***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 115 557
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
Извинявам се за нахлуването, обаче имам пратка, която е на митница, стойността е над минимума, но под 150 евро, включителна транспорта, ок, ще платя ддс, но защо ми искат извлечение от картата, с която е пазарувано ?! Мога да принтирам от пощата си фактурата/ или подобието на фактура, където се вижда на каква стойност е пратката/ но дали ще ми направят проблем ако отида само с това като доказателство? Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?  newsm78

# 61
  • София
За всеки случай си пригответе и двете. Покажете първо само фактурата. Ако не ги задоволи имат право да ви поискат и извлечението.
Искат да видят извлечението, защото там най-сигурно се вижда колко реално е платено за стоката.

# 62
  • София
Преди малко по Нова телевизия излъчиха репортаж от Митница Аерогара София, в който се каза, че митническите служители ще увеличат контрола над малките пратки закупени по интернет и получавани от физически лица с оглед намаляване на вноса на фалшиви стоки (реплики, ментетета) на известни марки.
Все повече малки пратки ще биват задържани и проверявани. Ако се установи, че артикулът е реплика на известна защитена марка, той ще се конфискува.
Тъй като репортажът е от Аерогарата, не от Столична митница, това значи, че тези проверки ще засегнат пратките пристигащи с куриери - DHL, TNT, FEDEX и други по-малки, чиито складове са на територията на Митница Аерогара София, а със сигурност и по другите градове.
Пратките, идващи с БГ Пощи и EMS се обмитяват на Столична митница за София. Не знам дали и там ще се прилагат същите мерки, но най-вероятно да.
Като намеря репортажа в нета ще го кача тук. В късната емисия сигурно пак ще го излъчат.

Репортажа от сутрешното предаване днес

Ето от новините
Нова директива пресича стоките менте от интернет
Облекла, обувки и парфюми са най-фалшифицираните стоки

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 21:31 от Ros@linda

# 63
Ros@linda , много ти благодаря за отзивчивостта   bouquet утре като мина през това изпитание ще докладвам какво се иска и защо, хубава вечер ти желая и още веднъж - благодаря за помощта, която оказваш тук   bouquet  bouquet  bouquet

# 64
  • София
Ros@linda , много ти благодаря за отзивчивостта   bouquet утре като мина през това изпитание ще докладвам какво се иска и защо, хубава вечер ти желая и още веднъж - благодаря за помощта, която оказваш тук   bouquet  bouquet  bouquet

bouquet Лека и на теб и успех утре!

# 65
Първо,поздравления за страхотната тема,ще ни бъде от голяма полза   bouquet
Понеже чакам 2 пратки,едната за 20,16$,другата за 21$ и се чудя дали ще си ги получа в пощата.Смятат ли се по курса на долара колко излизат в лева или се процедира по друг начин?Примерно винаги над  20$ е за пощата?

# 66
  • София
Първо,поздравления за страхотната тема,ще ни бъде от голяма полза   bouquet
Понеже чакам 2 пратки,едната за 20,16$,другата за 21$ и се чудя дали ще си ги получа в пощата.Смятат ли се по курса на долара колко излизат в лева или се процедира по друг начин?Примерно винаги над  20$ е за пощата?

Не се притеснявай изобщо. С най-голяма вероятност ще дойдат в пощата. На пакетите със сигурност не пише тези цени, затова няма и какво да изчисляват.
20 долара е на самата граница около 30-те лева, според курса за митнически цели. Днес например курса е 1,42253. Значи и двете пратки са ти под 30 лв. Никой няма да се занимава да смята за разлика от 2-3 лв., дори и да се вдигне курса другата седмица.

# 67
desinka8810, ако питаш за поръчки от iherb, на пакетите винаги е написана реалната стойност на поръчката, имай го предвид.

# 68
  • София
Ако е о САЩ, да. Те пишат реални суми. Японците също пишат реалните суми. Но и двете са под 30 лв, така че няма да се наложи да ходят на митница, освен ако не се усъмнят там, че са невярно декларирани. Обаче пък за американски пратки не се усъмняват, защото знаят, че там се пише истинската стойност.
Аз например миналата седмица получих пратка от Япония декларирана 26 долара и си дойде в пощата, въпреки че това вече е над 30 лв.

# 69
Благодаря ви за разясненията!Тъкмо за пратки от iherb питам.Иска ми се да пускам поръчка,но с тези непристиганли пратки още изчаквам,затова много се надявам да са за пощата,че се губи смисъла на такива малки пратки да плащаш и митническа такса и 20%ддс Sad От тук нататък ще гледам да не минавам 20$ или да е най-много до 20,50...

# 70
Да, тези не би трябвало да отидат на митница.

# 71
Да се отчета и аз - взех си  днес пратката само с принтираното от ел. поща копие на заявката, извлечение от картата, с която е плащано не се наложи да представям / слава Богу ! / Голямо въртене падна  из лабиринтите там, но всичко приключи благополучно. Начислиха ми магазинаж, но това е бял кахър  Blush С изключение на една сърдита лелка, която ми направи прекалено неприятно впечатление с отношението и тона си към зададен от мен въпрос,  останалите служителки  се представиха прилично, за което съм им благодарна / сигурно звуча като "таен клиент", но как иначе Simple Smile /

# 72
Кое точно се води търговско количество? Над колко неща..има ли някъде такава дефициния или е относително? Примерно ако поръчам 10 потника и 100 потника...?

# 73
  • София
Не помня дали има точна дефиниция за търговско количество, мисля че имаше, но за по-сигурно ще питам като ходя на митница.

# 74
Здравейте искам да си поръчам едни обувки ... http://store.diesel.com/bg/dress-shoe_cod44526374gv.html пробвах се да изчисля колко ще е митото в този сайт http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=bg
но не успях.И искам да питам ако някой си е поръчвал подобни и знае поне ориентировъчно колко е митото да ми каже.

Общи условия

Активация на акаунт