Домакини- епизод 26/ късметлийски

• 36 379
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Добро утро!
Баба Яка, да кажа за маята и аз. Ползвам маята на Лидл или мая Юва/така ли се пише не зная/. Едно кубче е за 2кг брашно, тоест за половин кило-половин кубче. Това за бяло брашно. Аз понеже основно пълнозърнесто ползвам- там едно кубче го ползвам за около 1,5кг брашно. Никога не шупвам маята предварително. В началото го правех- никаква разлика в краяния резултат не видях. Единственно за козунаци я правя тази процедура.
Люси, ако знаеш как ми се доядоха ягоди сегааа.
Ще водя малката на зъболекар.
Започнала съм една книга и четох снощи до някое време. Има книги, които просто ме карат да не мога да заспя.

# 661
  • при късмета
Добро утро, спи ми се
Луси, мерси
Вале, препоръчай пълнозърнесто брашно, като марка. Ползвам само бяло, ама ще направя и пълнозърнест хляб да видя разликата.
Ще чакаме Кокона да драсне редче, че си е прибрала Теа вкъщи
Болните да се отчетат как са
Остава ми чуденето какво да готвя. Преди това може да се разходя да напазарувам, не че ми е спешно, ама ще се разходя.
Хубав и успешен ден на всички  Hug

# 662
  • София
Ма ко, аз ползвам Арчар и Вибо. Едното го купувам от Билла, другото- от Кауфланд. Около 1,70лв е за кг. Също харесвам на Техра, но отдавна не съм купувала, те са около 2,60 за кг. Ползвам основно пълнозърнесто Грахам от тези марки, имат и пълнозърнесто Ръжено, но хляба стои от него доста по-сбит, което  е нормално де, просто на нас ни допада повече Грахам. Може да направиш смес от бяло и пълнозърнесто, ако искаш да ти е по-бухнал хляба.
Преди имаше едно на Техра- Градинарско. Уникална вкусотия. Вътре е със сушени зеленчуци. Не съм виждала отдавна обаче...евентуално в Метро може да има.
От него /а и не само от него/ правех много вкусни джобове по рецепта на Мама Цоцоланка. Децата умират за тя- пълнят си ги с каквото им кеф: сирене, кашкавал.

# 663
  • при късмета
Вале, мерси   bouquet
А за идеята за джобовете си златна   bouquet

# 664
  • София
Ето ти рецептата за джобове, на Лабрекс била, но аз я видах при Мама Цоцоланка:

# 665
Здравейте!

Аз се завърнах от Варна. Публикувам в скри текст, защото е дълго:

Скрит текст:
Денят в четвъртък започна прекрасно, а в петък - катастрофално...

Накратко, когато те викнат за детенце, процедурата е следната: отиваш в районната дирекция на съответния град и там те запознават с доклада на детето - как е родено, колко кг. и см., кога е оставено, информация за родителите и най-вече за здравословното състояние на детето и неговото развитие. Показват и снимка на детето. Вследствие на получената информация, родителите решават дали искат да се видят с детето.
Ние отидохме в дирекцията, където ни изчетоха съвсем накратко доклада и ни казаха, че за здравословното състояние ще говорим в дома с лекарката там. На въпроса ми дали детето е добре, социалните ме увериха, че детето е абсолютно здраво и не трябва да се притесняваме. Така отидохме в дома... Оказа се обаче, че точно тогава ги нямаше нито лекарката, нито директорката на дома. Но служителката там ни увери, че детенцето е напълно здраво (както сме посочили като изискване и в нашия доклад) и че лекарката ще е на разположение в петък.

Съответно се видяхме с Теменужка. Сладко малко човече с големи бузки. Оставиха ни насаме с дететнцето и то се отпусна много бързо. Пяхме песнички, играхме си с нея и дори ми позволи да я гушкам и да целувам ръчичките й. Към края на срещата дори самичка ме хвана за ръка. Така решихме, че искаме това малко сладко човече и щастливи си тръгнахме от дома. На следващия ден обаче ни очакваше неприятна изненада. Видяхме се с лекарката и се оказа, че детето има доста сериозни здравословни проблеми. За съжаление трябваше да се откажем... Колкото и добри да бяха намеренията ни, не сме готови да поемем отговорността да се грижим за болно детенце. Ако беше нещо леко и лечимо - да, но при това положение просто нямаше начин.

Много ми е криво, защото я харесахме, а трябваше да я оставим там. Не спирам да мисля за нея, не спирам да виждам големите й очи с дълги мигли, втренчени в мен... Чувствам се ужасно! Не искам да изпадам в подробности, защото се чувствам като ужасно жесток човек. Но същевременно знам, че това е решение за цял живот и затова трябваше да вземем това решение. Дано детенцето намери родители, готови да се грижат за него... Говорих и с други осиновители, отказали деца и ми е ясно, че ще се обвинявам дълго време, но просто нямаше как да я вземем...

Бясна съм на социалните, защото при положение, че сме посочили, че искаме абсолютно здраво детенце, те ни излъгаха най-нагло и позволиха тази среща да се състои. Травмата е много голяма. Моля се Теменужка бързо да намери семейство за себе си и се моля със следващото детенце всичко да е наред, защото не знам как ще продължа, знаейки, че съм обрекла второ детенце... Това нямаше да се случи, ако се спазваха критериите на осиновителите. Не ме интересува кои са родителите на детето, нито бяло или мургаво ще бъде. Всяко детенце се ражда чисто, така че това няма значение за нас. Искам само да е здравичко, нищо повече.

Хортензия, не знам какво да ти кажа за сънищата... Моята любима баба почина през септември. Сънувам я почти всяка нощ и винаги е жива. Говориме си, смееме се, разхождаме се... Докато беше жива, не съм я сънувала толкова често и сънищата ми са едни ярки, релани.

Кокона, ще се справиш. Човек се учи в движение. Всичко ще бъде наред  Hug

# 666
  • при късмета
Поли съжалявам за разочарованието ви  Sad
Според мен сте постъпили правилно, от гледна точка на това, че си знаете възможностите и сте наясно, че няма да се справите. По-добре така, отколкото някой да се изхвърли, а да не се справи после. Поне аз така мисля. Много са се изложили социалните, много. Дано това детенце намери някой който да отговаря на нуждите му  Praynig и вие да намерите вашето  Praynig
Вале, мерси за рецептата  Hug
Хуквам на разходка, че най-после има слънце. Дават зимата да дойде другата седмица

# 667
  • Видин
     Поли, много неприятна история! Sad Сигурно ще го изживяваш още дълго време.Дано твоето детенце да не те чака дълго! Praynig А за това,което са причинили на теб и на детенцето- #2gunfire #Cussing out #2gunfire Да излъжеш по най-безобразен начин за нещо такова...нямам думи! Дано много скоро някое малко съкровище заличи всичко това!

Голямата ми дъщеря е дала интервю по BBC World по повод българските емигранти в UK.В общи линии им е заявила,че нито сме по-глупави,нито по-мързеливи от техните поданици,някои от които цял живот живеят на помощи.А тя е вече 6-та година там,самотна майка, работи като шофьор на автобус,внася си всички данъци и до този момент не е взела един паунд помощи. Е,похвалих се с детето! Grinning

Коконче, дали вече гушкаш малките принцеси? Hug Както е казала Поли,ще се учиш в движение. Стискам палци с майка ти всичко да е наред.А и покрай положителните емоции около бебоците няма да й остане време за лоши мисли.

# 668
Полито, четох те с плувнали в сълзи очи ... Confused
Съжалявам за разочарованието и стреса, който сте преживели! Hug
Дано малката Теменужка скоро намери семейство, а Вие - вашето детенце! Praynig

# 669
Поли съжалявам .Лоша работа как може да ви излъжат така.Едва ли не ако мине номера.Все едно пробутват нещо.Тея хора не мислят ли ако откажете как ще се почувстват и 2 страни.
Валюша Браво на щерката.Темата е обширна и няма да я захващам.
Аз също живея в Англия.
Емо упорито ме ядосва.Чудя се какви закуски да му предлагам.А той на инат яде само понички.
Спирам да купувам да му видя реакциите.

# 670
Поли, какво да ти кажем? Българска му работа... Не мисля, че трябва да се чувстваш виновна. Разочарована, тъжна - да, но не и виновна. В крайна сметка, ти имаш права и задължения - срещу правото да получиш каквото искаш, се задължаваш да се грижиш цял живот за него. Аз така разбирам нещата. Ще дойде и вашето детенце.
Хич ви няма тия два дни, дами?

# 671
Имам пилешко месо.Дайте някаква идея как да го сготвя.

# 672
  • UK
Вкъщи сме с двете принцески Heart Eyes

Теа е толкова мъничка обачеееееееееее, какъв глас само има, малейййййй Crazy ММ Laughing Laughing ме остави сама и отиде да черпи в службата, уж са нахранени, ама ако ревнат, незнам!!!

Той, тази седмица се уреди с болничен, ама от другата смятам да слизам долу, при нашите, ще ме води сутрин и ще ме взема вечер, а като е лошо времето, оставаме там да спим! Тъкмо да съм до мама и да сме и опора, покрай нас, няма да си мисли за болестта и за глупости, а ще се радваме заедно на бебоците  Heart Eyes Пък и там ще трябва да се почиства, пазари, сготвя, татко няма да може всичко сам, предложението дойде от тях, торгнаха ме за пореден път, въпреки всичко, ТЕ мислят само за мен и преди всичко за мен и децата Cry Ох, насълзиха ми се очите ... толкова ми е мъчно, но съм сигурна, че ще бъде силна покрай нас и ще се оправи  Praynig Praynig
Ще се върна сега назад имам минута време да ви почета, че сте изписали света Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 673
  • София
Коконче, чудесна новина! Много се радвам за вас.
Поредния въпрос е: адрес да ти пратя изненадата от момичетата? Имам твоя адрес, ама да не събудят бебета, или ако кърмиш дали ще има кой да отвори вратата. Ще пращам със ЕКОНТ.
До четвъртък ще ти изпратя, най-късно в петък ще е у вас. Защото можеш да дадеш адреса на вашите, те със сигурност по цял ден са вкъщи... Пиши на лични.

Поли, неприятна история.

# 674
  • при късмета
Коконче добре дошла и на Теа вкъщи   bouquet Ще се справите, не се паникьосвай излишно. И майка ти ще се справи. Радвайте се на бебоците и всичко ще е наред  Hug
Спря водата в нас  #Cussing out добре, че поне сколасах прахосмукачка да пусна, че тя чисти по-добре с вода. Даже я измих.
Разходих се да напазарувам и реших проблема с вечерята, взех цяла Софийска баница. Като не можах да измисля какво да сготвя  Laughing
Пилешкото в нас най се яде или само печено или с топ. сирене в иенската. А, и китайско ми се получи.

Общи условия

Активация на акаунт