***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 115 517
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Така си помислих, защото е най-често имитираната марка след Айфона. В Али предимно Самсунг се предлага и по-малко Айфон. Ако не е Самсунг кажете кое е, за да видя в Патентното. Но щом са го задържали, значи те също са проверили там. Иначе няма на кое основание да го задържат.
Ами всъщност наистина е самсунг галакси ноут 3. яд ме е затова защото ако всичко беше нормално сигурно по-от рано са щяли да направят проблем, а те в последния момент се сетиха да проверят за како става дума. А аз какво съм виновен изобщо и не съм предполагал че може да се получи подобно нещо.

# 136
  • София
Истина е, че понякога от бързане, недомисляне или непознаване на процедурите може да се случи така, че да не забележат нищо и някоя защитена марка да си мине без проблеми. Все пак изискването да задържат всичко марково е от скоро. Не че преди го нямаше, но се касаеше за големи количества. Вече са длъжни да проверяват и единичните пратки. Затова са се сетили в последния момент.
Вие нямате вина и по принцип съм против тези мерки за физически лица и за единични бройки, митничарите и те не са съгласни. Освен, че им се отваря повече работа го считат за излишно. Никой няма да събори която и да е марка, като си купи една бройка реплика за лично ползване. Така е, но ЕС им го наложи и са длъжни да го спазват. Като цяло в световен мащаб се увеличи производството и потреблението на всякакви реплики и сигурно производителите на легалните продукти се считат застрашени. Затова са тези нови рестрикции. Май не могат да се справят генерално с фабриките, които ги бълват и пак го почват отзад напред Simple Smile

# 137
Ами то по принцип наистина като се замисли човек ако не наложат такива мерки съществува реална заплаха за легалните производители, защото много хора като мен предпочитат да дадат по-малко пари дори това да е свързано в известна степен с качеството или с по-ниски параметри от оригинала. А истината е че ако смятат да се справят с нелегалното производство това няма как да се случи както казахте от зад напред или поне ще е много по-трудно.

# 138
  • пак там
А всъщност телефонът реплика ли е или е истински Самсунг? Защото ако е истински, по-вероятно е като го погледне човекът от Самсунг, да го пуснат (за единични бройки рядко правят проблем). Проблемът по-скоро би възникнал, ако не е оригинален. Тогава вече следва унищожаване.

# 139
ами всъщност е реплика написано си е 1:1 с ориггинала и върху самия телефон и върху кутията има оригинални лога на самсунг

# 140
а какво точно имате предвид под това че ако е оригинален няма да направят проблем за една бройка ако беше оригинален всъщност не би трябвало изобщо да направят какъвто и да било проблем нали

# 141
  • пак там
Ако е оригинален, и внасяте повече - фирмата-представител в България може да не допусне вноса, ако не е съгласувано предварително с тях. Един вид да се опазят от нелоялна конкуренция. Имат и това право по принцип. При единични бройки не правят проблем.

Но най-вече проблемите възникват с репликите. Там вече и законово нещата са вързани. Защитават си правата и марката хората.

# 142
в моя случай става дума за единична бройка за лично ползване и въпреки това не давам големи надежди защото како казахте при репликите стой по друг начин въпроса. Засега чакам да видим какво ще кажат от митницата.

# 143
здравейте,искам да попитам ако поръчам от китайски сайт фитнес уред който е доста големичък може ли да мине някак

# 144
  • София
здравейте,искам да попитам ако поръчам от китайски сайт фитнес уред който е доста големичък може ли да мине някак
Здравейте.
Е, няма как да мине фитнес уред, особено пък голям. Ще си пристигне с куриер, ще платите ДДС и евентуално мито, зависи от стойността.

# 145
  • Sevlievo
Здравейте страхотна тема сте отворили за митниците и свързаните с тях дандании.При мен проблема е малко по дълбок.Дъщеря ми е диабетик и е на инсулинова помпа.Консумативите са и от порядъка на 700-800 лв. на месец и понеже само у нас и Албания в Европа здравната каса не ги плаща затова поразрових на дълбоко и ги открих на супер цени в американската асоциация на диабетиците.Проблема е че са скъпички а нашета държава доколкото чета милост няма.Доколкото разбирам 20% не мога да го отърва.Ако покупката е от Европа не може ли да се заобиколи някак.
http://www.americandiabeteswholesale.com/product/minimed-paradig … amp;zmap=PSMMT399

# 146
  • София
Ето магазин в Ибей, който е от Англия. Аз поръчвам почти всеки месец ленти за детето на един приятел
http://www.ebay.co.uk/sch/homehealth-uk/m.html?item=310354761742 … id=p2047675.l2562

Имат и сайт, в който сигурно има още повече продукти. Нямам линк към сайта, беше нещо Home Health
Друго освен тези ленти не съм поръчвала
http://www.ebay.co.uk/itm/SD-CODEFREE-BLOOD-GLUCOSE-MONITOR-MONI … sh=item484295d80e
За тях е важно, че имаш право да поръчаш не повече от 10 кутии месечно и трябва да избереш от падащото меню, че имаш диабет. Също важно е адресът на превозвача, който ще се ползва да е домашен или поне приличащ на домашен, т.е. да не е например Access self storage. Те могат да изпратят и до склад, но тогава начислават допълнително 20% ДДС.

# 147
Здравейте! Искам да поръчам полускъпоценни камъни и сребърни елементи за бижута от САЩ. Ако на пратка се вместя в сумата от 15 евро, ще ми се начисли ли мито? Питам, защото бижутерийните стоки са малко по-особени и не знам дали за тях важи общия ред.

# 148
  • София
Здравейте.
Скъпоценните и полускъпоценните камъни, среброто необработено или полуобработено, също и посребрени неблагородни метали са с 0% мито, а изделията от тях са с 2 и 2,5% мито.
Доколкото аз знам няма нищо специфично, освобождават се по общия ред.

# 149
Благодаря, Ros@linda!

Общи условия

Активация на акаунт