Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е темата на дискусията в новата тема?
Какви са симптомите на кашлицата и как могат да бъдат облекчени?
Какви са методите за обръщане на бебето и какви са потенциалните рискове?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е темата на дискусията в новата тема?
-
Какви са симптомите на кашлицата и как могат да бъдат облекчени?
-
Какви са методите за обръщане на бебето и какви са потенциалните рискове?
-
Какви са начините за справяне с болката по време на раждане и какви са очакванията за процеса на раждане?
-
Какво е усещането за твърд корем и магнезия по време на бременност?

Сега с малкия - нали имаше проблеми, казах само на някои хора (10-тина човека освен родителите и сестрите ни), но свекърва ми подпалила родата и като се заредиха едни честитки във ФБ...Мани, много ми беше гадно, защото много хора ми звъняха и ме питаха - ама какво му е, ама защо не го дават, ама как така няма информация...На втория ден спрях (почти) всички контакти и вдигах телефон само на ММ. С някои добри души си писах и във ФБ, добре че бяха те, че ме държаха да не изкукуригам съвсем

).
Ръкавите да и подгъва, шапчето да и намести, главичката да пробва колко е мека
Или да идва снега или да пеква слънце, аман от тая мъгла..
Не е нормално това състояние. Би могла да опиташ преди цедене да подпомогнеш с топло-влажни компреси. Можеш да правиш малки паузи посред цеденето с лек масаж. Много майки споделят, че методът 7-5-3 /около 7 мин. цедене, масаж- около 5 мин. цедене-масаж-накрая към 3 мин. цедене/ дава добър резултат. Друго, което можеш да опиташ за разкарване на буците е да се напълни малка бутилка с топла вода и да се търкаля там където е бучката. Освен това има един масаж, при който там където е твърдото да се подхване гърдата и с връхчетата на пръстите да движиш така, все едно държиш торбичка с топчета и тези топчета ги разместваш. /Надявам се, че обясних разбираемо/
Ако правилно съм схванала дотук ти храниш само с изцедена кърма, така ли? Какви са пречките да сложиш на гърда и да суче - така хем ще си утоли сукателния рефлекс, хем за теб би било улеснение /спестяваш време за цедене, почистване и прочие/? Така или иначе новородените нито знаят какво е ден/нощ, нито ги вълнува часовника и календара, а си имат собствени нужди. Разбира се, че понякога е предизвикателство, ежедневието да бъде *ръководено* от малкото човече, но пък това са няколко седмици или месеца , сравнено с един живот си е направо...миг. А времето минава толкова бързо, че докато се обърне човек и мъничето станало голямо дете
Пу-пу!
)