Кога е нормално да забременееш в днешни дни?

• 7 673
  • 194
  •   1
Отговори
# 165
Ето, тук също не съм съгласна. Защото е много по-нормално и човешко една жена/ семейство да потърси помощ за отглеждане на дете, от колкото да се цоца Здравната каса за ин витро, че и не само едно. Ми що не си го плащат сами? Нали затова са решили да имат деца на по един куп години - напечелили са ги, що искат други да им ги дават?

Или пак двойни стандарти? Младите майки не заслужават помощ, 'щото са безмозъчни и "сами са се забъркали, сами да се оправят", а много умните и интелигентните, с големите сметки в банките - заслужават?

И да не се заядете за думата, както предполагам, че ще стане Mr. Green , въпросът е принципен.
  202uu  202uu  202uu

# 166
Първо, далеч не всички, решили да стават майки над 30-годишна възраст, имат нужда от инвитро за целта. Второ, тези, които все пак имат нужда, са внасяли едно 15-20 години осигуровки. Платили са си го инвитрото предварително. И все пак става дума за еднократна сума, а не за системно подпомагане и просия. Бас държа, че държавата харчи много повече пари за подпомагането на трайно социално слаби, които само умеят да раждат деца, отколкото за инвитро процедури. Съжалявам, че звучи грубо, но е така.

# 167
  • Бургас
Ето, тук също не съм съгласна. Защото е много по-нормално и човешко една жена/ семейство да потърси помощ за отглеждане на дете, от колкото да се цоца Здравната каса за ин витро, че и не само едно. Ми що не си го плащат сами? Нали затова са решили да имат деца на по един куп години - напечелили са ги, що искат други да им ги дават?

Или пак двойни стандарти? Младите майки не заслужават помощ, 'щото са безмозъчни и "сами са се забъркали, сами да се оправят", а много умните и интелигентните, с големите сметки в банките - заслужават?

И да не се заядете за думата, както предполагам, че ще стане Mr. Green , въпросът е принципен.

Правиш ли разлика между здравословно и финансово състояние!? Върху едното не можеш да влияеш, но върху другото можеш. Ако съм стерилна нямам какво да направя, но ако съм бедна мога да работя и да се закрепя финансово. Ако една жена е стигнала до там, че да зачева ин-витро, значи физиологията й не го позволява, а не възрастта. Да не мислиш, че няма 22-24г., които също не могат да забременеят.
И да - безмозъчна е всяка 20г. пикла с пет лева в джоба, която е решила да ражда дете и после да хленчи по форумите като циганка да й помагат съвсем непознати хора.

# 168

Правиш ли разлика между здравословно и финансово състояние!?

Правя аз, голяма разлика правя. Щото тия здравословни състояния на 23 е много по-вероятно да ги нямаш, ама на 37... Или то не е от това? Laughing

# 169

Правя аз, голяма разлика правя. Щото тия здравословни състояния на 23 е много по-вероятно да ги нямаш, ама на 37... Или то не е от това? Laughing

Ами, не - не е много по-вероятно да ги нямаш на 23, отколкото на 37. Просто на 23 повечето хора рядко имат нужда да изследват плодовитостта си и много хора чак на по-късна разбират, че цял живот са имали нещо, които им пречи да забременеят или да го износят. Възраст коментирах дотолкова, че за одобрение на процедури инвитро се изисква да си над определена възраст. Както и да е, има много по-запознати от мен хора с тези процедури, аз не мога да коментирам достатъчно компетентно.

# 170
  • Бургас

Не, не е от това. Моя приятелка на 37г. лежа в болницата с гинекологичен проблем. Беше изумена колко момичета под 25г., оперирани от кисти и миоми, са лежали в отделението. Ако не можеш да имаш деца няма да можеш да забременееш нито на 20г, нито на 25, нито на 35г.
А това, което каза кукумицинка е много вярно. След като съм работила години и съм плащала данъци и осигуровки, нормално да имам право да се възползвам от помощ, за да забременея. Ти колко данъци и осигуровки си платила на 20-22г., че да искаш от държавата да ти плаща майчинство и помощи за детето ти? Защото тези помощи идват от парите на мнозина 25+ годишни жени, които работят /и плащат данъци/, за да може да обезпечат децата си утре.

# 171
Защото е много по-нормално и човешко една жена/ семейство да потърси помощ за отглеждане на дете, от колкото да се цоца Здравната каса за ин витро, че и не само едно. Ми що не си го плащат сами?
Тая простотия как можа да сътвориш?! ooooh!
 Имаме 2 близки семейства с репродуктивни проблеми. И двете семейства са се задомили на по 22-25/6год.
Едните 18 години ходят по мъките , работят само за изследвания, операции и опити и най- после си имат деца. Всичко си плащаха от джоба, само последния опит им плати ЗК.
Другите вече 10- та година минават през същото. И те така, всичко си плащат сами, до сега стотинка не са потърсили от държавата.
Тези семейства са дали луди пари, за да се сдобият с деца, какво са 3-4 хил лв, които държавата ще им даде веднъж?!

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 14:01 от Анонимен

# 172
Леле момичета какво пишете -престанете да се дракате ,като някакви тийнове.Започва да става грозно в тази тема  Rolling Eyes

# 173
  • В сърцето на любимия човек
...Защото е много по-нормално и човешко една жена/ семейство да потърси помощ за отглеждане на дете, от колкото да се цоца Здравната каса за ин витро, че и не само едно. Ми що не си го плащат сами? Нали затова са решили да имат деца на по един куп години - напечелили са ги, що искат други да им ги дават?
...
Искрено се радвам, че не ти се е налагало да минаваш по пътя на репродуктивните проблеми, че не си висяла с часове по клиниките, че не си се подлагала на един куп манипулации, някои от рях доста болезнени, които не се покриват от здравната каса, за да достигнеш до заветната заповед с която да "изцоцаш" здравната система.
Искрено се радвам, че не си влизала изобщо в такава клиника, за да видиш колко млади двойки са им пациентки - много от тях са на възраст 25-35 години и се борят за дете с години.
Искрено се радвам, че нямаш близки и приятелки, които са с операции на яйчниците или тръбите в следствие на кисти, ендометриоза, миоми, полипи и др.
Искрено се радвам, че съпругът ти не е правил спермограми, че не си се сблъсквала с мъжкия фактор и не си се молила някой показател да се е повишил, макар и само с 1%.
Искрено се надявам семействата като вашето да са повече, за да не се налага държавата да отделя пари за подпомагане на хиляди двойки, за има повече пари за отглеждане на дете.

# 174

Точно достатъчно, за да ми платят майчинството. И сега продължавам да работя и да си плащам осигуровките, както и всичко останало.

И нали точно обяснявате как на 30-35 вече си независим и самостоятелен. Тогава защо се търси помощ? Или това не е помощ?

пънче-мънче, е, каква помощ за жени на 25 години, като не са си внесли достатъчно осигуровки? На тях не трябва да им се помага.
 Tired

Оф, махам се от тая тема, че нещо стана много ....

# 175

Точно достатъчно, за да ми платят майчинството. И сега продължавам да работя и да си плащам осигуровките, както и всичко останало.

И нали точно обяснявате как на 30-35 вече си независим и самостоятелен. Тогава защо се търси помощ от ЗК? Или това не е помощ?

Естествено, че не е помощ, ако си дал предварително тези пари. Парите от застраховката помощ ли са? Може да ти дойдат в помощ, когато имаш нужда от тях, но далеч не е нещо получено даром или безвъзмездно. Ставаш смешна вече - баш пък жените с репродуктивни проблеми ти бръкнаха в здравето. Освен това стана ясно, че те и сами плащат ужасно много пари за лечението си, без помощта на Здравната каса. Независим и самостоятелен значи да си способен да си поемеш всички текущи и предвидими разходи, около живота си и този на семейството евентуално. Няма как да предвидиш дали ще претърпиш злополука, дали ти или някой от семейството ти ще се разболеете от труднолечима или нелечима болест, които изискват сериозна сума, непосилна за повечето хора, дори и с нормални доходи.

# 176
  • Бургас

И нали точно обяснявате как на 30-35 вече си независим и самостоятелен. Тогава защо се търси помощ? Или това не е помощ?

При положение, че ми е дадено право да се възползвам безплатно от дадена възможност, защо да не го направя дори и да имам пари. Ти малко сравняваш ябълки с дини. Едно е като ти дават нещо безплатно да го вземеш, а съвсем друго е да си правиш сметките без кръчмаря, т.е да родиш без да имаш условия да гледаш дете и да чакаш някой да ти даде /защото в противен случай си загубена/.
Хайли, ти все едно си цъфнала и вързала като си родила рано, че пишеш такива глупости.

# 177
  • London
Хейли, ти съвсем се омота. До здравната каса поради репродуктивен проблем може да стигнеш не само на 35 години, може и на 20 да се окажеш за там. Не знам защо прецени, че всички 35 годишни са с проблеми, има такива раждат до 50 и грижи нямат с това. ДО организъм и човек е, може на 20 да си по-зле в биологията си от 40 годишна. Peace

И аз смятам, че човек трябва да разполага с някакъв базов минимум за нормално съществувание преди да мисли за деца. За мен са непонятни темите за просия във форума. Съжалявам, като са правили това дете не са ли помислили колко струва памперс, мляко и тн. newsm78 Имаше наскоро една такава тема, доста грозна по мое мнение с ''ИСКАМ, ИСКАМ,ИСКАМ''. #Crazy Ами сори, здрави и прави млади хора могат да си плюят на ръцете и както моя мъж работи на две работни места и не си доспива така ще се хване на Пена мъжа. Всеки да си мисли, най-лесно е да ревеме по хората. И утре това дете ще порасне и то ще им потърси сметка, често става така и после се чудят родителите защо синковеца не ги поглежда.

# 178
  • В сърцето на любимия човек
Хайле - едва ли някой иска да има здравословни проблеми.
Чисто хипотетично ще те попитам: след като по твоята логика всеки трябва да получава само толкова, колкото е внесъл, за да не източва системата, значили, че:
1) и децата трябва да получават само толкова, колкото родителите на съответното дете са внесли?
2) при тежки заболявания изискващи сериозно лечение, болните не трябва да получават лечение, ако не са "изработили" съответната сума?

За съжаление има момичета, които в детска възраст са били оперирани, в следствие на което са получили трайни увреждания на репродуктивната система. Трябва ли тези жени да останат без деца, само защото някой преди години не си е свършил работата?

Освен това, докато се стигне до асистирана репродукция, обикновено минава дълъг период от време, защото едва ли едно младо момиче на 20 години ще "хукне по клиники". Обикновено минава поне година опити, после започва да се търси някаква причина "защо не става", като първо се посещава обикновен гинеколог. Ако той не открие причина, много двойки се успокояват и минава още година в опити. До тук момичето вече е на 22. Решава да потърси друг лекар, да прави изследвания ... до опит ин-витро минава още около 1 година.

Изключително грозно е да търсиш сметка на хора, които искат да имат дете, но имат здравословни проблеми. Навсякъде се говори колко малко деца се раждат, а децата заченати с методи на асистирана репродукция са дълбоко изстрадани и безумно желани.

# 179
То тази тема заприлича на пазар...Дрън-дрън..Фактури се вадят за ток и наеми и телефони...  Хайде да не ми се правят сметки на бюджета Sick . И поне 10 момичета обясниха, че детето не им е попречило нито на кариерата, нито на ученето, нито пък им/му липсва нещо материално. Факт е, че повечето жени смятат раждането над 35 за неособено подходяща възраст (справка - анкетата). Има 2-3 които упорито твърдят обратното и се опитват да намерят за себе си оправдание, нападайки другите - ами техен проблем! И на 60 една роди скоро (почувствала се жената зряла за това)...

Общи условия

Активация на акаунт