***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 115 545
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте искам да си поръчам едни обувки ... http://store.diesel.com/bg/dress-shoe_cod44526374gv.html пробвах се да изчисля колко ще е митото в този сайт http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=bg
но не успях.И искам да питам ако някой си е поръчвал подобни и знае поне ориентировъчно колко е митото да ми каже.

Митото е 8%

# 76
Здравейте, не намерих подходяща тема и затова си позволявам да питам тук. Направих поръчка за 35$+10$ доставка от САЩ с директна доставка до BG. Въпросът ми е, дали ще отиде на митница и дали ще трябва да плащам мито,  ДДС или някакви други такси? Благодаря предварително:)

# 77
  • София
Здравей.
Да, по принцип пратките от САЩ се декларират на реалната им стойност и отиват на митница. Ще платиш ДДС около 12-13 лв и сигурно пощенска такса 3-4 лв., ако пратката пътува по пощата.

# 78
Благодаря, а има ли някакъв шанс да получа пратката в пощата? Като си представя през какво трябва да мина с тези митници ми става Sick Става въпрос за Русе, за първи път правя поръчка от чужбина:)

# 79
  • София
Аз не съм го пробвала този вариант, но попитай по телефона дали може да им изпратиш разпечатка от плащането или фактурата, те да сметнат дължимите суми и да препратят пратката в пощата, където да си платиш на място.

# 80
Здравейте , четох първа страница , но за по- сигурно да питам , телефон платен в пей пал 220 долара , ако не дай боже отиде там  Sick какво ще трябва да се плаща , според първа страница грубо 62 + 3,50 лева  или бъркам  newsm78 и все си мислех , че щом на пратката показва / вътрешен чувал / всичко е наред  #Crazy май тука вече бъркам  Embarassed   bouquet

# 81
  • София
Да, точно толкова излиза сумата - около 62 лв + пощ. такса.
Влагането във вътрешен чувал е, когато от международната разменна станция я разпределят към града на получателя. Там вече някои, които са отбелязани за митница отиват на нея, а другите отиват към пощенските клонове по местоживеене.

# 82
 smile3525 Благодаря за светкавичния отговор , дано ми се размине  Embarassed ама каквото - такова !

# 83
  • София
smile3525 Благодаря за светкавичния отговор , дано ми се размине  Embarassed ама каквото - такова !
За нищо Simple Smile
Стискам палци!

# 84
Здравейте, имам едно питане, което може да се строи нелепо, но все пак, аз да си попитам. Прочетох информацията от първия пост, но пак имам въпроси свързани с получаването на пратка с DHL, UPS и т.н. Предстои ми закупуването на продукт от Aliexpress на обща стойност с доставката над 30 $. Разбрал съм се с продавача да напише фактура за по-ниска стойност, но за да не буди "съмнение" съм поискал да не намаля значително сумата, но все пак само той си знае какво ще напише. Целта ми не е да избегна напълно плащането на ДДС. Та сега на въпросите - задължително ли е това нотариално пълномощно, има ли шанс да не ми го поискат, мога ли предварително да го извадя и да го занеса на куриерската фирма, като им кажа, че очаквам пратка (все пак доставката е 4-6 дни след изпращане), има ли възможност да се усъмнят в написаното от продавача (има ли шанс продавача да го маркира като мостра ?), и да ми поискат извлечение, като им покажа извлечението има ли шанс да не ми дадат пратката (ако се стигне до тук, ще си платя реалното ДДС).  Важна ми е пратката затова съм с толкова въпроси, но се притеснявам нещо да не се обърка. А и ако продавача я пише "мостра", а доставката е само 20,11$ има ли шанс да не платя абсолютно нищо, а да ми я доставят директно до вратата ? Благодаря предварително.

# 85
  • София
Здравей.
Всичко зависи от това какво има в пратката и дали обявената цена е достатъчно разумна за такъв вид стока.
Пълномощното е задължително, ако посредник освобождава на митница вместо теб. Ако ходиш сам да си я освободиш тогава не е нужно пълномощно.
Ако се усъмнят в цената и поискат извлечението, където е видно, че стоката струва повече, няма да я конфискуват, просто ще платиш ДДС на реалната стойност.
Нека да напише "мостра". Може да се опита. Нищо не губиш.

# 86
  • София
Здравейте!
Аз да попитам, ако някой знае за София поръчаните пратки от Китай идващи с DHL отиват на митницата на летището и ми е доста неудобно. А как стои въпроса с изпратените чрез EMS? Те на коя митница отиват? На тази на автоарата или отново на летището?
Благодаря предварително!  bouquet

# 87
  • София
Здравей. EMS отиват на Столична митница под автогарата, където са и пощенските пратки. EMS е куриерска фирма към Пощите, затова пратките ходят на същото място.

# 88
  • София
  bouquet  bouquet  bouquet

# 89
  • Beyond the stars
Тъкмо щях да питам дали ако не се явя лично за получаване (изпратя примерно любимия) трябва пълномощно , ама малко по-нагоре май сте отговорили. Задължително ли е нотариално заверено пълномощно и няма да мине със собственоръчно и копие от лична карта   Laughing
А може ли въпреки,че съм от София да ми я изпратят до най-близката поща и там да им платя каквото пожелаят ?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт