Кога е нормално да забременееш в днешни дни?

• 7 670
  • 194
  •   1
Отговори
# 15
Моля за гласовете ви и за вашите аргументи, форумки Simple Smile
Според мен в днешно време се ражда над 35 г. и границата постоянно се вдига. Преди няколко години границата беше около/над 28 г., моята информация е от реални първи раждания имах достъп до тази информация и бях изумена че жените раждат наистина късно...
Иначе жените сами си решават какви са доводите им за късното раждане. Peace

# 16
  • Бургас
Посочих 25-35г.
Причините ми са свързани предимно с финансовата стабилност и емоционалната зрялост.
1. На 20 и малко години хората все още разсъждават лапешки /е, на някои и години по-късно не им идва акъла в главата/. До вчера си искала джобни пари от родителите си, а някоя и друга година по-късно вече самата ти си родител. Хубаво е човек да си поживее малко, да израсне, да получи образование, с което да изкарва пари, да преживее и види някои неща и пр.
2. Липсата на емоционална зрялост около 20-те години често е причината да избереш неподходящ партньор. Не че човек е застрахован от такива грешки и в по-зряла възраст, но на млади години човек често пренебрегва разума и други очевАдни недостатъци у партньора си, заслепен от страст и хормони.  
3.  Рядко на възраст под 25г. ти и половинката ти сте финансово стабилни. Повечето станали родители на такава възраст често опират до помощ /всякаква/ от родителите си, защото още не печелят добре.

Аз лично съм на 28г. и все още не мога да си позволя да имам дете. Образованието ми беше такова, че завърших на 26г. Ако бях забременяла тогава това значеше да не придобия никакъв опит по професията си, което пък значи, че някой ден никой няма да иска да ме наеме без стаж и с малко дете. Отделно от това с мъжа ми в момента спестяваме за жилище, защото за разлика от много хора, не искам да живея с родителите си или тези на мъжа ми, нито искам да приемам пари от тях - пари, нужни им когато станат пенсионери. Около мен е пълно с примери на хора, които са се задомили рано, без много ясна мисъл в главата си, които са създали семейство с идеята да им бъде помагано. Ами в момента не им завиждам особено на дереджето.

# 17
Не гласувам с нито едно, всичките са верни.

За себе си бих казала отговори 3 и 4 - някъде между 30 и 36-7 години. Имам много неща, които искам да направя преди това. Пътувам много, много се забавлявам, обичам живота си подреден и спокоен и място за дете в тази картинка няма. Нищо не ми липсва. Предполагам, че ще поискам дете в един момент. А може би не. Времето ще покаже.

# 18
Когато имаш подходящ мъж до себе си и когато сте финансово стабилни. Simple Smile

# 19
Когато имаш подходящ мъж до себе си и когато сте финансово стабилни. Simple Smile
И аз така мислех преди време. Когато получих и двете, промених мнението си коренно Crazy

# 20
Едното си дете родих на 23, а другото - на 40. Покрай отглеждането на първото пропуснах доста моменти, на които сега, с второто, се наслаждавам с пълна душа.  Heart Eyes Гласувах за диапазона 25-35, защото смятам, че е оптималната възраст, но ... все пак всичко е индивидуално - желание, възможности, здраве и какво ли още не. Когато - тогава, но да е с желание и любов!

# 21
Противник съм на всякакви планове, защото все правя , мисля, кроя така ,иначе и все не става както искам.
А относно въпроса, кога да станеш родител и има ли някакви писани правила за това .......
отговор трудно може да се даде.
Ще гласувам с 25-35 години.Но това е много голям интервал от време- цели 10 години.Това е по мое усмотрение, но не и , че съм се съобразила с този факт.

Учене , кариера , финансова стабилност ,брак , деца - това е матрицата.Но колко могат да влязат в нея.
И дали все едно от посочените няма да се обърка.

# 22

Учене , кариера , финансова стабилност ,брак , деца - това е матрицата.Но колко могат да влязат в нея.

неприятното е, че често децата- точно те- не се получават,след като човек е постигнал предните неща в матрицата.

# 23
...

От тези петте при обикновените хора не са обвързани пряко с възрастта единствено бракът и децата. Иначе и за учене, и за кариера, и за финансова стабилност се изисква време. Вярно е, че се изисква емоционална зрялост, която също идва с възрастта, но все пак да допуснем, че има и много емоционално зрели 15-20 годишни. Сигурно са повече от 15-20-годишните с образование, кариера и финансова стабилност.
Да, на всяка възраст животът ти може да не е перфектен, но на по-ранна възраст далеч повече неща може да се объркат.

# 24
Явно за това жените раждат все по-късно, чакат всичко да е перфектно. За мен не е така. Когато забременях тепърва започвах с кариерата си, вече с бебе успях да завърша магистратурата си, ако чакам пък финансово да съм добре трябваше да чакам още мноого дълго. И пак се справяме, въпрос на избор и разбиране Simple Smile

неприятното е, че често децата- точно те- не се получават,след като човек е постигнал предните неща в матрицата.
Peace
Ето затова не исках да чакам всичко да ми е наред.

# 25
Гласувах за интервала от 25 -35, въпреки че първата ми бременност беше малко преди това. Родих първото си дете на 24г, второто на 29, ....а третото - на 37години. И в трите случая си беше навреме. За всичко в живота една жена може да намери време, а за дете - никога не е рано, нито късно. И на 18 и на 45 си е навреме , стига да го желаеш!

# 26
Въпреки, че родих на 28, аз съм ЗА ранното раждане. На около 22-23. Просто не бях намерила правилният мъж по-рано. От гледна точка на работата, според мен също е по-добре рано да се направи дете. От личен опит го казвам. Когато бях на 24-25 ми отказаха да ме наемат на работа, защото можело да забременнея до 1-2 години, а те искали да работя поне 4 години преди да изляза в майчинство!

# 27
  • Бургас
Гласувах за интервала от 25 -35, въпреки че първата ми бременност беше малко преди това. Родих първото си дете на 24г, второто на 29, ....а третото - на 37години. И в трите случая си беше навреме. За всичко в живота една жена може да намери време, а за дете - никога не е рано, нито късно. И на 18 и на 45 си е навреме , стига да го желаеш!

Само че само с искане деца не се гледат. Една моя приятелка искаше много дете на 23г. и пет години по-късно майка й й издържа детето /плаща му антибиотиците, детската градина, дрехите и пр/, защото приятелката ми от искане на дете се хвана с един мамин путьо, който пет пари не дава /в буквалния и преносен смисъл/ за детето си. Очевидно тогава искането й и акъла й не бяха особено синхронизирани. Факт е, че в по-напреднала възраст изискванията ни към мъжете и въобще към живота се променя - ставаме по-разумни и възможността за грешки е по-малка.

# 28
Гласувах с 23-25, но на онези години имах съвсем друг акъл. А третата възрастова група в анкетата /25-35/  е твърде голяма, реално за мен до 30 години е добре да имаш първо дете. При мен се получи по-късно, де.

# 29
Смятах да не пиша в темата, но да си кажа......

За всеки нормалното е различно понятие.......

Имам съученичка, която роди бързо на 20 и 23г. - къде учи, къде прекъсва....В крайна сметка малко късно, но завърши.....Сега има много добра кариера, децата пораснали и тъй като работата на мъж и е свързана с пътуване - и с него ходи из Европа(ваканциите), и работата си гледа. Въобще това, че е родила 2 деца до 23г. не и е попречило нито за кариера, нито за учене - справя се страхотно на всички фронтове!

Та всичко е индивидуално и не бива да се поставят рамки!
На фона на растящия брой семейства с репродуктивни проблеми смятам, че не бива да се изчаква с решението за дете......

Първото си дете родих на 23г., четвъртото на 37г. - всичко си има За и Против.....На 23г. ако все пак казвах в началото - Ела при кака, вместо Ела при мама, то на 37г. усещах биологичния си часовник много ясно в определени ситуации.....Нека не се и преекспонират предимствата на възрастта над35г., както и да не се преекспонират негативите на възрастта под 25г.

Успех на всички, които искат бебе - независимо от възрастта!
Понякога си припомням фразата - Искате ли да разсмеете Господ, разкажете Му плановете си!
Под 25г. имаме едно, нямаме друго, над 35г. имаме други качества, но пък сме изгубили нещо друго - идеално няма! Дано всеки намери точният момент за себе си!

Общи условия

Активация на акаунт