***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 116 065
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Златарските артикули имат 2% мито и 20% ДДС.
Не знам дали ще го признаят за сделка (подарък) между физически лица заради голямата стойност.
Но иначе не знам да има ограничения за внос.

# 31
Златарските артикули имат 2% мито и 20% ДДС.
Не знам дали ще го признаят за сделка (подарък) между физически лица заради голямата стойност.
Но иначе не знам да има ограничения за внос.

Благодаря, и това ме устройва. Притеснявах се да не го конфискуват.

# 32
Такааааа, моята сага с митницата и телефона приключи. Вчера следобеда получих бележка придружена с декларация, попълнена от пощата, че трябва да отида да си взема пакета, като задължително трябва да представя банково извлечение или фактура. Платих си 3,50 лв пощенски разходи и 20% ДДС за съжаление. Това което ме притесни е, че представих извлечение от банката, принтирано от профила за интернет банкиране, като на това извлечение имаше повече информация, отколкото ми се даваше, като например наличност на картата, преводи за цял месец и т.н. и не знам, доколко имат право да изискват такъв документ. Може и моя да си е вината, че не отидох директно в банката да ми дадат документ конкретно за тази транзакция, но нямах време и с това да се занимавам.
Приятен ден от мен и благодаря за съдействието на Розалинда  bouquet

# 33
  • София
sunny6913

Няма да го конфискуват, не се притеснявай.  Simple Smile
Изземват се например реплики на известни марки, пък дори и за тях ако са 1-2 дрешки или обувки може да се разберете и да не ти ги вземат.

gangnam style
Радвам се, че всичко е минало добре.
За банковите извлечения просто може да се заличат излишните данни и да остане само тази информация, която ги интересува.
Не знам дали имат право да ги искат, така се работи от години. Когато не им се струва реална цената искат какво ли не, за да се докаже колко е платено.
Тези документи се слагат после в архива и се забравя за тях. Те са по-скоро за успокоение на служителя, който е приел документите, че при евентуална проверка след време той си е свършил работата и е изискал всичко необходимо.

# 34
Розалинда, ако има нещо заличено по извлечението, те могат да се усъмнят, че съм подправила цената. Няма значение де, номерът на картата е със звездички няма да ми дърпат пари от нея Simple Smile, но не ми се стори редно да имат инфо с какви авоари разполагам Simple Smile. Забравям за случая вече, до следващия телефон, който ми се наложи да купувам. Този беше за половинката, ама и моя май е за смяна вече  Laughing.

# 35
 Simple Smile благодаря за темата.

# 36
  • In transit
Страхотна тема, благодаря за труда на авторката!   bouquet

Искам да ви попитам за тази пощенска такса... във Варненския 28 клон вариара цената от 1.50 до 6.00 лв. Самите служители не успяха да ми дадат адекватен отговор как решават на кого колко да вземат. На мен са ми вземали и 1,50, вземали са ми 3.00, 4.00, 6.00лв. Това обаче, което най-много ме дразни е, че никога не ми дават касов бон, освен ако аз не си поискам. Това ме кара да си мисля, че служителите си докарват един доста приличен допълнителен приход, който не влиза в касата на Български пощи. Crossing Arms

# 37
Мики онзи ден на мен ми взеха 3,5 лв за пощенски разходи, за които получих касова бележка, а за ДДС-то, което платих получих друга бележка, но бях решила, че ще се разправям, ако нямам разписки за плащанията. Ако хората не се научим да се контролираме един друг, нещата няма да потръгнат. Другият път като ходиш си искай задължително всякакви бележки.

# 38
Дали се усещат на митницата, ако се разделят стоките  newsm78 Примерно поръчвам 3-4 неща, но поотделно за да не превишат сумата. В един момент, ако се скупчат на митницата няколко пратки с моите имена дали става съмнително или то има толкова много пратки, че едва ли им е до това. Винаги съм се чудела  Thinking

И аз се интересувам от това?

# 39
  • София
Дали се усещат на митницата, ако се разделят стоките  newsm78 Примерно поръчвам 3-4 неща, но поотделно за да не превишат сумата. В един момент, ако се скупчат на митницата няколко пратки с моите имена дали става съмнително или то има толкова много пратки, че едва ли им е до това. Винаги съм се чудела  Thinking

И аз се интересувам от това?

Не, не се групират пратките. Всяка е сама за себе си, независимо че са дошли заедно.

# 40
Здрваейте, харесала съм таблет и търговеца предлага безплатан доставка с ДНЛ, но аз се притеснявам да я пусна, точно заради митниците. Според написаното на пръва страница, вероятноста да я задържант на митница е доста голяма независимо, че търговеца може да напише че е подарък или например сума от 14 долара. Ако я напише така дали ще дойде директно на адреса ми или пак минава през митница??? Май в случая с таблети, телефони и техники няма значение дали е куриерска фирма или пщата, повечето се задържат на митница, правилно ли съм разбрала ? Благдаря за пощощта.

# 41
  • София
Здрваейте, харесала съм таблет и търговеца предлага безплатан доставка с ДНЛ, но аз се притеснявам да я пусна, точно заради митниците. Според написаното на пръва страница, вероятноста да я задържант на митница е доста голяма независимо, че търговеца може да напише че е подарък или например сума от 14 долара. Ако я напише така дали ще дойде директно на адреса ми или пак минава през митница??? Май в случая с таблети, телефони и техники няма значение дали е куриерска фирма или пщата, повечето се задържат на митница, правилно ли съм разбрала ? Благдаря за пощощта.
Здравейте.
Да, съвсем правилно сте разбрала. Това са лесно разпознаваеми артикули по начин на опаковане, размери, форма и затова се задържат до доказване на реалната стойност, тъй като е ясно, че не струват по 14 долара.

# 42
С моята доставка ето какво се случи. Понеже беше на стойност над 15 паунда имах притеснения, но си дойде в кварталната поща. От сайта на БГ пощи видях, че е имало и опит за доставка на адрес, но поради неуспех беше оставено известие да отида да си взема пакета. Понеже така и не разбрах дали лицето е физическо или юридическо огледах хубаво пакета, но на него нищо не пишеше, а вътре някаква друга бележка нямаше. Обаче китаецът го беше отбелязал като "gift". Та така  Hug

# 43
Здравейте!Току що разбрах,че пратката ми е на митницата в София!Интересува ме ,след като се изпрати документ за стойността на стоката ,пратката отваря ли се от митничарите!?Може ли да се изпрати документ-преработен например с фотошоп ,в който цената да е различна от тази на стоката?Благодаря предварително!!!

# 44
  • София
Здравейте.
Винаги могат да решат да отворят пратката. Това е тяхно право.
Не ви съветвам да преработвате документа. Ще извършите измама.

Общи условия

Активация на акаунт