Пострадали при ПТП

• 7 035
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да попитам , някой от вас дали е чувал или е имал отношения с фондация за защита на пострадал при ПТП? С мен се свързаха представители на фондация " Ахонт", моля за вашите мнения. Благодаря ви предварително.

# 1
  • В един копнеж!
Интернет не е Господ, но дори след сверка с нета, тъй като за първи път чувам за такава, нищо не ми излезе като информация. Доколкото съм запозната, не те, а Вие би трябвало да ти потърсите.
А пък как не ми се връзва потърпевш от ПТП и фондация, не е истина! Асоциация на еди кой си, да, но фондация?!? Бъдете внимателна. И откъде накъде те ще се свързват с Вас и ще Ви имат адрес, телефон и т.н., ако лично Вие не сте ги оставила?  Thinking Naughty

# 2
# 3
  • В един копнеж!
  Flutter Да, така с "Асоциация...." съм съгласна!  Peace

# 4
доколкото се информирахме и говорихме с момичето което ги представлява, се оказа че това е неправителствена организация ,която помага на пострадали при ПТП, и представляват въпросния пострадал в съда, чрез техни адвокати. (срещу комисионна , разбира се)
Относно асоциациите знаем за тях, а тези хора не са ни знаели телефони или имена просто тази организация са разбрали за катастрофата и са проучили в коя болница е потърпевшия.

# 5
доколкото се информирахме и говорихме с момичето което ги представлява, се оказа че това е неправителствена организация ,която помага на пострадали при ПТП, и представляват въпросния пострадал в съда, чрез техни адвокати. (срещу комисионна , разбира се)
Относно асоциациите знаем за тях, а тези хора не са ни знаели телефони или имена просто тази организация са разбрали за катастрофата и са проучили в коя болница е потърпевшия.
Да, това е точно така-неправителствена организация е. И освен помощ  срещу определен процент разбира се те оказват и финансова помощ още в началото. А в много от случаите това е доста необходимо.

# 6
  • Уистерия Лейн
На скоро брат ми пострада при катастрофа. Не са му помогнали финансово,но помогнаха на родителите ми да се ориентират какво трябва да се направи. Един вид безплатна консултация с адвокати и юристи. Заедно с един човек от там ,майка ми обикаля по болниците с брат ми. Всичко става по-лесно. Казват ти кое как и всичко както си му е реда. Хубаво е ,че има такава асоциация.

# 7
Аз говоря за Фондация АРХОНТ. Те помагат финансово още в началото, когато се случи ПТП-то. Например на мой близък заплатиха здравните осигуровки, тъй като той нямаше възможност. И след това ще ги удържат от обезщетението.

# 8
"Европейската организация за помощ на пострадали при птп"  имат много добри индивидуални програми .Услугите им са подредени в пакети и всеки може да си избере какво ще му е нужно.Предлагат и авансова финансова помощ!

# 9
"Европейската организация за помощ на пострадали при птп"  имат много добри индивидуални програми .Услугите им са подредени в пакети и всеки може да си избере какво ще му е нужно.Предлагат и авансова финансова помощ!

А как лъжат...

# 10
От една такава организация на мой познат му взеха 30% от присъденото обезщетение като комисионна. Нашият адвокат по подобен случай ни взе 10 пъти по-малко. Сумите бяха съпоставими и сме щастливи че не им се доверихме.

# 11
Дейността на подобни НПО противоречи на закона, защото предоставянето на авансова финансова помощ срещу определено бъдещо поведение като използване на адвокати, препоръчани от тях и предоставяне на процент от обезщетението не отговаря на предмета и целите на юридическите лица с нестопанска цел. Това са организации, които прикриват дейността на правна кантора под названието "асоциация", "фондация" и т.н, като основната дейност е намиране на клиенти за адвокати с цел получаване на комисионна. Последното противоречи пък на няколко разпоредби от закона за адвокатурата, а именно да си намираш клиенти чрез посредник и да уговаряш процент от евентуално обезщетение. На такива в САЩ има казват "преследвачи на линейки" и са най-пропадналите адвокати сред гилдията.

# 12
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1275170
тук са описани нещата добре. Бъдете внимателни. не случайно ги наричат "гробищни адвокати". Доста ограбени хора има.

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 00:35 от Leidi Di

# 13
За съжаление имахме допир до едни такива. Нари4ам ги ''хиени'', защото не се съобразяват от скръбта на хората, а гледат техния си интерес. Срещаха се с нас, звъняха, досаждаха и накрая ги разкарах. ''Договорът'' им пък няма да го коментирам.

# 14
Ние сме мнго доволни, добро обещетение ще вземем, само да мине делото. Ще кажа името,че трябва да проверя първо.

Общи условия

Активация на акаунт