Отговори
# 165
те окситоцин и без друго слагат задължително, поне там, където аз ще раждам. И покрай него има доста митове и легенди вече, а док беше така любезен да ми обясни ползите от него, понеже аз бях твърдо против да ми слагат такава система Mr. Green

А рисковете?
Защото ползи има, когато има показания. Когато се слага рутинно, по-скоро има рискове.

# 166
  • Пловдив
Привет на всички!

Елг, добре дошли у дома! Леко да се адаптирате Simple Smile

Кайлис, толкова тъжно ми стана след поста ти. Нямам думи! Дано скоро му се види края.

Днес бях на козметичка. Тя е на възраст и с особен поглед над нещата. Та като ме почна - та за името, та корема ми бил на момче (верно не са ми казали 10 пъти момиче е, ама и тя ме хвърли в джаза), и носа ми се променил като на момче (видите ли).
Подшушнах на мъжа ми, той милия леко се притесни Laughing

# 167
Мен по ме плаши да ми го набият при нулева родова дейност / без разкритие и т.н/или само за да ускори процеса Tired тогава знам , че прави поразии , добре че доктора ки и той като мен е за максимално естествено раждане.....и само в краен случай за манипулации , но при нужда се действа без право на вето, това е ясно.  Tired

# 168
Леле бясна съм - на ММ. Не ми се разправя за какво, защото може да кажете, че е тъпотия, но на мен ми е адски криво. Извинява се, иска да му простя, но се чувствам толкова огорчена от негова детинска постъпка, че нещо не мога. Ох, май съм прегряла вече от недоспиване и ми избиват чивиите...  Tired

За столчетата за кола. До скоро можеше само отзад, но преди няколко години го промениха така, че вече се позволява и возене на кошче отпред. Мисля, че НЕ важи за по-големи седалки за деца, нали?  newsm78 Иначе аз никога не съм возила отпред, защто също смятам, че е адски опасно. НО ми се е случвало с каката да съм сама в колата, тя отзад реве, примерно за бибата си или прегряла от навличане, аз нищо не мога да направя, разсейвам се, да не кажа стресирам се... Та ако сега имаме такива разходки сами двете, вероятно все пак ще се престраша да я сложа до мен иред, но ще треперя през цялото време...

Елг, а каква упойка ти сложиха, при това на 9см разкритие??  newsm78 Знам, че епидуралната се слага до макс 5см разкритие... Мен също много ме беше страх преди (когато мислех, че ще раждам нормално и с епидурална) ако не усещам нищо долу, как ще напъвам... В крайна сметка ти като не усещаше как успя да усетиш, че напъваш?? И още еднп въпросче - казваш, че нямаш кървене, тоест лохии ли? Ако да, уау! Не знаех, че е възможно!

Фейсче, пробвала съм чорапките/тарличките отгоре - същата работа. Просто си вади краката и туй то.

Иви4ка, хм странно, че те болят самите гърди докато кърмиш. Не ми се е случвало.

Хайде да кърмя и лека.

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 23:05 от ♥Пандичка♥

# 169
те окситоцин и без друго слагат задължително, поне там, където аз ще раждам. И покрай него има доста митове и легенди вече, а док беше така любезен да ми обясни ползите от него, понеже аз бях твърдо против да ми слагат такава система Mr. Green

А рисковете?
Защото ползи има, когато има показания. Когато се слага рутинно, по-скоро има рискове.

обикновено той е разумен човек и преценява ситуацията, скоростта на капката и това как и дали да се комбинира с други медикаменти, които всъщност са рискови и т.н.

# 170
  • Пловдив
Панди, разбирам те и без думи.
За 9 месеца моя мъж толкова пъти ми вдигна кръвното, колкото не е за всичкото време, в което сме заедно.
Аз ли преекспонирам, той ли не се усеща....и от двете по малко.

# 171
Здравейте и честит празник на именниците!
Днес бях на мерене на тонове - отличници!

Днес бях на козметичка. Тя е на възраст и с особен поглед над нещата. Та като ме почна - та за името, та корема ми бил на момче (верно не са ми казали 10 пъти момиче е, ама и тя ме хвърли в джаза), и носа ми се променил като на момче (видите ли).
Подшушнах на мъжа ми, той милия леко се притесни Laughing
На мене една колежка ми гледа два пъти на пръстен и казва, че ще е момче (а докторите при които се следя са категорични, че ще е момиче) и сега има залагания какво ще е newsm53
Божа работа, важното е да са здрави бебоците  ylinfant
С пожелание за спокойни сънища на всички  love001

# 172
Здравейте сладурки Heart Eyes

Набързо ,че съм мн уморена- бяхме на тонове и ехо,вс е наред ,утре сутрин ме приемат,ще ми вземат кръв,тонове,мануален преглед,и тъй като съм с ниски тромбоцити и гестр.диабет утре ще решат как да предизвикат раждането...но макс три дни и ще се гушкаме Heart Eyes живот и здраве!

Никито - по цикъл термин -28.12,по ехото -днес..

Панди,Тонини,Деситке,Сънфлауър,Мария и всички ,които ни мислите ,благодаря много за подкрепата! Hug

Утре ще ви чета,лягам да спинкам,че снощи 1 ч само сън имах от притеснение Mr. Green  

Много гушки,успех на всички мами и целувки на всичи вече излюпени бебоци!
 Hug

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 05:25 от His Princess

# 173
Ще ви омръзне от мен тези дни, ама ми липсвахте.

Първо да кажа ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ ЗА СТИСНАТИТЕ ПАЛЦИ ДОКАТО СЕ РАЖДАХМЕ и ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ ЗА МИЛИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ.

Сега по темите.
Кремче за дупе ще ползвам мосъричките от лекциите. Но главно едно, което ми предложиха в болницата. На Галафарм струва 3лв. Ако му е интересно на някой ще разкажа.

Миенето след акане- мисля като Пандич. Зависи от акото.

А за номинацията за ''най- чакано бебе'' не съм съгласна, защото всички бебета са най- чакани. Искам- най нетърпелива майка Joy

За датата на бебо- получава се 11 като сбор. На тати също е 11. Много хубаво число е.

Чета и пиша.
Мария13 правино ми е познала шевовете   Joy

Честито бебче на Калима, да ви радва много.

Честито бебче и на Лекси\нети.

За колики с каката взимахме БиоГая, помагаше много. Сега пак ще е така

Бебето, аз съм от учещите. Чесно да ти кажа днес леко се шашнах но днес сме си вкъщи всички. Имам да пиша 8 курсови и да ги защитавам и 1 изпит по теми. Мисля да почвам от другия понеделник. Ще се справим.

Кайлис, защо към1аг отидохте? Много ви мисля

МамаТодорова стискам палци утре цс е деня

Алиан много неприятна ситуация с апартамента.  Hug

Принцесо, Мария, мерси, че ни мислите.

Честито бебче и на Катрин

Ив, стиснати палци и много положителни мисли от нас

Перо, много мило ми стана за обечките. Не съм забравила онова другото, но моя познат не се прибра. Ще си дойде пролетта и тогава. Hug

Сънфлауар, мерси. Според мен му няма нищо на бебо. Но утре ще поговорим с педито и ще идем на консултация.

ДеситаБонита, не знам как ще се справяме с опикаването. Беше много забавно.

Мишеловска, мерси много за милите думи. Трогват ме

Фейсче, по закон коша може да е на предната седалка с гръб към движението САМО АКО В КОЛАТА НЕ СЕ ВОЗИ И ДРУГ ВЪЗРАСТЕН. Т.е и ти ли си там, коша е на задната седалка.
По този повод, в нашата кола има място само за нас 4та.
А най безопасното място е това в средата. Мога да разкажа повече тези дни.

Пандич, нещо венозно ми биха. Пише го в епикризата ми. Но мен ме хвана яко. Та в сравнение с това при какаа, беше ми странно.Сушах акушерката като каьваше 'сега напъвай'. А самия физиологичен порив за напън го нямаше. Което ме изнервяше. За лохите, да няма ги. Само леко зацапване ми е, което също ми е странно. С каката течак 40 дни. Отидох на преглед и пак текнах за 30 дни. И то доста обилно. А сега леко. Не знам защо е така.

Ние се опитваме да си напаснем. Тати е много ошашкан, а мислех, че аз ще сдам багажа. Изкъпахме се, нахранихме се и сега всички са по леглата. А аз чакам бебо да реши дали ще яде в 1ч. Не знам колко ърябва да яде?

На всички чакащи мами,мъничко остана. После ще сегушкате.

От мен много  Hug и благодаря, че така сте ни мислили

# 174
  • София
Куку и от мен. Исках да спя, имах желание, но не се получи. От кашляне и кихане се обзаведох с контракции, а някои са леко болезнени - като при цикъл, но е по-слаба болката. Доста чести са ми - по 4-5 на час. Отделно след всяко кихане или кашляне корема се стяга веднага. Бях спряла магнезия, но го почвам пак.
Благодаря за отговорите за бебешкото кошче. ММ се запъна като магаре на мост, че чел, че кошчето се слага само на предната седалка, та едвам го озаптих. Накрая намерихме инструкциите и там ясно пишеше, че е може и на двете при съответните условия.
Панди, ошашка ме с тези чорапки и буйки - аз толкова много накупих! Сега излиза, че ще ползваме само плетените терлички от свеки, понеже им слага връзки за стягане. За ТМ - разбирам те. Те мъжете все са си деца в някаква степен.
miraluba, не ги слушай козметички, врачки и т.н. Всеки се прави на познавач. Аз имам толкова снимки и клипове на пишока, че вече нямам съмнения за пола.  Mr. Green
His Princess, късмет ти желая и леко раждане!!!!
Елг, за болницата трябват ли ми отделен пакет памперси за стаята? И наистина ли от 13 до 20 часа е плътно при теб бебока?

# 175
Добро утро.
Бебо се буди през 4 часа за мляко. Леле забравила съм някои неща. А бях толкова уморена, че си спя все едно нямам бебе. Та като писна в 6 ч.
А той по принцип е тих, не плаче. В болницата казаха, че било хубаво.

Фейсче, бебетата ги дават в 6ч и в 10ч за по един час. После в 13 до 20. Като тогава ти носят и мляко и памперси. Някои майки си държат памперси и при тях. Трябва да имаш мокри кърпи.

# 176
Аз тихичко да се похваля, че тази вечер спахме от 12 до 5 и 20 Simple Smile непробудно и в 5 и 45 го нахраних. Само дето аз се разсъних още в 6 и не заспах повече  Mr. Green на обяд май и двамата ще спим  baby_neutral

# 177
Здрасти банда  Hug
За Много Години  Hug
Нека са честити всички бебоци на нашите мами  Heart Eyes Нека са здрави, малко палави и много радост да носят в семейството  Hug
Поизгубих се, но ми е простено  Mr. Green Както и преди казвах - мама ме угоява и направо ми е трудно да стигна до компа - ръцете ми са заети да пъхат нещо в устата  hahaha Още сме 2 в 1, но и това ще се промени другата седмица... поне такива са плановете, де. Док каза, че водите са намаляли и може скоро да е събитието, но аз съм дала инструкции и Ждрольо кротува  bowuu Определихме и дата - аз исках 15ти, моята дружка ме навиваше за 13ти (смятала нещо си...), а Док отсече - 14ти  Joy
Каката вече 2 месеца не ходи на ДГ  #Crazy (заради варицелата...) и тъкмо мислех вчера да звънна в ДГ и да я пусна за няколко дни... обадиха ми се, че имат нов случай и карантината е до 26.01.  Shocked Добре, че ми е добро детето, скоро ще е на 6 и е много разбрано  Heart Eyes
Най-накрая и аз напазарих, водих и ММ за муле  Mr. Green След един сериозен тур, човека ми се молеше да се прибираме, че да си почина  Laughing и реши, че на всички жени трябва паметник да се вдигне  Mr. Green А предния ден ме гледаше как се търкалям по леглото пъшкайки и умозключи, че ако мъжете трябва да износват децата и да раждат... светът няма да го бъде дълго  hahaha
И такаааа - ще си пийна магнезия и си лягам (моите хора ще станат) и аз ще раздавам нареждания  Joy
Желая здраве  Hug

# 178
Добро утро майчета!!  bouquet
Елг,Честити първи дни у дома,и аз вече сънувам тоя момент,сякаш няма да дойде скоро. Crazy

Вчера цял ден ви четох ама не ми се пишеше,много бях  отнесена и вяла.Имах сериозен инцидент,който много ме изплаши.Сутринта ми се дояде от бабината лютеница и си хапнах стабилно.И като се почнаха едни киселини....и така докато стана да се обличам.При поредното надигане взех че върнах стомашен сок,което досега не ми се е случвало и хукнах да повръщам(аз пък сутринта точно намерих да разказвам).Обаче..греда - задух и ни напред ни назад,нито можех да върна ,ни да си поема въздух и стоя пред огледалото и се виждам как почервенявам и не мога да поема въздух.Викам край свърши се ,ще падна след малко от задух ,беб не мърда горкия и той без въздух,минаха ми сто неща на лента и в този момент ММ отключва вратата и връхлита вкъщи и почна да ме тупа да ми натиска гърдите за въздух и да ме мие и накрая ме прегърна и аз заревах кат бебе.После се почнаха едни болки ,то горкото детенце остана без въздух и като легнах та цял ден спах и лежах да ми мине.Та това е.
Иначе ви чета и следя,заплюх си днешния ден ама май май пак нищо няма да се случва.Сутринта станах с болки и тупкащо главоболие.
  Gift danceДнес имам именник-ММ да ми е жив и здрав!!!
Много  Hug на всички,пазете се,живота е хубав,имаме и очакваме най-хубавия подарък от него.  bouquet
Кайлис,всичко ще е ОК,не се ядосвай,ще имаш цялото време на света с твоето сълровище. Peace

# 179
Честит имен ден на който му се пада и честити именници в семействата Ви където ги има... Hug
mama_Todorova  УЖАС.. Вече му дължиш живота си на ТМ  Grinning
miraluba На мен док всеки път ми е кавал че е момиче.... акооо се роди момчее... ще боядисвам бодита .. Laughing Mr. Green  За гледането на пръстен да Ви кажа - първия път като ти гледат ти излиза за първото дете, така че ако имаш....
irchick Май ще имаме астрални близнаци........
Elg вече звучиш като себе си от дома... за датата поздравления, аз пък малко нарочно, малко без да искам улучих сега на щерката да е мойто число....да видим де
His Princess  Успех и стиснати палци за бързо и лесно раждане
  Та аз от вчера имам дата за секцио и така ме трясна шубето.... Цяла вечер имах контракцийки, с които като първескиня щях да бягам в болницата, но сега се успокоявах и накрая заспах де! Нали споделих, че съм много планираща... Искам сега да е всичко ок и да е по план! Въпреки че това също много ме психясва... Абе почва се една трудна психически седмица която да избутам... Ще взема да уча нещо за изпитите и аз (не вярвам да има ефект де, едва ли нещо ще остане в кратунката ми) или ще ходя по козметици, маникюри....фризьорки... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт