***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 115 543
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз им бях изпратила разпечатката от ПейПал, защото предния път искаха нея като документ. Този път не ставала, защото нямало спомената стойността на шипинга и ме помолиха да им изпратя фактурата от сайта. Пратих я и ми отговориха, че този документ бил "ОК".  Laughing Мен това ме дразни, че всеки прави каквото иска, без да уведоми потърпевшата страна какво му се върти из главата. Ми да се обадят и да обяснят какво им трябва... Утре могат да решат, че шипинга от САЩ е вече 100$.
Между другото, преди няколко години като си освобождавах пратка от митницата на летището, пак една дама, попълваща декларациите, ми обясни, че такова животно безплатен шипинг няма и според техните тарифи пратка от САЩ с тегло 1 кг. се шипвала дотук за 163 лв.  Laughing

# 286
  • София
Да, тарифите на куриерите, когато се намират в България са много по-високи, отколкото същите тарифи на същите куриери, ако ги използваш от друга държава. За 1 кг ако поръчваш DHL от тука ако ти струва 163 лв, то примерно ако го поръчваш от САЩ за същата дестинация ще излезе сигурно наполовина.
Аз например понякога заявявам куриер от Англия до България. Когато правя заявката през английски сайт напр. Parcel2go ми дава да кажем 60 лв за една дреха с TNT. Сверила съм и цената на TNT, ако им се обадя тук в БГ и им поръчам същата доставка. Двойна е, че и отгоре.
Така е, защото тук сме малък пазар, по-малко пратки и съответно по-високи цени.

# 287
  • София
При нас повечето неща са по-скъпи - факт. Няма да спамя повече.
Ros@linda, благодаря от сърце за помощта и за полезната тема!   bouquet Спести ми известно количество разправии и загуба на време и нерви.  Hug

# 288
Здравейте ! За първи път поръчвам от чуждестранен сайт и цялата тази ситуация с митниците ми е много неясна .. Сайта е www.aliexpress.com и поръчах 2 чифта маратонки Найк на стойност 99.53$. Пратката ми е задържана на митница София и ме притеснява дали има шанс да бъде конфискувана ...количеството не е търговско а както казах само 2 чифта. Питах китаеца и каза че е писал стойност на пратката 30-50$ (за чифт), което също не разбрах. Може ли на пратка да се пише цена за чифт ? В цената от 99.53$ е включена и доставката.

# 289
  • Ямбол
Albert97 е ти и 2-та чифта в 1 пратка/поръчка ли плати?
Трябваше като 2 отделни.

# 290
Albert97 е ти и 2-та чифта в 1 пратка/поръчка ли плати?
Трябваше като 2 отделни.

Да в 1 са, защо проблем ли е ?

# 291
  • Ямбол
Albert97 определено да

# 292
Момичета моля за съдействие.
Според вас тази пратка на митница ли е?
RC624901938CN
Колкото и да се пуля не мога да се ориентитам. Беше друг номера, после продавача го смени. Проверявам в сайта за проследяване - нищо не разбирам,
Моля за съдействие  Praynig

# 293
  • В един копнеж!
Момичета моля за съдействие.
Според вас тази пратка на митница ли е?
RC624901938CN
Колкото и да се пуля не мога да се ориентитам. Беше друг номера, после продавача го смени. Проверявам в сайта за проследяване - нищо не разбирам,
Моля за съдействие  Praynig

Тая пратка е минала през митница/ два пъти/ и е излетяла от Китай. Оттук натам в БГ пощи търсиш.
Даже вчера е излетяла- вчера.  Значи след 4-5 дни, седмица, две най-много трябва се търси  в пощенския сайт.

# 294
http://prikachi.com/images/198/7293198j.jpg

Пратката ти е изпратена на летището в Beijing и чака да бъде натоварена. В някои сайтове за проследяване на статус пише понякога NULL,което значи че системата не е разчела правилно това което са написали, а в други както в този който проверих аз, излиза напълно нормално Simple Smile  Би трябвало колета да пристигне до 1-2 седмици. Ако греша, някой да ме поправи Simple Smile

А не разбрах само, шанса да ми конфискуват моята пратка голям ли е... описал съм проблема си малко по-нагоре. Говорих със жената от митницата (ул.Веслец)  и каза само да отнеса разпечатка от банковия трансфер към сайта. Не е споменавала нищо, че стоката е подозрителна, каза само да отнеса разпечатката и да ми сложат ДДС на цената която съм платил. На място ли ще се разбере дали има шанс да бъде конфискувана или не, след като се сложи ДДС-то или, ако е имало такива съмнения, до сега е трябвало да станат ясни ? Някой има ли представа ...

# 295
  • Sofia
   Albert97, мисля, че при тези условия няма как вече да ти конфискуват пратката. Peace

# 296
  • София
Ако не е още отваряна пратката, което е най-вероятно, защото обикновено ги отварят в присъствие на получателя по време на самото освобождаване, тогава има вероятност като видят какво има вътре да се сетят, че е реплика и да стане проблем. Но не е задължително пък да я отворят. Може и да си мине така. Въпрос на късмет е.

# 297
Благодаря Ви ! Мислите ли, че е по-добре да отида на място в София или им пусна фактурата по факс, да ми сметнат ДДС-то, да ми изпратят пратката и да си я взема от кварталната поща в Перник? Щом ги отварят в присъствие втория вариант ми се струва по-разумен, защото фактически аз няма да съм там, а ще я взема чак от пощата ? Или и в двата случая късмета си е фактор ?

# 298
  • София
Благодаря Ви ! Мислите ли, че е по-добре да отида на място в София или им пусна фактурата по факс, да ми сметнат ДДС-то, да ми изпратят пратката и да си я взема от кварталната поща в Перник? Щом ги отварят в присъствие втория вариант ми се струва по-разумен, защото фактически аз няма да съм там, а ще я взема чак от пощата ? Или и в двата случая късмета си е фактор ?
Според мен няма нужда де се разхождаш до София. Ако има нещо да става, то ще стане и ще те потърсят веднага. Даже най-добре така, не отивай. По-малко вероятно е да ги отворят, като те няма.

# 299
ГолЕми сте  Hug Hug Hug Hug. Точно това NULL ме втрещи. И като не мога да намеря друго...
Много ви благодаря.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт