Отговори
# 450
Добро утро ...или добър ден вече мамчета...на мен нещо напоследък ми се обърна режима и през нощта съм вампир и после спя до обяд..уф...иначе сега като чета последните постове за различните помпи и стерилизатори...по мои сметки коли 2 хилядарки ще ми лашпнат близнаците само в началото,Дай Боже всичко да е наред,иначе  аз на приятелки ще разчитам за много неща иначе...акар че не ми е първа бременност,всичко съм раздала откога откога.. Laughing Усмухната неделя на всички!

# 451
  • Шумен
Относно помпите мисля че това е една излишна покупка вярно че с първото дете нищо не ти е ясно и купуваш всичко което ти препоръчат но сега с второто ми е много по ясно от преди.Помпа си бях купила и я използвах само веднъж беше болезнено и неприятно и това беше бебето си изсукваше всичко и нямах нужда от цедене при следващото хранене се събираше толкова кърма колкото си беше нужно за едно ядене кърмих и от двете гърди и всичко беше супер.Кърмихме се 9 месеца мисля че беше напълно достатъчно а и после минахме изцяло на кухня и нямаше нужда от кърмене   Peace

# 452
  • София
Друга покупка, от която аз ще се лиша е стерилизатор, въпреки че приятелки ми предлагат такъв. Харесах си самостерилизиращи се шишета и биберони и няма да ми е нужен стерилизатор. И без това кухнята ми е зарината от уреди.

какви са тези шишета, ако може дай линк да видим и ние Simple Smile

на мен помпата ми беше полезна, първия път почти само с нея изкарах 4 месеца, че бебето не искаше да суче или по-точно като сучеше ядеше много малко ( и с кантар се снабдихме да я мерим преди кърмене и след ), втория път слава Богу синът ми си сучеше чудесно на поискване и съм я ползвала само когато ми се налагаше да излизам. Сега дано пак е така.

# 453
Друга покупка, от която аз ще се лиша е стерилизатор, въпреки че приятелки ми предлагат такъв. Харесах си самостерилизиращи се шишета и биберони и няма да ми е нужен стерилизатор. И без това кухнята ми е зарината от уреди.

какви са тези шишета, ако може дай линк да видим и ние Simple Smile

Това е сайтът: http://www.mamonlineshop.com. На добри цени ги има в ebay и amazon. В България не знам продават ли се.

# 454
Ами доколкото съм се осведомила поне в родилното в бургаската МБАЛ по правило слагат пълна, а за спинална трябва да си заявиш сама желанието и то нещо есктра се заплаща. Трябва да се замъкна някой ден, има дни на отворените врати и да си питам в прав текст каквото ме интересува.
Аз родих първото си дете секцио в МБАЛ Бургас но никой не ме пита за упойката направо пълна.Азнаете ли кога е деня на отворени врати и аз бих искала да видя дали има промяна сега.БЛАГОДАРЯ ВИ.
Отворените врати са всяка сряда от 13ч. Peace - проверих пак в темата на МБАЛ-Бургас и помолих, ако някоя от списващите наскоро се е възползвала от такова посещение да сподели прясна информация как протича.

Radina , Mometo* , благодаря за споделеното относно упойките и присъствието на татьовците при секцио!

# 455
Наистина помпите на Медела са много добри! Преди няколко страници писах за това. Незнам как някой мислете да не си купувате помпа... Ако имате много кърма как ще отпускате гърдите?! Неможе бебето да виси постоянно на гърдите ви? С помпата стимулирах гърдите си още втория ден след раждането. И така на третия вече се кърмехме успешно.
 Кърмих на поискване една година и имах страшно много кърма. Да не казвам и колко съм изхвърлила  ooooh! Добре че беше помпата иначе щях да си докарам нещо на гърдите.

Гърдите си също си ги подготвях почти два месеца по-рано и съм нямала проблеми с рани и други такива екстри.

За мен излишен уред беше за затопляне на шишета и пюрета - никаква работа не вършеше.

Спокоен ден на всички  Hug

# 456
Аз имах обикновена помпа и ми вършеше много добра работа,имах и много кърма обаче...сега с близнаците разглеждам за варианти за помпа ,която да подобрява и засилва лактацията,за каквито ги дават електрическите

# 457
Да се включа и аз по въпроса за помпите и кърменето - смея да отбележа, че с недоносеното дете и цеденето 9 месеца събрах доста голям опит. Запушваха ми се каналите, вдигах температури, разправях се с асоциациите за кърмене и какво ли още не! Брррр  ooooh!

Дали ще трябва помпа зависи дали тече леко кърмата или не, както и от там зависи дали ще е лесно кърменето на бебето. Част от мамите около мен обясняваха как се събуждат с цялата нощница в кърма, а при мен гърдите ме боляха от напрежение, но за да излезе дори и една капка беше едно стискане и мачканееее, ужас! В редки моменти като тръгнеше успявах да го кърмя на гърда, но в останалото време не ставаше Sad

Та като видите как ще ви тече кърмата ще разберете и дали ще ви трябва помпа. Само бъдете подготвени да има някой да ви я купи и донесе в болницата, ако ви потрябва, че иначе става голям кошмар.

