***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 115 480
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
  • Ямбол
ReNameзависи какво е,и как би се тълкувало,примерно ако са 20 пръстена, би се счело за търговска цел,ако изобщо засечат.

# 241
ReNameзависи какво е,и как би се тълкувало,примерно ако са 20 пръстена, би се счело за търговска цел,ако изобщо засечат.

За дрехи става въпрос.
По този повод кое количество се води "търговско"  Rolling Eyes И ако се счете за търговско, какво следва?

# 242
  • София
Щом като са дрехи 20 броя сигурно ще е обемен пакет и е вероятно да направи впечатление ниската сума, която е декларирана. Аз първоначално помислих, че става дума за бижута, които се събират в много малки пакетчета и за тях няма опасност.
Но така напълно е възможно да се провери този голям пакет и да стане ясно, че 20 дрехи не струват толкова евтино. А ако дрехите са и реплики на марка, която има права за България могат с пълно право да ги конфискуват.

# 243
Значи исках точно да покажа офертата, но изчезна от сайта. Беше промоционална, та ставаше дума за подобно нещо http://www.aliexpress.com/item/Fashion-Women-Swimwears-Chiffon-S … it/932582913.html и беше обявена цена под 1 $ за 20 броя, тоест цената реално щеше да си е ниска за 20 бр. и мисля, че такива неща нито тежат, нито заемат много място, нито са реплики. Та това ми беше идеята, исках просто да си знам за в бъдеще.

# 244
  • София
Значи исках точно да покажа офертата, но изчезна от сайта. Беше промоционална, та ставаше дума за подобно нещо http://www.aliexpress.com/item/Fashion-Women-Swimwears-Chiffon-S … it/932582913.html и беше обявена цена под 1 $ за 20 броя, тоест цената реално щеше да си е ниска за 20 бр. и мисля, че такива неща нито тежат, нито заемат много място, нито са реплики. Та това ми беше идеята, исках просто да си знам за в бъдеще.
За тези няма да има проблем. Прекалено са малки и леки. Сгъват се много хубаво и пакета става съвсем малък.
Също така спокойно може да се пише на продавача да ги изпрати в 2-3 отделни пакета, ако се опасяваш, че може да са по-обемни.

# 245
И аз така си помислих, но реших все пак да се консултирам.
Благодаря за обърнатото внимание, поздрави! Хубав уикенд  Peace

# 246
  • Ямбол
ReName
Ros@linda
моля погледнете детайло и да не се заблуждавате, вижте доставката  ЕМС, повече не е необходимо смятам да се коментира,от това само е ясно,че и 1  бр да е,ще отиде на митница.

# 247
  • София
ReName
Ros@linda
моля погледнете детайло и да не се заблуждавате, вижте доставката  ЕМС, повече не е необходимо смятам да се коментира,от това само е ясно,че и 1  бр да е,ще отиде на митница.
Тя даде това само като пример, защото другата обява, която е гледала вече не е активна. Аз поне така разбрах, затова нищо не казах за доставката.

# 248
  • Ямбол
но ако дамата не е запозната, ще се "хвърли",на подобна Оферта Whistling

# 249
  • София
но ако дамата не е запозната, ще се "хвърли",на подобна Оферта Whistling

Така е, права си.
Предполагам, че ги има същите роклета по 2-3 долара с безплатна доставка по пощите. Само трябва да се порови.

# 250
ReName
Ros@linda

Това, което снощи гледах и вече го няма в сайта беше с фрий шипинг.
А това за доставката - какво искате да кажете? Ще щом не е фрий отива задължително на митница?

# 251
  • Sofia
ReName
Ros@linda
моля погледнете детайло и да не се заблуждавате, вижте доставката  ЕМС, повече не е необходимо смятам да се коментира,от това само е ясно,че и 1  бр да е,ще отиде на митница.

Това, което снощи гледах и вече го няма в сайта беше с фрий шипинг.
А това за доставката - какво искате да кажете? Ще щом не е фрий отива задължително на митница?

Ами, от линка, който си дала, само доставката ти е $38.77...  Rolling Eyes

# 252
Да, линкът е примерен обаче. Това, което исках да поръчам е "изтекло" като оферта и беше с безплатна доставка. Затова и попитах каква е връзката м/у доставката и отиването на митница  Rolling Eyes

# 253
  • Sofia
   Е, ако е free shipping, няма да отиде на митница в такъв случай.  Wink

# 254
  • София
Да, линкът е примерен обаче. Това, което исках да поръчам е "изтекло" като оферта и беше с безплатна доставка. Затова и попитах каква е връзката м/у доставката и отиването на митница  Rolling Eyes

Понеже на примерния линк има доставка само с EMS, което е куриерска фирма, пратките с куриер почти винаги се задържат на митница. Ако са до 30 лв не ги задържат, но в линка само доставката е 38 долара, което автоматично завишава цената. Продавача със сигурност ще декларира ниска обща стойност, но пак не е гаранция, че няма да ти искат документ за плащането.

Общи условия

Активация на акаунт