Домакини- епизод 26/ късметлийски

• 36 397
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Контеска, честит имен ден и от мен   bouquet Здраве и много късмет  Hug
Коконче, ще се справиш  Hug
Аз имам да къпя и приспивам два броя дребосъци, после ще мина да ви видя по - подробно.

# 616
  • София
Котеска, честит имен ден!
Скрит текст:
Нещо съм ядосана.  Crossing Arms На себе си.

# 617
  • Sofia
Контес, честит имен ден!  Hug   bouquet

Коконче, нека се оправи майка ти и плановете ви да се осъществят!
И с двете бебки дано скоро си нагодите система!  Hug

Марче, тук е терапията, нали знаЙш, душа.  Hug

# 618
Здравейте, мили мои! Поздрави от столицата на Чили. Тук пак е горещо, ама не е все пак толкова колкото в Аржентина. Успяхме и малко да видим от града, не е обаче нещо впечатляващо, има две, три зони по-така и това е. От утре ММ ще е по цял ден в офиса, нали е в командировка и аз ще съм сама. В хотела има интернет, ще си правим компания.

Контеса - честит имен ден! Бъди здрава!   bouquet

Коконче - ще се справиш с двете принцеси, опитай се да се успокоиш, въпреки големите ти притеснения. Стискам палци изследванията на мама да са добри! Praynig

Славче - един път съм имала цистит и не мога да си представя какво й е на малката бубанка. Но само лекарства ще я оправят, така че ако намериш начин да й ги даваш с храната, да не им усеща вкуса е най-добре. Душичка малка!  spoko

Джей Ми - дано е безпроблемна операцията на баща ти и бързо да се възстанови. Praynig

Други няма да споменавам, че ще изтърва някой!  Embarassed Ама си знаете, че много ви  Heart Eyes

# 619
  • София
.......
Марче, тук е терапията, нали знаЙш, душа.  Hug
Не мога да кача снимките на тортата и съм побесняла. Не става и не става.  Crossing Arms А колко Локални диска съм изкарала направо не е истина и защо са ми...а папките ги няма. Сега как да ги трия и да започна отначало...оф...техниката не е моята сила.

# 620
  • при късмета
Къде сте, бре красотнци  newsm78
вчера и мен ме нямаше, ама пък никаква нощна да не е имало  Laughing я да се появявате
Смърфи какво ще правиш сама по цял ден? Излизай да ни направиш снимки
Марче, ако си знаеш името на папката, ще я намериш, като отидеш на "старт" и ще ти излезе прозорец "търсене на програми и файлове", напиши го там. После го качи в снимка.бг
Голямо мързелуване падна вчера и днес вкъщи. От утре пак ще ставам рано, много мразя. Защо не се научи таво дете да ходи на градина само с баща си  Close

# 621
Застъпвам.

# 622
И аз съм тук, ама нещо тия дни не съм много на кеф, откакто научих за Гого от тоника ми е едно сдухано  Cry

Марчевааа ще трябва да ти дръпнем един бърз курс за техниката  Hug
Смърфи   Hug, снимай и качвай снимки да им се радваме. Наистина какво друго ще правиш по цял ден. Колко време ще сте там, ти май беше писала ама не ми се рови.

# 623
Марче,
Скрит текст:
свали си снимката от фотоапарата на компютъра, запази я на лесно място, например десктопа. След това трябва да я качиш в някой сайт за снимки - snimka.bg; flickr.com; picasaweb.google.com; има и други. Но всички такива сайтове изискват регистрация, но пък имат и бг версия, така че ще ти е лесно като те питат какво искаш да правиш. Като си направиш регистрация, качваш снимката. Това става лесно, просто има бутон - качване на снимка и трябва да посочиш откъде да вземе снимката, затова е най-добре да е на десктопа. Качваш я, запаметяваш я. За да е качиш тук, правиш следното: отваряш си бг мама в нов прозорец, отваряш си пост, натискаш второто бутонче на втория ред (като задържиш мишката отгоре, излиза надпис Вмъкни изображение) и ще се изпише в поста ето това: . Отиваш на отворената снимка в сайта, където си я качила, с десен бутон кликаш върху нея и избираш properties - от там копираш image location. Пействаш това между скобите и воала! готово е!

Бабче - ще сме тук 10 дни, съботата, която идва, си летим наобратно, но късно вечерта.

Ма ко - вчера и днес нали уикенд и си бяхме заедно с мм и един негов колега. Вчера бяхме в една винарна извън града, те нали са известни с вината си, та се овинарихме едно хубаво, а вечерта пихме по един коктейл на покрива на съседен хотел със страхотна гледка. Днес си направихме една пешеходна разходка, а от утре като съм сама - или на басейна (учейки език) или на разходки:)

# 624
Смърфи интересен живот водите, ама и ти интересно разказваш, обичам да те чета  Hug

Я да питам нещо -ако някой от вас меси с жива мая, да ми каже колко мая слага за 1кг брашно и как я подготвя, опитвам се да меся хляба с живата мая ама не ми се получава хубав и май пак ще си мина на сухата  newsm78.

# 625
  • София
Смърфи интересен живот водите, ама и ти интересно разказваш, обичам да те чета  Hug

Я да питам нещо -ако някой от вас меси с жива мая, да ми каже колко мая слага за 1кг брашно и как я подготвя, опитвам се да меся хляба с живата мая ама не ми се получава хубав и май пак ще си мина на сухата  newsm78.
На 1 кг - 1 кубче мая която се размива с топло мляко/вода + малко захар и малко брашно. До кашичка. Трябва задължително първо да шупне, да втаса и тогава я изливаш в кладенчето на брашното. Същото е като сухата.
Смърфи, много съм ядосана че не ми стига малко мозък. Качвам ги, излизат по ред,  отварям всичките, но после.... ми се губи папката и не зная къде да я търся. Те до там съм. Лошото е, че не  може да се  копира снимката и направо да я пусна  тук. Утре ще видя. Но направо съм прегризала въжето от злоба. #Cussing out

# 626
  • при късмета
Ох, и аз искам слънце и на басейн. Смърфи поплувай и заради мен. Колко часа е при теб в момента?
Баба Яка, аз никога не съм ползвала жива мая, ще вземе да ми хукне и де ще я търся после  Grinning
Мари днес май не е писала  newsm78 или аз я пропуснах
Аз отега се чудя какво да готвя утре  newsm78
Марче, къде ти се губят, като ги качих в някой сайт ли? Като качиш снимките трябва да има бутон "запази промените" или нещо такова, трябва да го натиснеш, че да ги запамети  

# 627
  • Sofia
Баба Яка, аз предимно с жива работя, суха имам в наличност за всеки случай. Като имаш предвид, че на 700г брашно слагам 10г жива мая, значи 15г ще са за 1кг. Това за бяло брашно.За пълнозърнесто брашно, ще трбява да увеличиш маята. Иначе ако ползваш пакетче  мая (а не на кълъп купена), на него има упътване за колко брашно е, но по принцип са 42г пакети за 2кг брашно.

Марче, хубаво е да втасва/шупне предварително маята, поне се вижда дали е годна, но определено не е задължително . Ето например в хидратирания хляб само се разтваря в малко вода и направо се разбърква тесто. И с обикновен хляб съм процедирала така, стига да съм сигурна в годността на маята.  Simple Smile

# 628
Марчевааа мерси, ама да бях питала първо. На мен ми се видя много 42 грама мая и слагам по-малко от половината кубче.  Е как да ми се получи  ooooh!, ама като ме мързи първо да прочета и тогава да правя. Иначе явно точно я правя, шупва си ама явно е малко.
Аз сега си издирвам албума от детските години, има една тема в Клюкарника, много интересни снимки се качват, та ме налегна носталгията да си разгледам моите, но пуски акъл за кое по напред, не мога да се сетя къде съм го завряла  newsm78.
ма ко  hahaha Joy, благодаря ти, от 2 дни не се бях смяла. Моята явно вече не е много жива щото не хуква  Joy
Морена мерси и на теб, ще пробвам с половин с цяла, ама как да чета какво пише на маята, то е толкова ситно, не довиждам, а мразя с лупата да чета тия опаковки, затова проба-грешка  ooooh!

# 629
Марче, я иди изпуши в кухнята един фас и се успокой! Аз какво да кажа, дето направих простотията с кекса днес? ММ ме изгледа много странно и заключи, че все пак съм голям майстор, щом съм успяла.

Общи условия

Активация на акаунт