Уж и двете го гледат и му се радват, но се получава парадокс. На никоя не й се занимава дефакто. Като е с моите родители баща ми търчи след него, майка е наблюдател.
Свекито лятото й се падна два дни да го гледа сама, с помощ от мои приятели при излизане, ами на първия ден беше отчаяна. Изтърваха го да се пусне по баир към шадраван с камионче, приятеля от помагачите търчи с неговите 100 кила, аз гледам от раб. си място и стискам зъби.
Лесно е отстрани като сам си си гледал детето до трите години, после всеки се включва.
Дано ме разбрахте, че както го написах..

# 563
  • Талант на 2012,2013 г.
Мерси, момичета. Грипа го е лепнал. С кашлица и болки по цялото тяло...болки и в трахеята. Но казва, че кашлицата не го мъчи толкова колкото температурата. Rolling Eyes

# 564
И моята свекърва много му се радва на Ванко, но до там. Нито го е къпала, нито го е приспивала, нито е оставала сама с него. Миналата есен бях тръгнала на Зумба, един път се наложи да тръгна преди мм да се е върнал и я помолих да го гледа. Стана и лошо, и до там бях аз с оставянето на Ванко  Crazy Сега не спира да повтаря че не може още да свикне с мисълта за две внучета. Съответно не обръща никакво внимание на Дея, ама никакво. Абе свекърва - мечта просто  Crazy
Мони, не знам точната диагноза каква е, нали баща му го води при педиатърката и така и не разбрал какво е. Вирусна инфекция, ама бронхит ли е или нещо друго, не знаем.
Щастливка, още един въпрос - колко често може да се прави тази йодна мрежа?

# 565
  • Sofia
Седнах да ви нагледам, докато Гушкан се приготвя за лягане, та много през ред-два четох...

Само за сиропа Мукоплант ще се изкажа... Варианта за "лека нощ" не е за предпочитане пред другия, защото е с подсладител.

А! За първите зъбки питаше някой... с бебешка четка и паста без флуор (например Nenedent Ohne fluorid)) колкото оризово зрънце.

Отново пожелавам на болните да оздравяват!  Hug

# 566
Нашите баби умират за внучките, не на теория. Ама спазват моите правила, затова нямаме пререкания.
Мони, Бисептола не е антибиотик.
Щастливка, я обясни пак за тая йодна мрежа, моля!
Мари, такъв е този вирус, отвратителен, с всички екстри. Че и бавно минава.
Ние се разходихме навън, времето е разкошно. Дано и надвечер е топличко, да излезем пак.

# 567
  • Sofia
Тъй... четохме и легна щерката.
И ние двете днес излязохме малко, че цяла седмица не сме мърдали.
Сега отивам да оформя худратираното тесто за хляба. Ще направя мляко с ориз и ще сготвя един постен зелен боб - двете с Гушкан сме му големи фенове, а тъкмо сме сами (ММ е за 3 дни на риболовно състезание). Имаме и пълнени чушки (с кайма).
Пуснала съм пералня - последната от 4 тези дни, имам да прибирам и да простирам новото пране.
И после ще играем и ще гледаме любимо филмче, което скоро не сме и решиме да си го припомним. Simple Smile
Силно го препоръвам за дечковците (снимката е линк към торента)!

Има го и във Вибокса, и в енерджи торент.

Мъфини за следобедното ви кафе (може и да се повтарям със снимката, но не помня ;)

# 568
Щастливка браво за решението за хлебопекарната.
След първия сполучлив опит с кекса вече съм на ти с нея.А мислих една година преди да я купя.Мислех си,че няма да ми е потребен уред.
За мен важното е да е уютна кухнята.За това обичам с кеф да си стоя там.
Емо и той беше падал като малък.Да бърза да носи един пластелин.Хем скочи от 3 стъпало.Доста плашещо е.
Сори ама легнах късно и днес не станах на време за песничките.
 Laughing Ангелче разсмя ме с твойте преживявания.
Фортуна честито ви прохождане!
Вале мерси за рецептата скоро ще я пробвам.
Славче сложи и памук в памперса и после се изстисква за проба.
Съгласна съм и за контейнерчето и то върши работа.
Стади като излезе зъбче се почиства със силиконово пръстче и специална паста без флоур.
Вече с много зъбки идва ред на 1 четка.
Майка ми е родила на 21. По-стечение на обстоятелствата и аз родих на 21.Емо е желано бебе и не съжалявам.
Помощ имам само в бг.Т.е. За 2-3 мес годишно.Емо сам изявява желание да ходи при бабите.Обича да го глеЗят и да му дават всичко.
Но повече от ден с приспиване не го оставям.А това обикновенно е по-изпити и само на майка.
В свекърва ми съм го оставяла само една нощ и то по -желание на 2.
Вио и моята е така.Като беше бебе Емо не можеше да се справя.Сега вече няма проблем.
Отивам да си видя кекса.Правя друг днес,че имаме рожденник днес.Девера ми има рд.

# 569
  • Бургас
Криста се влоши,има цистит и е голяма мъка.
Изписаха ни суметролин,но тя повръща и не пие.Тя нищо не дава да и се направи или да и се сложи в устата.Ни с добро,ни с лошо.На маймуни станахме.ММ отива да търси бенгалски огън за приема довечера да я развеселим.На обяд след едно повръщане успяхме да дадем една доза.
В понеделик ще се мъча пак с пробата. Sick

Забравих да кажа на Смърфи колко красива булка е!

Благодаря на всички,много сте мили.Искам да се пооправим и като съм малко по-адекватна,ще се обърна към всяка поименно.Сега пак съм цял ден на ръце с малката.Плаче и дърпа памперса. Cry

Общи условия

Активация на акаунт