***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 115 523
  • 735
  •   2
Отговори
# 120
  • Ямбол
ReniMот къде е и доставката с кои пощи е?

# 121
  • София
От aliexpress, доставка с EMS.

# 122
  • Ямбол
ReniMто само заради самата доставка ще попадне на митница, но и като по-обемна пратка,, не знам как ще мине,пиши после.

# 123
Момичета, ще правя поръчка от iherb, да рискувам ли според вас - 20.30 долара е сумата (без доставката)?  newsm78

# 124
  • София
Момичета, ще правя поръчка от iherb, да рискувам ли според вас - 20.30 долара е сумата (без доставката)?  newsm78

Възможно е да мине, ако е нещо дребно. Аз вече споменах, че често поръчвам от Япония, където също повечето продавачи пишат реални цени. Всичко досега съм си получавала в пощата. Помня пратка с декларирана сума 23 долара, а най-прясната от оня ден беше 30 долара. Нещата ми са съвсем дребни в малки пакетчета.

# 125
Здравейте.Четох,четох и накрая се обърках.Поръчах телефон на стойност 210 долара.Пристигна но в момента е на митница Пловдив,изпратих разпечатка от Пейпал на посоченият адрес,Въпросът ми е дали ще ми го изпратят в моят град където няма митница и да си платя таксите тук или трябва да ходя до Пловдив за да вадя този  ЕОРИ номер.Благодаря

# 126
  • София
Здравейте.Четох,четох и накрая се обърках.Поръчах телефон на стойност 210 долара.Пристигна но в момента е на митница Пловдив,изпратих разпечатка от Пейпал на посоченият адрес,Въпросът ми е дали ще ми го изпратят в моят град където няма митница и да си платя таксите тук или трябва да ходя до Пловдив за да вадя този  ЕОРИ номер.Благодаря
Здравей.
Трябва да ги питаш. Не знам как процедират там. Звънни им на телефона и те ще ти кажат.

# 127
Като стана дума за този ЕОРИ номер , нали се вади само когато е пратено  от юридическо лице към физическо, ако е от физическо към такова няма нужда , не помня какво пише на колетите , но нали от китайските сайтове се пращат от физически лица, а не от фирми  newsm78 newsm78

# 128
  • София
За пратки между физически лица, когато са на стойност до 45 евро няма нужда от ЕОРИ и не се плаща нищо.
Обаче дали са физически или юридически лица изпращачите, това се гледа и се сравнява по всички налични документи - товарителница, фактура, стокова разписка, всичко каквото придружава пратката. Ако е едно и също и никъде не пише LTD, Co и други подобни, ако има ясно написани лични имена и на всички документи са еднакви, тогава може да се приеме, че изпращача е ф.л.

# 129
  bouquet Извинявам се  Embarassed  - то пише на първа страница ама чела съм през ред , значи то какво пише и какво има вътре е ясно , ама да не се налага -  казвам аз  Embarassed Rolling Eyes
Честит празник на всички ! И на митничарите също !  bouquet  bouquet

# 130
  • София
 Simple Smile Честит празник и от мен на всички!   bouquet

# 131
Видях току що въпрос за марките и как да разберем дали марката е защитена, но мнението изчезна някъде.
Както и да е.
В сайта на патентното ведомство е обяснено какво е защитена марка и има списък с всички марки и техните правопритежатели.
В митницата работят с тази база данни и търсят в този списък.

Ето сайта
http://www1.bpo.bg/index.php?option=com_content&task=view&am … 14&Itemid=361

Ето списък, където може да се търси по име на марката http://212.122.185.80:8080/bpo_online/jsp/start.jsp
Ако има някой по-запознат може ли да ми даде информация или поне да ми каже от къде мога да намеря такава във връзка с това каква е процедурата когато даден артикул е задържан на митница със аргумента че е защитена марка. Какво следва задължително ли е конфискуването или има надежда че ще мога да си получа пратката. Става дума за смартфон реплика поръчан от алиекпрес.
Цитирах колегата защото в неговата публикация става дума за защитените марки но в сайта на патентното ведомство не успях да намеря информация за това. Благодаря прадварително!

# 132
  • София

Има я марката в сайта, ето http://212.122.185.80:8080/bpo_online/rd?login_now=1&page=sp … 61\6d\73\75\6e\67
Даже в няколко позиции. На лупичката като се натисне излизат правопритежателите за различните видове продукти на Самсунг. Няма начин, това е световна фирма, задължително са защитена марка и друг няма право да произвежда, внася и разпространява продукти с тяхното лого, ако не е оторизиран от тях.
Процедурата най-добре ще ви я обяснят в митницата. Щом е задържан телефона те ще ви дадат информация.
Принципно следва да се обадят на представител за телефоните Самсунг, той да бъде уведомен, че е внесено незаконно копие. Негово е решението дали ще ви позволи да си го вземете или ще го унищожат. Митницата уведомява собствениците на дадената марка и те решават какво да се направи със стоката.

# 133

Има я марката в сайта, ето http://212.122.185.80:8080/bpo_online/rd?login_now=1&page=sp … 61\6d\73\75\6e\67
Даже в няколко позиции. На лупичката като се натисне излизат правопритежателите за различните видове продукти на Самсунг. Няма начин, това е световна фирма, задължително са защитена марка и друг няма право да произвежда, внася и разпространява продукти с тяхното лого, ако не е оторизиран от тях.
Процедурата най-добре ще ви я обяснят в митницата. Щом е задържан телефона те ще ви дадат информация.
Принципно следва да се обадят на представител за телефоните Самсунг, той да бъде уведомен, че е внесено незаконно копие. Негово е решението дали ще ви позволи да си го вземете или ще го унищожат. Митницата уведомява собствениците на дадената марка и те решават какво да се направи със стоката.
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Само не разбрах как така стана ясно че говоря за самсунг.

# 134
  • София
Така си помислих, защото е най-често имитираната марка след Айфона. В Али предимно Самсунг се предлага и по-малко Айфон. Ако не е Самсунг кажете кое е, за да видя в Патентното. Но щом са го задържали, значи те също са проверили там. Иначе няма на кое основание да го задържат.

Общи условия

Активация на акаунт