Кога е нормално да забременееш в днешни дни?

• 7 667
  • 194
  •   1
Отговори
# 135
Цитат
Идеята да родя дете и да чакам на възрастните си родители ми е повече от противна и егоистична. Нали уж хората, които създават деца, имат претенции на зрели, финансово стабилни и независими, така че нека оставим мама и тати да си гледат старините.
И това кой го казва? Къде пише, че някой гледа някого? Ако баба и дядо искат да си заведат внучето на ваканция примерно съвсем не означава, че те го гледат(хеле пък щото мама и тати нямат пари за ТОВА). Или пък  ако да му купят нещо означава ли, че само те го правят и го гледат? Или пък ако го заведат на училище? Или за да сме "самостоятелни" трябва да им отнемем всичките тези радости, които ги изпълват с щастие?  Пълни глупости. Това не е "гледане" на едно дете, гледането е доста повече!  Или си мислиш, че на едни баба и дядо им е достатъчно да си видят внучето за 2ч. през уикенда? Ами представи си, че има и друг тип хора.  Да не говорим, че на доста баби и дядовци им е рано да си "гледат старините".  И да не си говорим за Щатите, защото именно там имат доста голям проблем с родителите - тинейджъри. А пък аз мога да дам пример, как когато дъщеря ми беше в градината имаше скандал, че едно дете нарекло майката на другото баба (жената много се беше засегнала)....

# 136
Ако смятам, че той е човека за мен, да, бих родила.  Peace

Моя баща купони за храна не получаваше /тази привилегия я получи щом премина в частния сектор/. Общо взето никоя от споменатите привилегии не ни е огряла, но става въпрос за периода след '94.
Цитат
20г брак не винаги е равен на 20г. щастлив брак
С това съм абсолютно съгласна.

За мен нормална възраст е след 18 до 50 /въпреки, че аз не искам да имам голяма възрастова разлика с детето си/. Всяка майка има какво да даде и какво да научи от дето си независимо от възрастта.

# 137
Цитат
Идеята да родя дете и да чакам на възрастните си родители ми е повече от противна и егоистична. Нали уж хората, които създават деца, имат претенции на зрели, финансово стабилни и независими, така че нека оставим мама и тати да си гледат старините.
И това кой го казва? Къде пише, че някой гледа някого? Ако баба и дядо искат да си заведат внучето на ваканция примерно съвсем не означава, че те го гледат(хеле пък щото мама и тати нямат пари за ТОВА). Или пък  ако да му купят нещо означава ли, че само те го правят и го гледат? Или пък ако го заведат на училище? Или за да сме "самостоятелни" трябва да им отнемем всичките тези радости, които ги изпълват с щастие?  Пълни глупости. Това не е "гледане" на едно дете, гледането е доста повече!  Или си мислиш, че на едни баба и дядо им е достатъчно да си видят внучето за 2ч. през уикенда? Ами представи си, че има и друг тип хора.  Да не говорим, че на доста баби и дядовци им е рано да си "гледат старините".  И да не си говорим за Щатите, защото именно там имат доста голям проблем с родителите - тинейджъри. А пък аз мога да дам пример, как когато дъщеря ми беше в градината имаше скандал, че едно дете нарекло майката на другото баба (жената много се беше засегнала)....
  202uu  202uu

# 138
Айде сега...Полицай с 600 лв. заплата друг път  Mr. Green

# 139
Защо?

# 140
  • London
Много е индивидуално според мен. Thinking Но при всички случаи трябва да си готов психически и финансово, а това се случва в различен диапазон при различните хора и зависи от различни фактори. И все пак, за мен чакането на 35 тепърва да се пробваш е леко рисковано, защото както сами виждате все повече двойки имат репродуктивни проблеми и за мен би било глупаво да разбереш проблема си тепърва на тази възраст. Някак си губиш доста години за опити за някакво лечение. Thinking Но все пак каквото е писано така че и да го мислим няма да стане по-различно...

# 141
Заплата от 600 лв. и минимално майчинство (не знам какво точно се има предвид, да предположим,че е социалното,т.е. 100лв.), общо 700 лв. за семейство с 1 дете, които не плащат наем (нали живеят в къщата на родителите)...ами за мен това не е крайна мизерия и невъзможност да отгледаш дете. В малките градове хората живеят и с много по-ниски доходи. Peace

# 142
Защо?
Не, нищо особено....Имам разни познати и слава Богу хората повече взимат...

# 143
Заплата от 600 лв. и минимално майчинство (не знам какво точно се има предвид, да предположим,че е социалното,т.е. 100лв.), общо 700 лв. за семейство с 1 дете, които не плащат наем (нали живеят в къщата на родителите)...ами за мен това не е крайна мизерия и невъзможност да отгледаш дете. В малките градове хората живеят и с много по-ниски доходи. Peace
Колко да безотговорни само! И да раждат се осмеляват!  Hug

# 144
miss july, не разбирам само защо обобщаваш, че щом ти на 30 не си готова за дете, значи никоя друга жена на 20-23 също не е?

Нашите баби и дядовци помагат много, но винаги е с това, което са преценили и са решили сами, че искат да дадат. Нито сме им виснали на вратовете, нито те ни плащат жилището, нито те ни плащат "забавленията". Но това, че са пожелали да го вземат за 2 дни с преспиване или са решили да му купят играчки, които аз смятам за ненужни, не значи, че те ми гледат и издържат детето.

Просто явно ТИ самата не си готова за дете и затова смяташ, че и другите не са. Грешни са ти преценките Peace .

La Catrala
, женския организъм не е предвиден да бременне за първи път на 35+ и това, което се случва е напълно нормално.

Скромното ми мнение е , че не можеш да кажеш на една жена да роди на 22 г., ако тя не е готова и не го иска. Но е крайно нередно една жена на 30(+), която дори няма деца, да обяснява на другите как на 20 не бива да раждат, щото....

# 145
  • London
Хейли, то точно това май е по-плашещото в цялата тая история около избора, това ''физиологичните проблеми'' и това да ги откриеш да речем на време. Peace Финансовото смятам с упоритост всеки може някак да оправи стига да има желание, но с физиологията понякога просто не става и точно заради това не бива да се чака последния влак. Разбира се, това не означава, че трябва още зелен да се впускаш в семейното училище. Мисля, че трябва да се гони златната среда, баланса. Аз съм на 27 и също принципно досега не мислех за деца именно, защото градяхме стабилност с партньора ми и увенчавахме с успех някакви други цели, но винаги съм била наясно, че въпреки всичко трябва да се ориентирам към бременност в някаква що годе резонна възраст за тази цел.

# 146
Човек за себе си е цяла вселена, макар и да изглежда, че за другите обобщава. Аз искрено се възхитих на 18-годишната бизнесменка, признавам си, нито аз, нито повечето ми познати сме имали най-малкото необходимия капитал, че да започнем на тази възраст бизнес. Като разбира се, не неглижирам, че освен капитал, са нужни и други неща.
Hailie, не ми звучеше много готова за дете, когато пускаше теми, че се разделяш с мъжа си и се чудеше как по-малко да ядеш, за да имаш пари за цигари. Но добре е, че нещата са се оправили.
Разбира се, че всеки сам решава за себе си кога и дали е готов за дете, но по-често се случва хора, които не готови за деца, да имат, отколкото хора, които са готови - да нямат. Въпреки репродуктивните проблеми на все повече хора.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 23:12 от кукумицинка

# 147

Всеки проблем си има решение. Ние си намерихме нашето Peace . И децата не винаги имат отношение.

Освен това, само по едно нещо да съдиш за цяла ситуация, хм... много смело.

# 148
  • Бургас
hailie, въобще не става дума за мен. За дете отдавна съм готова, но за тази цел се искат пари. Много ми е омразна тази комерсиалност, но живеем свят, в който всяко нещо е свързано с пари. С мъжа ми нямаме богати родители, нито наследствени имоти, нито бихме се натресли да живеем при някого. Всичко чака на нас. Аз завърших образованието си чак на 25г. /по време на следването абсурд беше да родя/. Като завърших започнах работа, с мъжа ми спестяваме за жилище и ако всичко е наред догодина /живот и здраве/ дано и аз съм като Катрала  Heart Eyes
Дано всеки, независимо от възрастта си, има късмета и възможността да създаде свой дом и да има хубаво, сплотено семейство, с които да се чувства щастлив и пълноценен през целия си живот.

# 149
Цитат
Аз искрено се възхитих на 18-годишната бизнесменка, признавам си, нито аз, нито повечето ми познати сме имали най-малкото необходимия капитал, че да започнем на тази възраст бизнес.
Да, беше 1995. Аз на 19, брат ми на 21, заедно с още един приятел взехме по наем едно интернет - кафе! Много вървеше тогава, и си е за възхищение, права си! А вече разбрах, че на теб ти трябва повече време за да осъзнаеш много неща...

Общи условия

Активация на акаунт