Домакини- епизод 26/ късметлийски

• 36 383
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • Талант на 2012,2013 г.
 newsm56

# 646
Мари не мога да го заредя този линк  newsm78 Ох, кой да прочете че бгмаммата го отчита като "зловреден код"  ooooh!
Я сега се появи иконка, пиши нещо  Praynig, да ти чуем гласа
Отивате горе в дясно на ника, кликвате, избирате профил, като се отвори от ляво избирате Потребителски настройки и махате отметката на Показвай своя статус (online/offline) на другите?
Ако има отметка ви виждат, ако няма не ви виждат. Най-отдолу си въвеждате паролата и натискате Промени профила.

# 647
  • Талант на 2012,2013 г.
Баба Яка, мерси Бабче... по-уютно се чувствам скрита..  bouquet

Днес не ставам за компания... Друг път ще споделя... Confused

# 648
Здравейте и от мен!
Нощната смяна са тук Simple Smile
До сега правих Добружанки.На вид не ми се получиха красиви.Но на вкус ги бива.
В нас ме бъзикат,че ме хвана манията и ще ги угоя с това тестяното.

# 649
Усещам как от утре горе на балкона ще имаме само скрити  Mr. Green
Мари и аз се чувствам така, особено от както ме нахокаха че чета често в една тема, а пък не пиша. Не че беше нещо кой знае каква тема, ама винаги има някоя потребителка която следи кой чете темите и раздава правосъдие  ooooh!
Мари    Hug,

Тити какво е Добруджанка  newsm78,
на мен са ми се дояли пърленки, я кажете може ли да се направят на фурна някак си, няма къде да си напаля огън да си ги направя на жар

# 650
  • София
Мари не мога да го заредя този линк  newsm78 Ох, кой да прочете че бгмаммата го отчита като "зловреден код"  ooooh!

Отивате горе в дясно на ника, кликвате, избирате профил................
Готова съм, фръц, няма ме... Simple Smile

# 651
Тъкмо щях да питам какви са тия Добружанки?
Марѝ,  Hug

# 652
  • Sofia
А, ама много трудно се вадят от силикона, ако не са в хартиени формички, не е ли така..
Не ми се е случвало, нали е силикон изтърбушваш го просто. Simple Smile  Обаче нищо не пречи да слагаш хартиени, щом е проблем изваждането.  По принцип новите силиконовите форми трябва да се намажат с мазнина при първото ползване.

Баба Яка, аз правя пърленките на грил тиган,  на ел. котлон.

# 653
  • София
А, ама много трудно се вадят от силикона, ако не са в хартиени формички, не е ли така..
Не ми се е случвало, нали е силикон изтърбушваш го просто. Simple Smile  Обаче нищо не пречи да слагаш хартиени, щом е проблем изваждането.  ..........
Добре! Ще мина само на силикон. А аз купувах едни харт. форми от един магазин и толкова са скъпи... ooooh! разноцветни, английски, ...мно``о важно, че са английски или там някакви си вносни.. Благодаря ти!
Пърленки не съм правила, защото много ще се опушиме из кухнята или са като палачинки .После с какво се пълнят,  с нещо си...

# 654
Морена  Hug добра идея, ще си направя, кажи с какво мога да си залея печените понички (малки са като казанлъшките ама печени)
Тити ами така е, сега с новата машинка ще има да ядат тестено. Ама кажи какво е Добруджанка
Видях снимката им във ФБ, бързо кажи как се правят че така ми се доядоха. Изглеждат много апетитно

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 01:06 от Баба Яка

# 655
  • Sofia
Баба Яка, Добруджанки у някои, у други (и у нас Simple Smile ) - Мързеливки. Simple Smile

Мързеливки

1ч.ч. кисело мляко
1ч.л. сода  
1/2 ч.ч. олио
1 1/2ч.ч. настъргано сирене или кашкавал
2 1/2ч.ч. брашно

Фурната се загрява на 180С.
Продуктите се разбъркват с вилица в посочената последователност. Късат се малки топки, които се подреждат в застлана с пек. хартия или намаслена тава и се пекат около 25-30 мин.
Ако към тестото се прибавят и две яйца, се пече като кекс.

За поничките нямам идея, въпрос на вкус предполагам, каквото ви е вкусно на вас. Кармел, шоколад, плодов топинг, крем, знам ли...

# 656
Морена мерси за рецептата, ще си ги забъркам.
Даде ми и идея за поничките, до сега съм ги заливала само с шоколад, ама исках да разнообразя малко   bouquet
Къде изчезнаха нощните птици  newsm78

# 657
Тук съм .Разписах се с една приятелка,че се забравих.
http://ponichka.net/index.php?page=dobrudzhanki
Метнах тестото да си се меси в машината и после във фурната.
Ама нещо не ми бухнаха както трябва.
Много малко се надигнаха,другия път ще ми се получат по-красиви на вид.
Но на вкус са супер.Мм не ги хареса и ме ядоса.
Ама да си гледа работата .Останалите 3 ще ги изядем.
Казаха ми на 50 гр се затопля фурната и се оставяли 30 мин.Ама аз чела не дочела бързам.И си оставих печката на 50 гр 30мин и тепочнаха да си се пекат. Laughing

# 658
  • София
Добро утро, момичета!

# 659
Добро утро!
Времето изглежда, че ще е хубаво днес за разходки. Аз такива кошмари сънувах цяла нощ, че се чувствам като пребита. А вчера сънувах един приятел и бащата на друг приятел, които починаха. Сънувах ги живи. Какво ли значи?
Чакаме бебе Теа днес да се прибере, пиши Коконке два реда само.
Цунки на всички.

Общи условия

Активация на акаунт