Кога е нормално да забременееш в днешни дни?

• 7 663
  • 194
  •   1
Отговори
# 180
Някои просто се оправдават пред себе си доста упорито.

# 181
Аз лично гласувах за възрастта 25-35...
И извън този интервал е подходящо и нормално, но при определени условия.

# 182
. И поне 10 момичета обясниха, че детето не им е попречило нито на кариерата, нито на ученето, нито пък им/му липсва нещо материално.
Аз споделих също, но аз родих на 25-6г., тоест последна година от второ висше образование, тоест 3 години след завършване на висше. Не малко време, достатъчно за намиране на свястна работа, а ако бях почнала да работя след средното, то щяха да ми се събират към 7 години стаж.
Кариера нямам, няма как на 30 да си с малко дете, да имаш 2-3 год стаж и да говориш за кариера- абсурдно е.
За ученето- определено си е зор да учиш с бебе. Ако учиш наистина, де, а не просто да си плащаш някъде за диплома, то сега всеки втори е висшист от филиали, колежи, частни университети и т.н, там спокойно можеш да учиш , да гледаш бебе, да работиш и още един куп неща едновременно. Аз говоря за сериозна професия.
Относно финансите- нищо не е липсвало на детето ми, защото мъжа ми работи мнооого. няма как на 25 да имаш толкова добри доходи, че да живееш добре с едно майчинство.

# 183
Аз се чудя защо се правят опити да се натикат младите майки в една рамка... че са безотговорни, че чакат винаги нещо от някого, циганки едва ли не.  Rolling Eyes Обидно е.

Успокойте се малко, кой на кого гледа детето вас какво ви засяга? Нали вие сте решили как ще гледате вашите?  Rolling Eyes
Мале-мале, много грозна работа.

# 184
Аз гласувах за 23-25 ,аз лично забременях на 25г родих на 26 г. моето мнение е че няма точно  възраст за забременяване важното тук е жената да се чувства готова за това и да го иска както тя така и партньора и .А лично за себе си бях готова да стана майка и на 23 г ,но  нямах правилния човек до себе си тогава с човека с който бях сме правили опити ,но така и не се получаваше.Сега с моят мъж не сме правили опити защото се бяхме отдали на работата ,но по някаква чиста случайност забременях даже с моя мъж бяхме супер учудени ,но както е казано господ си знае работата.В момента се чувствам истински щастлива и даже си мисля за 2-ро дете

# 185
Съншайн , няма значение от къде е имането ти - дали от родители или от собствения ти труд. Има ли го - има го. Имаш ли условия да гледаш дете - имаш. Определено си е огромна помощ да има кой да ти остави наследствен апартамент например или да ти помогне с малко пари. При нас го няма нито първия, нито втория вариант и всичко си постигаме сами с мъжа ми. Обаче ако вече имахме жилище в момента щях вече да съм бременна и нямаше да се налага да отлагам детето. За мен това да живееш мизерно, да си броиш стотинките и да родиш дете, е егоизъм. Естествено, никой не е застрахован от бъдещ фалит, но да тръгнеш да раждаш, когато самия ти едва се издържаш, ми е много безотговорно. Но това е моето разбиране.
Така е, няма значение. Гадно е като няма кой да ти даде нищо, не защото няма а защото не иска. Какво да се прави всякакви хора има...
Кофти е с да чакаш на една заплата, която не стига за никой но това не значи че трябва да се отказваш от мечтите си!
Егоизъм е да можеш да помогнеш на детето си да има дете, но да не му помогнеш! Защото гледаш само себе си!
Безотговорно е да се ражда на години които крият рискове и за бебето и за родилката! Безотговорно е да родиш дете и да го оставиш без образование и без нищо и да си строиш къща и да си купишкола, пък то как ще е да не ти пука защото си егоист! Гадно е да имаш родители които са егоисти! Гадно е вместо да ти дават, само да ти взимат! Много е гадно! Peace
Някой имат пари и пак не искат да раждат, така че нищо не е до пари а до желание! Всичко друго е оправдание!

# 186
Гласувах от 25-35 . Peace
Хората трябва да имат деца , когато имат всички ресурси за това . И на първо място финанси .
Супербезотговорно е да родиш и после да ревеш и да се чудиш защо нямаш пари за памперси ... Twisted Evil

Изумена съм от писанията на Хейли ! ooooh!
Не бих помогнала на безотговорни хора , които създават деца без да са обезпечени .
Но категорично съм "за" държавата да подпомага ин витро процедурите . Peace

# 187
Гласувах за 25-35, тъй като масово това е възрастта, в която са налице необходимите фактори (освен фертилността) една жена да стане майка,  - а именно - завършено образование, създадено семейство, финансова обезпеченост, житейски опит (в това число и "наживяването").

# 188
  • София, Бургас
Мислех само да гласувам, но лично се засегнах от Хейли. Мила, аз разбрах, че имам проблем със забременяването на 24 и на 26 имах дете. Здравословни проблеми имат всички и касата, на която всеки месец плащаме осигуровки трябва да помага. Това е все едно аз да кажа, че не искам моите вноски да отиват за хора болни от рак, или за лекарства на диабетици или за операции поемани от държавата, защото това не са мои проблеми...Абсолютни глупости си написала и най-важното е, че ако наистина мислиш така, си абсолютно лош човек. Живеем в държава, в която здравеопазването е така устроено, че помага не тези, които са болни, а ако имаш късмета да си здрав, просто помагаш на тези, които се нуждаят и в това няма нищо лошо...

# 189
  • London
Съншайн , няма значение от къде е имането ти - дали от родители или от собствения ти труд. Има ли го - има го. Имаш ли условия да гледаш дете - имаш. Определено си е огромна помощ да има кой да ти остави наследствен апартамент например или да ти помогне с малко пари. При нас го няма нито първия, нито втория вариант и всичко си постигаме сами с мъжа ми. Обаче ако вече имахме жилище в момента щях вече да съм бременна и нямаше да се налага да отлагам детето. За мен това да живееш мизерно, да си броиш стотинките и да родиш дете, е егоизъм. Естествено, никой не е застрахован от бъдещ фалит, но да тръгнеш да раждаш, когато самия ти едва се издържаш, ми е много безотговорно. Но това е моето разбиране.
Така е, няма значение. Гадно е като няма кой да ти даде нищо, не защото няма а защото не иска. Какво да се прави всякакви хора има...
Кофти е с да чакаш на една заплата, която не стига за никой но това не значи че трябва да се отказваш от мечтите си!
Егоизъм е да можеш да помогнеш на детето си да има дете, но да не му помогнеш! Защото гледаш само себе си!
Безотговорно е да се ражда на години които крият рискове и за бебето и за родилката! Безотговорно е да родиш дете и да го оставиш без образование и без нищо и да си строиш къща и да си купишкола, пък то как ще е да не ти пука защото си егоист! Гадно е да имаш родители които са егоисти! Гадно е вместо да ти дават, само да ти взимат! Много е гадно! Peace
Някой имат пари и пак не искат да раждат, така че нищо не е до пари а до желание! Всичко друго е оправдание!

Ето първия възроптал срещу родителя изпратил го с палатка по живо по здраво. Да, това го има точно, защото се правят деца с мисълта, че са купичка супа, памперси и на 18 ''хващай гората''. След това детето отива във форум БГ МАМА и пише подобни неща. Нормално....

# 190
Просто има родители, които нямат възможност да те издържат след завършването. Особено ако искаш да учиш, да живееш сам/а в друг град и т.н. Моята майка би дала всичко за мен, но след като си плати сметките, има точно колкото да се нахранят.  Peace И баш на 18 си хванах пътя и започнах да се оправям сама, не се чувствам ощетена честно казано. Дори напротив, научих се на много неща "от малка". И мисля, че и моите деца бих стимулирала да се оправят сами след определена възраст.

Не може да не знаеш как храната стига до хладилника и масата, но да мислиш, че си много пораснал, нали?

# 191
  • London
Далече съм от мисълта, че трябва родителя да дундурка детето до пенсия. Peace Но просто моята философия е такава, че всеки от нас трябва да се погрижи да остави нещо за поколенията. Не бива да мислим, че след нас настъпва потоп и да не ни пука за хората след нас. Peace Достатъчно хора познавам белязани от произхода си и липсата на мая в семейството им, само едно 10% от тези хора успяват да изплуват. Останалите цял живот се тюхкат и мрънкат и обвиняват родителите за окаяното си положение, защото техния старт с този на други не е равен. За жалост това е жестоката истина, защото света е станал много жестоко място за живеене и оцеляването не е никак лесно. Детето трябва да знае как стига храната до хладилника, но родено в семейство в което се работи само за храната шанса да стане нещо повече от него е минимална, както написах малко са надминалите родителите си, разбира се те са повод за вдъхновение и възхищение, но се броят на пръсти според общия брой клетници.

# 192
А какво трябва да направи родителя?  Laughing Може би да купи 2 жилища + кола на отрочето, че да е спокойно, че да няма нужда да работи цял живот?

И хората, които нямат 2-3 апартамента в запас, да не си и помислят да имат деца, може би?
Да не говорим колко жесток може да бъде живота понякога и добрите намерения + възможностите да се изпарят за точно ден.

Точно хората които се тюфкат и обвиняват родителите си за жалкия си начин на живот не заслужават нищо от тях.
Любовта и доброто възпитание, които се дават на едно дете са в пъти по-ценни от какъвто и да било друг старт в живота.  Peace

# 193

Цитат
Любовта и доброто възпитание, които се дават на едно дете са в пъти по-ценни от какъвто и да било друг старт в живота.  Peace

newsm10

# 194
  • London
Всеки си има своя философия. Мен честно казано не ме касае дали Марийка ще има 3 деца и ще ги гледа в гарсониера, те са си нейна отговорност. Просто споделям моето виждане, което аз изповядвам и което следвам. Peace

А любовта и доброто възпитание могат да присъстват и във семейства в които има какво да оставиш след себе си. Wink

Общи условия

Активация на акаунт