Медела са се специализирали в помпите, произвеждат и големи болнични помпи. Ако не ви тече добре кърмата и ще се цедите често искрено препоръчвам електрическата - минито на медела е около 200 лева и върши перфектна работа. Аз първо си купих ръчна на авент, но ми се откачиха ръцете и направо си беше мъчение. Иначе в началото е малко болезнено, но има специални кремчета за зърна (като Лансинох), които оправят доста бързо проблема.

На някои места си има болнични помпи - в Майчин дом има на 12-тия етаж и може направо тя да се ползва.

Ако е малко кърмата (и при мен излизаше само по 20 мл в началото) си има начини за стимулация - лактогонни чайове и прием на възможно най-много протеини. При мен се получи и беше станала по литър на 24 часа.

Леле the Faith как ще я хвърляш? В пакетчета и във фризера - запазва се до 3 месеца без никакъв проблем!

Май малко дълго стана, извинявам се за което, но бяха страшни филми с това кърмене Simple Smile Ако мога да помогна с още нещо - на линия съм Simple Smile

# 458
Здравей puhie !
Тук си изключително права...през същите проблеми мина и приятелката ми,аз и до ден днешен твърдя ,че съм благословенна от тази гледна точка,та даже се чудех какво да я правя кърмата и докато се науча да я съхранявам бидони изхвърлих Simple Smile

# 459
Страшните сте, благодаря на всички за споделеното! Simple Smile Мисля, че наистина ще изчакам, но предварително ще набележа модел и ако се наложи ще свирна на мъжа ми да ми я купи. Притеснявам се от варианта - цедиш, защото имаш много кърма, а имаш, защото започваш да цедиш и тялото произвежда това мляко като си "мисли", че бебето е много лакомо и гледа да му задоволи нуждата. Ако всичко върви добре, ще пропусна...може би.
А иначе със зърната не ми е ясно, да уточня, че преди да забременея, изобщо  абсолютно винаги съм имала неприятно до болезнено чувствителни. Това  мазане с въпросните гелчета се надявам да помогне, защото вярвайте ми, баба ми каквито ми ги разправи.... (ако генът пак си каже думата и съм се метнала на нея...нямам думи). Simple Smile Има ли някоя, която буквално мрази да се "занимава" някой със зърната й (не говоря за бебето, а за мъжката част.. ) и има ли справяне с това изобщо? Благородно завиждам на тези, които нямат такива перипетии...

# 460
Кърменето на Явор  беше пълен провал  ooooh! .Причините са ми напълно ясни и са свързани с факта ,че имах тежко раждане, няма да разказвам ... Rolling Eyes Мина и замина !
Кърмата ми беше "малко" както и опита ми ! Сега ясно разбирам колко глупава съм била,защото с малкото ми кърма качи 1,2 кг първия месец  Blush .Помпата ми беше безкрайно полезна в тази борба.Мисля ,че и този път ще има приложение .По -скоро на първо време ще си взема от евтините с вакуум ,колкото да мога в болницата да провокирам  лактацията в първите минути и часов.После се надявам да засуче и да не ми трябва .Ако не ще взема ел. и ще храня с шише  Rolling Eyes
Стерилизатор имам за микровълнова на Чико и е идеален ,не беше и скъп  Peace

# 461
Ами доколкото съм се осведомила поне в родилното в бургаската МБАЛ по правило слагат пълна, а за спинална трябва да си заявиш сама желанието и то нещо есктра се заплаща. Трябва да се замъкна някой ден, има дни на отворените врати и да си питам в прав текст каквото ме интересува.
Аз родих първото си дете секцио в МБАЛ Бургас но никой не ме пита за упойката направо пълна.Азнаете ли кога е деня на отворени врати и аз бих искала да видя дали има промяна сега.БЛАГОДАРЯ ВИ.
Отворените врати са всяка сряда от 13ч. Peace - проверих пак в темата на МБАЛ-Бургас и помолих, ако някоя от списващите наскоро се е възползвала от такова посещение да сподели прясна информация как протича.

Radina , Mometo* , благодаря за споделеното относно упойките и присъствието на татьовците при секцио!

Благодаря  Hug може да се засечем случайно там  Grinning

# 462
Виждам, че има няколко мами, които се интересуват от отворените врати в МБАЛ Бургас.
Ако желаете, може да се организираме да отидем заедно. Аз също искам да видя какви условия предлагат.

# 463
  • Шумен
По TLC дават Пътя към майчинството много е интересно който не го е гледал може да го направи  Wink

# 464
Виждам, че има няколко мами, които се интересуват от отворените врати в МБАЛ Бургас.
Ако желаете, може да се организираме да отидем заедно. Аз също искам да видя какви условия предлагат.
[/quote
Аз съм за понеже така или иначе трябва да ходя сама ще се раджам да се организираме  Grinning и да попитам някоя мама ходила ли е на ФМ при др Калчева колко струва и дава ли диск снимки или нещо такова?Много объркано стана дано ми разберете нещо.Аз във вторник съм на ФМ при нея и съм доста развълнувана от сега  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт