***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 115 526
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
  • София
kamito24
Няма да мине номера. Това е таблет. Щом веднъж вече са преценили, че ще се освобождава от митница, а няма да ти го носят директно на адрес, трябва да им пратиш каквото ти искат.
Изпрати им поръчката от Али, където се вижда цената и описанието на стоката на английски, за условие на доставка пиши, че е включена в цената, ако е била безплатна.
Възможно е да ти поискат и разпечатка от плащането. Подготви си от извлечението по сметката.
Може да им се обадиш да уточниш, че това е поръчка от сайт и няма фактура, каквато ти искат. Те от товарителницата ще си видят името на изпращача.
Тези данни са им необходими за изготвяне на митническата декларация.

# 106
Аз им се обадих,като те ми отговориха,че пратаката пътувала но това било с тези предварителни събирания на мита за да не се бавят след това пратките.Пк неможах да ги разбера,аз им изпратих на имейла,името си,егн,фактура за пратката.пък ще видим какво ще стане.
Ros@linda благодаря ти. Hug

# 107
  • София
Аз им се обадих,като те ми отговориха,че пратаката пътувала но това било с тези предварителни събирания на мита за да не се бавят след това пратките.Пк неможах да ги разбера,аз им изпратих на имейла,името си,егн,фактура за пратката.пък ще видим какво ще стане.

Странно ми е това какво е предварително събиране. Докато още пратката пътува...  newsm78
Не ми се е случвало досега. Може да е нещо ново.
Виж какво ще стане и после кажи Simple Smile

# 108
Само да приключи всичко и ще пиша,че моя мъж с този таблет само нерви ми докарва.

# 109
  • Стара Загора
Не е предварително събиране на мита.Още докато пътува пратката DHL се старае да изиска  всичко необходимо за изготвянето на документацията  ( няма значение дали те ще ви представляват или вие сами ще освобождавате пратката ) .Идеята е да не се бави допълнително пратката в София, ако има нередности ( липса на транспорт във фактурата , условие на доставка, и т.н. ).

# 110
  • София
Видях току що въпрос за марките и как да разберем дали марката е защитена, но мнението изчезна някъде.
Както и да е.
В сайта на патентното ведомство е обяснено какво е защитена марка и има списък с всички марки и техните правопритежатели.
В митницата работят с тази база данни и търсят в този списък.

Ето сайта
http://www1.bpo.bg/index.php?option=com_content&task=view&am … 14&Itemid=361

Ето списък, където може да се търси по име на марката http://212.122.185.80:8080/bpo_online/jsp/start.jsp

# 111
Мерси, изтрих защото видях, че не е точно тук проблема и не исках да вкарвам излишна паника. Иначе ще ми е много полезно да проверявам, за лично спокойствие. Че да мога да си преценявам рискува ли ми се. smile3525

# 112
  • София
В България нещата стоят по абсолютно същия начин. Отскоро много затегнаха проверките. С тази разлика, че тук по-има шанс да се примолим и да си получим пратката.

# 113
  • Пловдив
Здравейте, вчера ММ получи това Леново: http://www.aliexpress.com/snapshot/6015281740.html
Пристигна за около половин месец. За сега на първо четене е доволен, разучава, пробва го -изглежда стабилен, ще видим. По получаването му имахме одисея, понеже за 5 долара (струваше с намалението от купони 204 долара) се занимавахме с митницата. Бяхме подготвили тези документи:
-разпечатка от онлайн банкирането,където се вижда транзакцията;
-разпечатка от ордера в сайта;
фактура не сме носили, разпечатката от сайта свърши работа.
-на митницата направих и еори регистрация, постоянна;
С тези документи от гишето ни напратиха към фирма за оформяне на документи по получаването на пратката. Няма как ние да си ги подготвим, не можело - та там цък 10 лв за услугата. С пакета док, дискета, на която записаха данните, платихме в банката 20 процента ддс -59 лв (без мито), с превода грубо 62лв. И след това отново пред гишето за получаване и така Grinning Това всичко -в Пловдив.
Много бяха любезни хората, нямаше нерви. Малко ме е яд, че трябваше да се занимаваме с митница, в къщи съм получавала над 20 пратки от алито, ама телефона го надушиха, нищо, че пишеше гифт. Но и с платените раходи пак ни излиза мноооого по-евтино.
Дано съм била полезна и благодаря на администраторите за темата, много ме улесни Peace

# 114
Здравейте, вчера ММ получи това Леново: http://www.aliexpress.com/snapshot/6015281740.html
Пристигна за около половин месец. За сега на първо четене е доволен, разучава, пробва го -изглежда стабилен, ще видим. По получаването му имахме одисея, понеже за 5 долара (струваше с намалението от купони 204 долара) се занимавахме с митницата. Бяхме подготвили тези документи:
-разпечатка от онлайн банкирането,където се вижда транзакцията;
-разпечатка от ордера в сайта;
фактура не сме носили, разпечатката от сайта свърши работа.
-на митницата направих и еори регистрация, постоянна;
С тези документи от гишето ни напратиха към фирма за оформяне на документи по получаването на пратката. Няма как ние да си ги подготвим, не можело - та там цък 10 лв за услугата. С пакета док, дискета, на която записаха данните, платихме в банката 20 процента ддс -59 лв (без мито), с превода грубо 62лв. И след това отново пред гишето за получаване и така Grinning Това всичко -в Пловдив.
Много бяха любезни хората, нямаше нерви. Малко ме е яд, че трябваше да се занимаваме с митница, в къщи съм получавала над 20 пратки от алито, ама телефона го надушиха, нищо, че пишеше гифт. Но и с платените раходи пак ни излиза мноооого по-евтино.
Дано съм била полезна и благодаря на администраторите за темата, много ме улесни Peace
Това за митницата на Иван Вазов ли,че и моят телефон е там

# 115
  • Пловдив

[/quote]Това за митницата на Иван Вазов ли,че и моят телефон е там
[/quote]

Да, телефонът беше там, оттам ни изпратиха на митницата на Кукленско шосе, всички документации там се оправят и вече като са готови се връщаш на иван вазов с тях и си ти дават телефона Peace

# 116
Това за митницата на Иван Вазов ли,че и моят телефон е там
[/quote]

Да, телефонът беше там, оттам ни изпратиха на митницата на Кукленско шосе, всички документации там се оправят и вече като са готови се връщаш на иван вазов с тях и си ти дават телефона Peace
[/quote]Ужас.Аз не сьм от Пловдив.Ще падне разкарване.А дали могат да я пратят в моя град.Телефона е 210$?

# 117
  • София
Здравейте, мисля да поръчам колело на каката и ако правилно съм се ориентирала митото е 15%. Ако някой е поръчвал, моля да сподели.

# 118
  • София
Здравейте, мисля да поръчам колело на каката и ако правилно съм се ориентирала митото е 15%. Ако някой е поръчвал, моля да сподели.

Ако колелото е от Китай, Индонезия, Малайзия, Шри Ланка или Тунис виждам в ТАРИК, че има антидъмпингово мито 48.5  %
Това означава, че тъй като в България се произвеждат велосипеди, вносът от тези държави се облага с такова антидъмпингово мито, за да се защити родното производство.
При такива нестандартни казуси аз обикновено се обаждам в митницата предварително и моля да ми проверят важи ли и спазва ли се написаното в ТАРИК, защото понякога има разни вътрешни разпоредби, които не ги пише никъде и си трябва човек да ти каже.
Аз отдавна не работя така активно, за да знам за всяка стока какво се изисква, затова по-добре питай преди да поръчаш.

# 119
  • София
Благодаря ти. Аз все пак реших да поръчам, т.к колелото на което съм се спряла в момента е под 40 евро с  безплатна доставка, така че дори и 50% мито да ми начислят, пак ще ми излезе на 1/2 от цената му тук. Обаче пък си мисля, дали няма митото да отпадне, т.к. пратката е в границите 30 лв - 150 евро, т.е. да платя само ддс...

Общи условия

Активация на акаунт