Домакини- епизод 26/ късметлийски

• 36 869
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Марче, направо ми е неудобно, защото си си направила труда да ми напишеш рецептата Hug, обаче много ме  е страх да ползвам сурови яйца, имам си принцип такъв и никога за нищо не ги ползвам. Иначе тортата изглежда чудно. Тази портокаловата също ми харесва, но ще чакам да споделиш като я пробваш.

Тите, ето ти рецептата за хляб, която ми поиска:
Скрит текст:
280мл течност/ слагам прясно мляко, кисело мляко, вода или смес от трите, също и заквасена сметана, каквото имам, общото количество трябва да е това на течността/, 2 с л олио, 500гр брашно, 1 ч л сол, 1/2 ч л захар, мая- ползвам на кубчета, около 1/3. Това тесто го ползвам за всичко- кифлички, пица, хляб, питка/ тогава добавям яйце в количеството течност/ , въобще за каквито и печива да се сетиш. В албума ми с гозби във фейса съм сложила направени от тесто крокодил, дядо Коледа, елха, таралежчета...всички са с това тесто.

# 541
  • София
Добро утро, момичета!

Щастливка, благодаря за кафенцето!

Всеки си има съдба. Аз завърших училище на 16, а висшето образвание-на 22. Не съм работила и един ден - нали съм инженер-металург! Mr. Green Mr. Green Mr. Green И отидох в Москва. Купонясвах, наслаждавах се на живота докато съм била млада и мноооого хубава. Не съм обикаляла из държавите - освен България и бившата Чехословакия, ама не е било възможно с тези визи.... по това време... Обаче съм обиколила Републиките - също има какво да се гледа. В Москва купони до зори с приятели - дискотеки, пианобарове, казина... Като се запознахме с ММ и след 1 година като почнахме да живеем заедно - обиколихме приеми в доста Посолства, бяхме при много високопоставени хора... И сега сме приятели с някои от тях.
На 30 родих... и всичко свърши, не, че не излизаме, но разликата е огромна. Миленка ми е голяма, ама Петьо- трябва да мине минимум 5 години за да стане самостоятелен в тоз вид както аз си го представям... Тъкмо ще стана на 50  Laughing Но и тогава тийнчето Петьо много трудно ще го оставя за дълго. Гадна майка съм, много и напразно се притеснявам.

Надявам се Милена да последва моя пример и поне до 25 години да не мисли за семейството. Да се изучи, да си намери добра работа, да обиколи повечко... За внуците - ще помагам с удоволствие, ама това не значи, че ще ги взимам да живеят при мен. Всеки сам да си носи отговорност.

Не съм съгласна с Ангелчето за приятелите... Имаме си дъртаци като нас с малки деца, почиваме си заедно лятото. Имаме и приятели с големи деца, които по друг начин си организират времето. Срещите са ни приятни, но редки. Защо трябва да ме търпят с мрънкащия Петьо - то изморен, то му се яде, то му гадно мирише, то друго... Въобще не ги обвинявам.

Затова по-някога завиждам на жените, които са родили млади и децата са им големи, защото сега разбирам, че жената на 40+ е готина и може да си позволи доста повече, отколкото младо момиче. Ама тогава... 40 години... леле Shocked

Марчето, харесвам твоите рецепти Peace и аз обичам с масло, с повееече масло Laughing

Валенцето, в рецептата ти - кога добавяш яйцето? За питки ли само или?

# 542
  • София
По принцип само за питки , Люси, да. И да уточня- най-хубаво ми става тестото като смеся прясно и кисело мляко с малко водичка.

# 543
  • София
По принцип само за питки , Люси, да. И да уточня- най-хубаво ми става тестото като смеся прясно и кисело мляко с малко водичка.

Hug А дълго ли го месиш или това е без месене, само разбъркваш и готово?

# 544
  • Талант на 2012,2013 г.
Добро утро на всички. Hug Много дълбоки теми сте засегнали. Нямам коментар за тях. Всеки го прави така както иска.
Хубав ден се задава, няма мъгла, слънчицето грее.. Това е добре за мен, защото ме държи жива. Мъглата ме мачкаше и не се чувствах добре.
На всички ви пожелавам усмихнат ден. Hug

# 545
  • София
Добро утро на всички. Hug Много дълбоки теми сте засегнали. Нямам коментар за тях. Всеки го прави така както иска.
Хубав ден се задава, няма мъгла, слънчицето грее.. Това е добре за мен, защото ме държи жива. Мъглата ме мачкаше и не се чувствах добре.
На всички ви пожелавам усмихнат ден. Hug

Правилно Мари, всеки го прави както иска... Hug

И аз се радвам на слънчицето, към 12 ще изведа Петьо да се позабавлява на вън, че цяла седмица стояхме вкъщи Peace

# 546
  • София

Hug А дълго ли го месиш или това е без месене, само разбъркваш и готово?
О, Люска, меси се. Аз обаче ползвам хлебопекарната на програма Месене. Въобще не си докосвам ръцете до тестото откакто я имам. Там се меси, там втасва. После го изваждам и правя каквото ще правя.Обикновенно ползвам смес от пълнозърнесто и съвсем малко бяло брашно. Само за мекици ползвам изцяло бяло. Но кифлички, пици- с пълнозърнесто. Слагам вътре всякакви добавки- ленено семе, сусам, слънчогледово семе. Купувам си тиквено брашно, ленено брашно. Въобще всякакви такива разнообразни неща. И става супер накрая. Хляб не съм купувала от 6 години, айде да съм купувала 5-6 пъти, не повече. Само омесен вкъщи.

