Домакини- епизод 26/ късметлийски

• 36 407
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Славка, съчуствам ти, дано се справите и бързо да оздравява Криста!  Hug

И ме подсети... Смърф, наистина сте много хубави, роклята ти страшно ми хареса!  Hug

Мен мама ме е родила на 23, аз на 21, та на 44 стана баба. За оставянето на децата (моите де) и преди съм писала. Simple Smile За сега не виждам скоро някой от двамата големи скоро да ме сбабичоса.  Laughing

# 571
Славче, не го ли пие разтворено в сок?

# 572
  • Талант на 2012,2013 г.
Ех, Славе...не знам какво да ти напиша, а не ми се ще изобщо да те подмина ей така. Много ми е мъчно, че това се случва с детето, но това няма да ти помогне... Sad

# 573
  • София

Мони, Бисептола не е антибиотик.

Така е. Обаче има подобно действие. Понеже педиатърката, при която водя децата и която е над 60 годишна, има особенно мнение за Бисептола, преди време седнах и четох. Ето тук е обяснено най-добре:
Скрит текст:
Бисептола е комбиниран сулфонамид. И антибиотиците и сулфонамидите са химиотерапевтици, противомикробни /и противотуморните средства са химиотерапевтици/. Противомикробните химиотерапевтици се прилагат за лечение /етиотропно/ на заболявания, причинени от различни видове бактерии, вируси, гъбички, протозои и др. Те включват антибиотиците, сулфонамидите, противогъбичните средства, нитрофурановите производни и т.н.
Антибиотиците са продукт на метаболизма на различни гъбички и бактерии или представляват полусинтетични и синтетични аналози на тези продукти. Те спират размножаването на тези микроорганизми /бактериостатичен ефект/ или ги убиват /бактерициден ефект/.
Сулфонамидите са синтетични химиотерапевтици. Имат близка структура с пара-аминбензоената киселина и конкурентно я изместват /конкурентни антагонисти/. Повечето бактерии използват пара-аминбензоената к-на за синтеза на фолиева киселина и респ. на ДНК. Сулфонамидите действат на микроорганизмите само в стадия на размножаване, тоест в началото и имат бактериостатично действие, ефекта настъпва с малко закъснение, необходимо за да се усвои запаса на пара-аминбензоената к-на от клетките на микроорганизмите. Като правило сулфонамидите не се прилагат при: тежки и хронични инфекции, имунен дефицит, органни увреждания, старческа и ранна детска възраст. В тези случаи по - ефективна е антибиотикотерапията. Винаги обаче може да има изключения! При терапия със сулфонамиди трябва да се приемат много течности за да се избегне специфичен проблем с бъбреците /кристалурия/.
Комбинациите от сулфонамиди с триметоприм имат бактерицидно действие. Бисептол /Суметролим, Септрин, Берлоцид.../ е точно такъв препарат. Двете му съставки блокират на различни нива синтеза на фолиева киселина в микроорганизмите и от там идва бактерицидното действие. Най - често /но не само!/ се използва за лечение на стомашно-чревни и уро- инфекции.
Моите деца са пили по веднъж Суметролим. Изписва се при специфична инфекция, при определени случаи, а не за банална вирусна инфекция. Но това го разбрах впоследствие. Вио, давай на детето да пие повече течности със Суметролима, важно е.

Ние ходихме в Зоопарка, много беше приятно времето, но като се скри слънцето стана студено.

Славче, много неприятно! Но доколкото зная точно за такива инфекции Суметролима е идеален. Въпросът е как ще и го даваш, щом не го ще. Дано успееш по лекия начин, много е гадно насила.

# 574
  • Germany
Славе, опитайте в сок, който да маскира вкуса / мултивитамин например, щото в ябълковия се усеща/ и може да си правите състезания кой пръв ще си изпие сока. Това е единственият начин да пробутам нещо такова на малкият ми син. Също така попитай в аптеката дали можеш да даваш някакъв чай с червена боровинка. Знам, че много помага при цистит.

# 575
  • София
Вале имам три вида торти: Бяла Царска торта, / 12 яйца/,  Виенска шоколадова и Шоколадова торта с Рикота. Затвори очи, и посочи си една и веднага ти пускам.  Simple Smile Всичките имат по доста масло. Имам и още...но тези най-много ми харесват
Ще дойда пак но по- късно
 Heart Eyes

# 576
  • Видин
   Славка, съчувствам ти! Cry Hug
   Малкия внук прекара нещо подобно след Коледа.Даването на АБ си беше направо мисия невъзможна! Разтварянето в сок го направи още по-горчив.Майка му го даваше със спринцовката от Панадола и то откъм бузата,защото там нямало рецептори за вкус.Но въпреки това успяваше след няколко неуспешни опита.

