***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 115 533
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Да, задължително трябва пълномощно и да е нотариално заверено. Бланката е специална за митнически цели.
Но това се отнася за куриерските пратки!
За пощенските пратки, които са под 300 лв не се заверява нотариално. Бланката е на гърба на известието. Там само се попълват данните на двамата и не се изисква друго.

За София никога не съм пробвала дали може да се обадя и да ми доставят пратката в моят клон. Просто съм си свикнала да ходя на митница и не ми е минавало през ум друго  Laughing
Не пречи да опиташ, тъкмо ще знаем за напред.

# 91
  • Beyond the stars
Да, задължително трябва пълномощно и да е нотариално заверено. Бланката е специална за митнически цели.
Но това се отнася за куриерските пратки!
За пощенските пратки, които са под 300 лв не се заверява нотариално. Бланката е на гърба на известието. Там само се попълват данните на двамата и не се изисква друго.

За пощенска става въпрос-да   bouquet Много съм зле, сега се сетих за бланката на гърба на известието  Embarassed
Благодаря ти  Hug

# 92
Ros@linda    bouquet Отново благодаря за бързия отговор  Laughing Взех го днес от пощата . Whistling Но вече знам , че сега ще поръчвам още един и то един път стомничка за вода , втори път ...........  Praynig

# 93
  • София
Ros@linda    bouquet Отново благодаря за бързия отговор  Laughing Взех го днес от пощата . Whistling Но вече знам , че сега ще поръчвам още един и то един път стомничка за вода , втори път ...........  Praynig

Ха! Браво! Наистина късмет си извадила. Дано ти се размине и другия път  Praynig
Стават и такива чудеса  Laughing

# 94
  • София
Здравейте извинявам се за въпроса -за обувки от онлайн сайтове от UK какви допълнителни такси се начисляват ?

# 95
  • София
Здравейте извинявам се за въпроса -за обувки от онлайн сайтове от UK какви допълнителни такси се начисляват ?
Здравейте.
Няма никакви митнически такси за стоки от Англия.
Плащате само стоката и доставката.

# 96
  • София
Благодаря -значи и ДДС няма !!!

# 97
  • София
Благодаря -значи и ДДС няма !!!
Тук не се доплаща нищо. Цените, които са обявени в сайтовете са с предварително включен ДДС и се плаща при покупката като обща сума. За повечето детски стоки в Англия няма ДДС, затова са и значително по-евтини от тукашните.

# 98
  • Sofia
   Здравейте, мацки!  Simple Smile

Аз се включвам с малко по-различен въпрос и се надявам някой да знае отговора му. Искам да поръчам една пратка на по-висока стойност до английски адрес (този на Габко), идваща от страна извън ЕС - съответно, би трябвало да се плати ДДС. Интересува ме, има ли вероятност пратката да бъде задържана на самата английски митница и да трябва да се освободи лично оттам (каквато е процедурата в Б-я) и да не бъде доставена директно до адреса на Габко? Това, според мен, би бил проблем и малко се притеснявам от възникването на една такава ситуация...  Confused

Моля, който е наясно как стоят нещата, да ми помогне с информация.  Praynig Мерси предварително!   bouquet

# 99
  • София
Здравей.
По принцип може. Но трябва да питаш Габко как процедират с такива пратки. Аз използвам друг превозвач, пращала съм доста китайски и американски пратки там и досега не е имало проблем. Те заплащат ДДС и мито, ако има. В Англия това става по интернет, не е нужно да се ходи на митница. След като е заплатено куриера ги доставя на адрес. Но всички такива пратки мои са били с куриер, а не с поща. Не знам в Роял Мейл дали се практикува по същия начин и може ли да се плати онлайн.
В някоя друга тема прочетох, че дори е възможно ние от тук да платим сумите по интернет, но за съжаление не знам в кой сайт става това. Така би било по-лесно и за превозвачите, ако е възможно да се плаща от тук, за да не ги ангажираме да се занимават.

Ако някой знае сайта, в който се плаща ДДС и мито за Англия ще се радвам да сподели.

# 100
  • Sofia
   Много, ама много ти благодаря за детайлния отговор.  Hug

Да, самата аз знам, че може всички такси да се заплатят онлайн от България, понеже Габко, например, не плащат ДДС от името на клиента. По-скоро ме притесняваше да не задържат пратката ми някъде по пътя, но щом казваш, че специално за куриерите няма такава опасност, всичко е ок.  Peace Мисля, че и при пощенските служби няма особена разлика, по спомен, от една друга тема.

Отново много мерси за разясненията!   bouquet

# 101
  • София
Няма да я задържат, не се безпокой. Все пак държавата има интерес да се заплатят дължимите суми, не да държи пратките някъде. Конкретно за куриерите DHL, FEDEX, UPS и други съм напълно сигурна, че всичко се носи на адрес, заплащаш сумите по документ, който те издават и получаваш пратката. С поща не съм получавала скъпи пратки, само такива, за които не се дължи нищо. Затова не мога да кажа.
Моля, ако обсъждаш с Габко попитай ги за сайта, където можем да плащаме, за да го имам и аз.
  bouquet

# 102
  • Sofia
Моля, ако обсъждаш с Габко попитай ги за сайта, където можем да плащаме, за да го имам и аз.
  bouquet

Няма проблем, до няколко дни ще ходя до офиса им и ще питам, ако до тогава не си разбрала.  Hug Ако ти е спешно, обаче, влез в темата за fragrancex - там няколко от момичетата вече са плащали такива такси онлайн и ще могат веднага да те информират адекватно.  Peace

А документът за евентуалните дължими такси веднага при доставяне на пратката на адреса на Габко ли се получава или в последствие, имаш ли идея? Мацките в другата тема бяха писали, че са си получили уведомлението за дължимото ДДС около месец след получаването на пратките си, което е доста странно.  Rolling Eyes

# 103
  • София
Не, не ми е спешно, но ще ходя в темата да видя. Благодаря ти. Simple Smile
Всички такива пратки, които съм получавала са били заедно с документа, пъхнат в найлонче и залепен за пакета. Хората в Лондон, които ми превозват пратките ме уведомяват колко дължа, веднага щом се получи известие за мен на адреса им. В подробности не съм питала, но ми казват колко ще се плаща, те го заплащат, приемат пратката и аз после тук им възстановявам парите.
А тези, които казват, че са получили уведомлението месец по-късно как са платили? Или са платили впоследствие след вече получена пратка? И на мен ми се вижда странно.

# 104
Здравейте момичета,поръчах си таблет от китайски сайт,китайчето ми е декларирало цена 28$.Пратката пристига с DHL.Днес ми се обадиха и ми пратиха това на имейла,за да могат да я препратят в митница Пловдив.
-данните Ви по лична карта ( 3 имена, ЕГН, адрес );

-Фактура, в която да фигурират име на изпращач и получател, разбивка на стоките – всеки различен артикул трябва да бъде описан с бройки и единични цени, условие на доставка (съгласно INCOTERMS) или отделно описан транспорт, валута. Цените трябва да отговарят на реално заплатената от Вас сума към изпращача;

-подробно описание на стоките на български език по позиции

Таксата на DHL за транзита е 12лв. с ДДС

Въпроса ми е откъде да я взема тази фактура???и ще мине ли номера с декларираната сума от китайчето?

Общи условия

Активация на акаунт