# 547
  • Бургас
Здравейте и от мен!
Чета ви редовно,но ми е едно свито и хич не ми се пише.Детето се пооправи,но все още има един гаден мирис на амоняк от урината,което хич не е добре,говори за бактерия.Лошото е,че не мога да и взема на тази проклетия проба.Дадоха ми направление,стерилни шишета,но тя е на памперс и изпада в истерия,когато я сложа на гърне или се мъча да я накарам да пишка в шишето.
Аз още не мога да се съвзема от кошмарната си вакация. Sick
Избива ме на рев постоянно,все сънувам лодките и Криста как примря в ръцете ми. Cry
Беше силнно обезводнена и може и това да е причината за амоняка.
Тя като мен е станала нервно,направо едно истерично дете.
Няма да му простя на ММ тази почивка.Да си ходи сам! #Cussing out

Вио,свива ми се като чета за Ванко.Бебето как е?
Коконче,всичко ще  е наред.Важното е да е добре детето,те като цветенца наваксват грамчетата.
Креми,мила Hug!
Луси,Валя,Кака Дака,Баба Яка,ма ко и всички прекрасни дами,много  Hug Hug Hug
Ангелче ще става булка,честито! Grinning
Добре дошла на новата домакиня!  bouquet
Ще ставам,стискайте палци този памперс да не мирише.Дайте идеи как да я излъжа тази невроза. newsm78
От опитите да я излекувам по пътя сега не дава нищо да се прави с нея.Даже се бие! Simple Smile

# 548
  • София
Славче, радвам се че се появи. Слава на Бога, че сте по-добре.
За урина, вземи от аптеката контейнерчето за урина за момичета, залепвам я отдолу, слагаш памперса и си готова.
Така изглежда:

# 549
Добро утро Simple Smile
Децата играят.Мъжа ми отиде да дожведе баща ми , че си прави операция на окото и утре пак трябва да е в болницата рано рано.Сготвих изпрах остава да простра и изгладя вчерашното пране.
Аз съм на мнение че който има деца си ги гледа.
Моята майка стана баба на 48 г. Помагала ми е първия месец и за двете деца, в смисъла че живеехме при тях и съм можела когато не е на работа да оставя детето за 1 час да отида да купя нещо или да заведа големия на лекар, а да оставя малкия.
Едва това лято за 20 дни оставих големия при тях, защото бях на работа до 15.06 и от завършването на 1 клас дотогава нямаше кой да го гледа.А аз не смея да го оставя цял ден сам.
Малкия все още не е оставян.Баща ми ги гледа веднъж за 2 ч да отида на лекар и когато се прибрах веднага си тръгна, сега се шегуваме че ако можеше и пеша щеше да измине 50 км до в къщи, толкова е трудно малкото дете.

# 550
  • София
J_M_M, стискам палци за операцията на баща ти! Praynig

# 551
Славче, радвам се че се появи. Слава на Бога, че сте по-добре.
За урина, вземи от аптеката контейнерчето за урина за момичета, залепвам я отдолу, слагаш памперса и си готова.
Така изглежда:

Славче, подкрепям Лус.  Peace Аз така съвсем лесно взех урина на Катрин за профилактичните изследвания на 6мес. и 12мес.  После пресипваш в стерилното шишенце, а може и така да знесеш (завързваш с ластиче). От гърне не бива, защото там урината не е стерилна.  Peace
Бързо оздравяване.  Hug

# 552
  • Germany
Славе, и аз подкрепям идеята за контейнера. Вие нормална урина пускахте ли? Там също ще се види, ако има инфекция и ще знаеш дали да се мъчите със стерилната. Миризмата на амоняк може да е в следствие на обезводняването. Много течности предлагай и дано скоро всичко е наред!

# 553
  • Видин
     Добро утро! Simple Smile
    И при нас слънчицето е огряло и тази сутрин си пих кафенцето с няколко цигари/разбира се/ на верандата! Е,няма такъв кеф! Още повече,че скоро не ми се е случвало.
    И на малкия му вземаха урина в такова контейнерче.Беше голям зор!Два часа се разхождаше без памперс,с вързана п...ка и нищо!Докато най-накрая майка му намокри краката на чешмата и се изпишка.

# 554
Славе, щом мирише на амоняк, значи е обезводнена. Наливай я с колкото може повече течности. Пробвай с найлончето, аз успях само веднъж на 6 месеца. Иначе ги хващах на ръце да се изпишкат, като с едната ръка ги държах под двете коленца, а с другата тайно подлагах чашката като започнат да пишкат. От 5-6 опита един успявах. На Хумана има едно прахче за водния баланс на организма, мисля, че се казваше електролитен разтвор. Добре е да го даваш. Или Шуслерова сол 8. Да се оправяте бързо!

Общи условия

Активация на акаунт