Домакини- епизод 26/ късметлийски

• 36 389
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • София

Марче, хубаво е да втасва/шупне предварително маята, поне се вижда дали е годна, но определено не е задължително . Ето например в хидратирания хляб само се разтваря в малко вода и направо се разбърква тесто. И с обикновен хляб съм процедирала така, стига да съм сигурна в годността на маята.  Simple Smile
Моренка, абсолютно ти се доверявам, напълно.  Peace Ти просто си знаеш.  Напоследък работя само със суха, но не ми пречи и с жива. Но на 1 кг брашно  слагам едно кубче жива мая. Много ли е....
....
Марче, къде ти се губят, като ги качих в някой сайт ли? Като качиш снимките трябва да има бутон "запази промените" или нещо такова, трябва да го натиснеш, че да ги запамети  
Бахти, къде се губят. Знам ли  newsm78  Утре викам Бърза помощ, да ми го направи, че...карай да не говорим.
Марче, я иди изпуши в кухнята един фас и се успокой! Аз какво да кажа, дето направих простотията с кекса днес? ММ ме изгледа много странно и заключи, че все пак съм голям майстор, щом съм успяла.
Цигарата, тя ми е перманентно в устата.  smile3546

# 631
  • при късмета
Хортензия сега ще ме караш мъфини да се уча да правя. А тези хартиените формички не се ли слагат в другите или се сипва и пече направо в тях? Не държа да са кръгли и квадратни ще ги изядем  hahaha
Кекс правя много рядко, даже формата ми е от малките, ама може да си поиграя да ги насипя в малки формички, ако хартиените ще свършат работа.
Забравих, Фортунче браво на малката, че е проходила.
На мен това ми беше най-трудния период.
Баба Яка  Hug

# 632
Ма ко - то може да съм морско чадо, ама не мога да плувам. Hug Та като кажа на басейна съм, означава, че лежа на един шезлонг и мързелувам. Ама утре ще топна едно глезенче, заради теб.  Peace Тук сме 5 часа назад от БГ.

# 633
Мушкатова  Hug, ама голям си майстор. Наистина я специалистите да кажат, аз винаги съм мислела че първо се пекат в силиконовите форми и после се прехвърлят във хартиените. Сега Ма Ко ме накара да се замисля, дали пък не се слагат и в тях да се пече  newsm78 ooooh!, Никога не съм правила мъфини.
Фортуна честито ви прохождане. Сега ще падне тичане  Hug.
Смърфи топни и другото глезенче и заради мен  Praynig

# 634
  • София
Ма ко - то може да съм морско чадо, ама не мога да плувам. Hug Та като кажа на басейна съм, означава, че лежа на един шезлонг и мързелувам. Ама утре ще топна едно глезенче, заради теб.  Peace Тук сме 5 часа назад от БГ.
Еееее, какво по хубаво от това да си лежиш под чадъра и с коктейл в ръката.   Heart Eyes В басейни не влизам за всеки случай се пазя. Въпреки че там вероятно са чисти. Отживявай си прекрасно.!

# 635
  • София
Мушкатова  Hug, ама голям си майстор. Наистина я специалистите да кажат, аз винаги съм мислела че първо се пекат в силиконовите форми и после се прехвърлят във хартиените. Сега Ма Ко ме накара да се замисля, дали пък не се слагат и в тях да се пече  newsm78 ooooh!, Никога не съм правила мъфини.
Е, как първо в силиконовата форма и от какъв зор после ще ги прехвърляш в хартиените...Направо в хартията, после в дупките на силикона и печеш. Не съм голям фен на мъфини.

# 636
  • при късмета
Само в хартиени не може да се пече нали?

# 637
  • Sofia
За мъфините, хартиените "формички" се слагат в гнезда (метални или силиконови) за мъфини и се налива течноста.

Марче, както писах пакетчетата са 42г Виво и Юва. Виво я дават за 1кг, Юва за 2кг. Правих си експеримент с Виво-то и го ползвах като за 2кг и върши същата работа като Ювата.  Та общо казано и двете марки са за 2кг брашно.
Аз гледам да слагам колкото е възможно по-малко мая. Та за 1кг бяло брашно бих ползвала 15г (което е по-малко и от половин пакетче) жива мая.  
    Благодаря ти за доверието!  Hug

# 638
Бабче, нито аз съм познала, нито ти. В силиконовите се слагали хартиените и в тях сместа. Само дето аз пропуснах  силиконовите Joy.
Ма ко, ако искаш рецепта, казвай! Моята си е за обикновен кекс, който правя веднъж седмично. Малко като кифлите на Бабчето.
Марѝ, кажи ни едно "дзааак".
Смърфи, благородно завиждам Hug.

# 639
  • Sofia
За мъфините още... забравих да кажа, че хартиените всъщност никак не са задължителни. Важно да се ползват, ако ще са за почерпка мъфините или ще се носят някъде, но за домашна употреба, без специален повод си е просто въпрос на избор за естетика или каквото и да е там... Simple Smile

# 640
Я ме светнете, какво значи "скрити" и "гости"?

# 641
  • Sofia
"Скрити" са тези, които са регистрирани, но са се скрили/инкогнито, а "гости" са нерегистрирани потребители.

# 642
Марчева и Морена Hug благодаря. Наистина не знаех че се пекат във хартиената  форма. Аз имам силиконови, не с гнезда, ами отделни си формички, но не съм правила мъфини. Мислех че после се слагат в хартиените за по-красиво.  ooooh!, още колко много има да уча, ама тук мога да си попитам без някой да ми се присмее, или поне тайничко ще се посмее  Hug
Наистина гледам Мари не е писала много тия дни.
Утре ще чакаме новини от Коконка, дано и Славка се включи да каже как е малката.
Тая вечер врътнах един кекс че ми се ядеше нещо сладко и моите почти го ометоха, как да им направиш нещо, като не издържа и до другия ден.
Утре мисля да направя малко понички, ама печени, я кажете освен със шоколад с какво друго мога да ги залея отгоре, ако ми се занимава.
Мушкатова   Hug, и двете сме едни  hahaha Joy
Скрити са такива като мен, дето са дали да не им се показва ника горе на балкона, а гостите са такива дето не са регистрирани или не са се логнали.
Аз съм скрита щот обичам да надничам в разни теми - малко воайор си падам  Mr. Green

Ехе, нощната се раздвижи  Joy

# 643
  • София
За мъфините още... забравих да кажа, че хартиените всъщност никак не са задължителни. Важно да се ползват, ако ще са за почерпка мъфините или ще се носят някъде, но за домашна употреба, без специален повод си е просто въпрос на избор за естетика или каквото и да е там... Simple Smile
А, ама много трудно се вадят от силикона, ако не са в хартиени формички, не е ли така..
.....
Скрити са такива като мен, дето са дали да не им се показва ника горе на балкона, а гостите са такива дето не са регистрирани или не са се логнали.
Аз съм скрита щот обичам да надничам в разни теми - малко воайор си падам

Ехе, нощната се раздвижи  Joy
И аз така искам, какво трябва да променя из профила си? Оф..пак започват едни мъки и терзания, как да го направя

# 644
И как става това със скриването?

Общи условия

Активация на акаунт