Кога е нормално да забременееш в днешни дни?

• 7 660
  • 194
  •   1
Отговори
Моля за гласовете ви и за вашите аргументи, форумки Simple Smile

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 20:11 от yollava

# 1
Никой не коментира,но анкетата е доста показателна.

# 2
И аз исках рано, ама ми се наложи късно.
От сегашна гледна точка - навреме ми беше.
Имах време да открия какво друго, освен дете, искам да направя в живота си.
Ако бях родила според първия си план, щях да имам само дете Simple Smile

# 3
Аз мисля, че няма конкретна граница. Когато го пожелаеш, когато го почувстваш. Всеки сам си решава. Изборът си правиш ти самата, а не някой друг.

# 4
  • Под Сините камъни
Ами най добре когато човек се почувства готов.Не знам как да гласувам и затова май ще се  въздържа.Лично аз родих малка.Научих че съм бременна на 18-тия си рожден ден.Това беше най хубавият ми подарък.Бебето беше планирано.А второто си дете родих на 27г.Не исках голяма разлика между децата си,но тогава се почувствах готова.Пак е планирано бебе.
Така че щом се радваш за бебето и се чувстваш готова значи не ти е рано

# 5
 Забременях един месец преди да навърша 31 години  Simple Smile На този етап бременността ми не е много по-различна, отколкото на 20-25 годишно момиче. С това не искам да кажа, че възрастта няма значение. Но за мен по-важно е цялостното здравословно състояние на бъдещата майка. Има момичета на 18, които изкарват много по-тежки бременности от тези на и над 35.
 Доколкото знам от лекарска гледна точка оптималната възраст за забременяване и раждане е от около 22-23 до 25-26. Това въобще не значи, че извън тези граници всичко няма да мине добре.
 От социална гледна точка няма да коментирам, понеже там всеки има право на своята лична нагласа.

# 6
По всяко време е нормално Rolling Eyes

# 7
Защо няма "след 35" - или това мислите е изключително НЕнормално??

# 8
Вече има Peace

# 9
Когато ти дойде акъла в главата Peace

# 10
Laughing Laughing Laughing

Чак да му се слага определение нормално, не ми се струва редно.
На мен ми се случва на 34, но ако нещата бяха както ми се искаше, трябваше да е когато бях на 28.
Иначе се кефя на младите майки, но лично себе си не бих се представила бременна на 18.

# 11
Моля за гласовете ви и за вашите аргументи, форумки Simple Smile

Нормално е да се роди във фертилна възраст - колкото и да е индивидуален този период за всяка жена, все пак продължава едно 20 години.

За възрастта 18-22 г. - родиш ли тогава, трябва ясно да си дадеш сметка, че ти и детето ти ще сте нечии финансови (най-вече, нематериалната помощ е по-лесна за осигуряване) паразити поне няколко години. Ако нямаш осигурен гостоприемник, защото на тази възраст повечето жени нямат реален трудов стаж и ще получават социално майчинство в размер на стотина лева месечно в продължение на година, положението е доста брутално и не съвсем в полза на детето.

# 12
Трябва да родиш,когато срещнеш подходящ човек и го направиш баща на децата си:)
Също е добре да имаш образование и някаква сигурност,ако се наложи да имаш къде да живееш с детето си и да покриеш нуждите му от първа необходимост.Да не си зависима и да можеш да взимаш решения,от желание,а не от принуда.
Гласувах с 23-35.Първото дете родих на 20, за мен твърде рано,не бях завършила,не бях независима.Трудно ми беше.Второто родих на 31,много е различно сега,бях готова и се наслаждавам на емоции,които първия път пропуснах.

# 13
Гласувах с 23-25.
Смятам, че трябва да стане тогава когато му дойде времето. Да си намерил подходящия човек, да имаш възможността и желанието да отгледаш дете.

# 14
Laughing Laughing Laughing
На мен ми се случва на 34
Не си спомням кой беше казал,че 34 е най-прекрасната възраст за раждане на първо дете. Леко раждане Peace

Общи условия

Активация на акаунт