Аз пък направих майка ми/Вечна й памет!/ баба на 39 години.И понеже разликата м/у мен и брат ми е 9 г./по-малък е/,а м/у брат ми и първата ми дъщеря е 11г., все я питаха дали не й е трето! Simple Smile

# 577
  • София
Марче, давай Виенската!

# 578
Открих само това.Превода не е много добър но се разбира горе долу.Тази мрежа се прави отново ,когато старата изчезне.Вио не смятам ,че е нещо ново,баба ми е лекувала майка ми така,майка мен и сега аз моите деца.Ако има нещо което не разбирате питайте пак ще обясня.
http://bg-answers.com/index.php?newsid=41314

# 579
  • София
Влизам за малко, че не ми стига времето и  да напиша на Славунка, че ще и трябва много търпение. Лекува се,  но бавно  и ѝ давай много течности.  Стискам палци да мине по-бързо. Милата Криста...но и милата ѝ майка.  Hug
Вале за теб е:
Виенска торта с шоколад
Скрит текст:
150 г черен шоколад
200 меко масло
100 г захар
2 с.л. брашно
4 яйца
Шоколада се разтопява на водна баня - охлажда се.
Разбива се маслото + захар+ 4 жълтъка + охладен шоколад + брашно+ белтъка на твърд сняг + щ. сол Този блат се пече в/у хартия в тортена форма на 170 градуса за около 40 мин. Центъра може да е леко кремообразен.
Крем:
200 г черен шоколад / може и един тъмен и един черен
400 г сладк. сметана 2 с.л захар
2 с.л ром
Сметаната се загрява добре + парчетата шоколад да се стопят. Охлажда се и преседява в хладилник около 2 часа. След това се разбива с миксер до пухкав крем и се добавя ром. Разрязва се блата на две части и се пълни с 2/3 от крема а останалия крем е за намазване отвън.
И още една Виенска шоколадова торта с бадеми
Скрит текст:
2 бр черни шоколада
150 г пудра захар
150 масло
125 счукани бадеми
4 яйца
50 г брашно
Шоколада се разтопява с 4 с.л. вода.
Разбива се захарта + мекота масло + разтопения шоколад. Прибавят се 4 жълтъка + брашното + бадемите. Белтъците се прибавят на твърд сняг. Пече се или по скоро се суши около 1 час на около 150-140 градуса.
Разтопява се 100 шоколад с 4 с.л. вода + 125 г масло. Тортата се намазва с тази глазура
Вале, и двете съм ги правила и двете са добри. Имам още една, но тя е с Рикота, но е още по-добра. Ще ти я пусна довечера, да я имаш в бележника. Може и да я направиш.
Повече време нямам, но ще дойда късно вечерта да ви прочета какви сте ги вършили днес.
Поздрав най-сърдечен! Simple Smile

# 580
  • София
Славче, аз съм от бебе с цистит, болките са ужасни, дори да си намокря крачета - децата сополи, а аз - цистит. Ще мине с антибиотик... Облегчава много и бързо неоренал, но Криста още ти е малка. Има неоренал СР за деца, но то от 6 годишна възраст. Ще мине болката още след 1-т хапче. Това лекарство е на основата на бреза... Не знам дали има аналог или хомеопатично на таз основа...

Има нош па за деца над 1 година... Дай на Криста, боже миличката...
http://apteka.framar.bg/14000405/%D0%BD%D0%BE-%D1%88%D0%BF%D0%B0 … 0-%D0%BC%D0%B3-20

или папаверин, в Русия има на свещички...

Ношпа и папаверин облегчават спазматични болки, които са ужасни при свършването на пишкането...

- тука не е налично

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 19:54 от luss

# 581
  • Бургас
Луси,благодаря,мила!
Сега малката спи по никое време,умряла от рев и болка.
Ще дадем втората доза лекарство,мм е купил бомби и огън да я накараме да гълта без повръщане.Не съм спала и аз не знам от кога... Cry
Ще мине,само да гълта пустото му лекарство.

# 582
Славче лоша работа.
Дано се оправи бързо.
В кис.мляко давам аз с малко мед или захар.

# 583
Славче , като чета и ми се свива сърцето, малката душичка, дано бързо се оправя, болките са ужасни .
Баща ми е у дома, не му е комфортно, но все пак е операция, отделно не се чувства добре затворен в апартамент, а сега не трябва и да излиза, та допълнително напрежение.Ама всичко е за добро.
Моето малко момче започва да влиза в ритъм, до скоро не даваше да хвана книжка, от скоро четем за Франклин, вчера позволи и друго да подхвана.Та сега сме на вълна 101 далматинци Simple Smile

# 584
  • UK
Добър вечер мили-мои  Hug
Вио, Ванко по-добре ли е днес?

Рецепти и то за тортиииии Mr. Green обо-жа-ва-м ги!!! Grinning

ох, Славче, как го хвана детенцето цистит, слагай лекарството в сок4е, че да го изпие, милото!!! Hug
А ние сме вече "уж" 2000 кг  #Crazy пък вчера бяхме 1930, как за 1 ден ги качи тези грамчета, като се храни едвам-едвам Теичка Crazy и ще ни изписват в понеделник наобяд, но утре ще кажат окончателно. Но аз много съм притеснена за мама обаче има уголемени лимфни възли на вече 2 места Rolling Eyes
През тази седмица ще и вземат биопсия с операция от под ключицата ииии ще чакаме резултатите, но щом говорят за курс химио и лъчетерапия Cry не са на добре нещата, най- ме   е страх от това ... а така ги чакахме тези дечица и такива планове за разходки с нея планирахме  Cry Не мога да спра да мисля за това, всичко което имам и до което се докосна е купувано от нея, като ги погледна и сълзите ми сами закапват ...

Много се извинявам, че ви товаря с моята мъка ... обаче, ужасно ми се плаче и се чувствам толкова безсилна имам нужда от нея, искам си я ... Cry Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт