***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 116 206
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
ДДС-то как се определя ? На база продукта или на база тегло или нещо друго?

Аз не плащам чрез PayPal а чрез кредитна карта. Откъде и каква информация трябва да взема... от самото плащане или ? Лошото е,че нямам принтер и не знам как ще стане тази разпечатка.

# 496
  • София
Дължи се ДДС 20% от общата стойност на стоката и доставката.

Копие на самата поръчка със снимките и цените на артикулите ще помогне, ако нямаш плащането. Запазваш файла в PDF, качваш го на флашка и в най-близката книжарница носиш да ти го изпринтят.
А най-хубаво да си имаш и двете. Разпечатката от плащането в банката могат да ти го дадат.

# 497
  • Sofia
   Ros@linda, не мога да пропусна да отбележа, че винаги си изключително мила и отзивчива и не се уморяваш да отговаряш на – ще бъда по-деликатна – непрестанните елементарни въпроси от новорегистрирани потребители. Много си ми приятна! Hug  bouquet

# 498
  • София
   Ros@linda, не мога да пропусна да отбележа, че винаги си изключително мила и отзивчива и не се уморяваш да отговаряш на – ще бъда по-деликатна – непрестанните елементарни въпроси от новорегистрирани потребители. Много си ми приятна! Hug  bouquet

newsm51
Благодаря ти! И ти на мен Simple Smile
Иска ми се хората да четяха малко, преди да питат, но съм разбрала отдавна, че това е голяма рядкост. Затова, стига да имам време отговарям.
Ако се нервирам нещо, чакам да ми мине и тогава пиша  Laughing

# 499
Благодаря много за информацията!

Последния ми въпрос е: колко би трябвало да е ДДС-то върху 55-60лв? Като цена ако може да ми кажете?

# 500
  • Sofia
   Ros@linda, ако и тук се наемеш да отговориш, признавам те! Mr. Green Laughing

# 501
Сам си отговорих на въпроса няма нужда да ми отговаряте .... Интересно ми е друго:
Стандартната доставка която е в срок до 10 дни виждам,че е изпратена от Холандия,имам подозрения,че и експресната им доставка се изпраща от там чрез PostNL което се намира също там. Това означава ли,че въпросния сайт има склад в Холандия която се намира в Европа? Ако е така ...
Как стоят нещата с пратките от държава във Европейския съюз ? Плаща ли се мито,ддс и разни такива или ? Дайте ми някакъв линк нещо да прочета.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 03:37 от juliqnpk

# 502
  • София
   Ros@linda, ако и тук се наемеш да отговориш, признавам те! Mr. Green Laughing

Този въпрос съм го проспала снощи, хихи  Laughing

# 503
  • София
Сам си отговорих на въпроса няма нужда да ми отговаряте .... Интересно ми е друго:
Стандартната доставка която е в срок до 10 дни виждам,че е изпратена от Холандия,имам подозрения,че и експресната им доставка се изпраща от там чрез PostNL което се намира също там. Това означава ли,че въпросния сайт има склад в Холандия която се намира в Европа? Ако е така ...
Как стоят нещата с пратките от държава във Европейския съюз ? Плаща ли се мито,ддс и разни такива или ? Дайте ми някакъв линк нещо да прочета.

Дай го тоя сайт да видим. Че е изпратено с холандска поща не значи, че е тръгнало от Холандия. В сайта трябва да пише дали имат европейски склад и кои наличности се изпращат от там. Ако е от ЕС не минава митница.

# 504

newsm51
Иска ми се хората да четяха малко, преди да питат, но съм разбрала отдавна, че това е голяма рядкост. Затова, стига да имам време отговарям.

Хората няма да започнат да четат, докато има кой да им отговаря "на готово". И така се получава, че милите, добри и отзивчиви хора на практика поощряват наглостта, мързела и глупостта на питащите.

Разбира се, винаги се случва човек да се "ошемети" в голямото изобилие от информация, но в повечето случаи изобщо не става дума за това, а по-скоро за непукизма на безочливите хора.

А на Розалинда много благодаря за информацията, която е предоставила в първия пост на тази тема.   bouquet
Аз няма да питам, защото го прочетох.

# 505
  • Beyond the stars

newsm51

Хората няма да започнат да четат, докато има кой да им отговаря "на готово". И така се получава, че милите, добри и отзивчиви хора на практика поощряват наглостта, мързела и глупостта на питащите.

Разбира се, винаги се случва човек да се "ошемети" в голямото изобилие от информация, но в повечето случаи изобщо не става дума за това, а по-скоро за непукизма на безочливите хора.

А на Розалинда много благодаря за информацията, която е предоставила в първия пост на тази тема.   bouquet
Аз няма да питам, защото го прочетох.

202uu

Аз още съм в потрес, че ДДС може да се определя на килограм  Laughing

# 506
Здравейте,

първо извинявам се от всички че моят български език не е добре. Искам да ви питам какво ще бъде ако няма да отивам на митницата да вземам  пратката.

Аз живея в Турция. Купих мобилен телефон като подарък за братовчед който живея в България. Той как може да го взема без фактура?

# 507
  • София
Здравейте,

първо извинявам се от всички че моят български език не е добре. Искам да ви питам какво ще бъде ако няма да отивам на митницата да вземам  пратката.

Аз живея в Турция. Купих мобилен телефон като подарък за братовчед който живея в България. Той как може да го взема без фактура?

Вие нали на негово име сте поръчали до неговия адрес в България? Ако е така той спокойно може да отиде и да си я прибере. А фактурата или копие на поръчката може да му пратите на имейла, за да ги има и той.

# 508
Здравейте,

първо извинявам се от всички че моят български език не е добре. Искам да ви питам какво ще бъде ако няма да отивам на митницата да вземам  пратката.

Вие нали на негово име сте поръчали до неговия адрес в България? Ако е така той спокойно може да отиде и да си я прибере. А фактурата или копие на поръчката може да му пратите на имейла, за да ги има и той.

Да, поръчал сам го на неговия име и адрес в България. Той живея в село в Карджали но пратката стои сега PLOVDIV 5 - MITNITZA. Той работи и няма време да го взема затова ви питам какво ще бъде ако той няма да отива на Митница да го взема пратката?

# 509
  • София
Трябва да даде пълномощно на някой друг.
На гърба на пощенското известие има такова пълномощно, той трябва само да го попълни и подпише.

Общи условия

Активация на акаунт