Кога е нормално да забременееш в днешни дни?

• 7 663
  • 194
  •   1
Отговори
# 30
Гласувах с 23-25, защото лично за мен тогава беше подходящото време, първото си дете родих на 24г., а второто на 26,5г. Предполагам, че при всяка жена е различно и няма универсални норми.

# 31
  • T"A
От изброените всички възрасти са нормални за раждане на дете.
Аз избрах опция 25-35, защото тя ми се вижда оптимална за мен самата. Исках да е в диапазона 25-30, но стана след 30. Ако можех да променя нещата, бих родила преди да съм навършила тази възраст (завършваш образованието си, поработваш малко, колкото да придобиеш опит и да отсееш кои практики са подходящи или не, раждаш дете, правиш малка почивка и се връщаш на работа с по-ясен поглед и повече зрялост, може и смяна на професионалното поприще да се направи на ок. 30-35 год. без да си твърде "стара" за промени; + че има и време за второ дете, ако ти се прииска)

# 32
За мен идеалната възраст за първо дете е около 28-30 години.След 35 си е късно и после децата страдат...

# 33
Мама Цоцоланка, сега ми припомни,че и аз първите седмици все на "кака" му говорех на големия ми син,  Simple Smile
на 24 го родих

# 34
Не смятах да взимам отношение, но един пост успя да ме подразни лекичко. Родих детето си на 25, последна година в университета и 2 год. след като се омъжих. Гледах я 4,5 г. без да ходя на работа. Посветих се изцяло на нея. Изпитах цялата наслада от това детето ми да е малко...След като поотрасна и пожела да ходи на детска градина  аз започнах работа, забележете, по специалността си! Питаха ме имам ли деца и на колко са, гледаха ме подозрително защото нямам стаж и тн. 2г. бях на срочен договор, който се подновяваше и така докато се доказах...Не мисля, че детето ми е попречило. И да - докато я гледах бях "финансов паразит" (ето това изказване ме подразни) - на мъжа си и бащата на детето ми (което той обожаваше от първия ден)! Така че  ако искате пълна идилия не е важно КОГА е времето за дете, а ОТ КОГО е то!
ПС Иначе смятам, че преди 22 и след 35 си има известни рискове, било за майката или за детето.

# 35
За мен идеалната възраст за първо дете е около 28-30 години.След 35 си е късно и после децата страдат...

От какво страдат?

# 36

От какво страдат?
Сигурно ,че майка им е дърта Mr. Green

# 37
А дали ако майката е на 18 децата не страдат?

# 38
А дали ако майката е на 18 децата не страдат?

Повече,от тези на 35-годишната.

# 39
Не смятах да взимам отношение, но един пост успя да ме подразни лекичко. Родих детето си на 25, последна година в университета и 2 год. след като се омъжих. Гледах я 4,5 г. без да ходя на работа. Посветих се изцяло на нея. Изпитах цялата наслада от това детето ми да е малко...След като поотрасна и пожела да ходи на детска градина  аз започнах работа, забележете, по специалността си! Питаха ме имам ли деца и на колко са, гледаха ме подозрително защото нямам стаж и тн. 2г. бях на срочен договор, който се подновяваше и така докато се доказах...Не мисля, че детето ми е попречило. И да - докато я гледах бях "финансов паразит" (ето това изказване ме подразни) - на мъжа си и бащата на детето ми (което той обожаваше от първия ден)! Така че  ако искате пълна идилия не е важно КОГА е времето за дете, а ОТ КОГО е то!
ПС Иначе смятам, че преди 22 и след 35 си има известни рискове, било за майката или за детето.
Т.е. е вярно, че си била "финансов паразит", но въпреки това изказването ми те дразни. Би ли се решила на подобна крачка, ако не беше мъжът ти. Не засягам изобщо въпроса за обожанието и любовта. Даже подозирам, че и други майки, на по-зряла възраст, са способни да изпитат наслада от гледането на детето си. Не мога да разбера защо те дразни - разбира се, че това да си сравнително добре финансово е ключов фактор при вземането на такова решение - и аз щях да родя на 18, ако имаше кой да издържа мен и детето. И много други жени.

# 40
Тук за собствения опит ли се коментира?
Щото колкото хора толкова истории.

# 41
Бащата на моя приятелка почина от инфаркт на 60. Тя беше само на 23. Сега е омъжена и с дете, но понякога й липсва емоцията от това да видиш родителя си с детето си. Аз също не бих родила след 35 заради факта, че на абитуриенския му бал ще съм по-възрастна. Разбира се това са само мои комплекси  Peace   Ако жената се чувства добре и щастлива може да роди когато пожелае. Моя роднина роди първото си дете на 40, а второто на 42. Тогава се е почувствала готова.

# 42
 кукумицинка,
 писнало ми е от кукумицинки позволяващи си да дават класификации на другите от своето дередже, което са приели за главен критерии!  Определено смятам, че мъжа трябва да е главния финансов стълб в семейството докато детето е малко! Със здраве!

# 43
Бащата на моя приятелка почина от инфаркт на 60. Тя беше само на 23. Сега е омъжена и с дете, но понякога й липсва емоцията от това да видиш родителя си с детето си. Аз също не бих родила след 35 заради факта, че на абитуриенския му бал ще съм по-възрастна. Разбира се това са само мои комплекси  Peace   Ако жената се чувства добре и щастлива може да роди когато пожелае. Моя роднина роди първото си дете на 40, а второто на 42. Тогава се е почувствала готова.

Мтв,то няма гаранция,че ако е млад няма да почине.Аз съм била на десет месеца,когато моя е умрял.Никога не съм почувствала бащина ласка и подкрепа ,бил е на 22.
Свекър ми е 84 свеж ,като репичка,кръвно 90/125 ,пилот:)

Mimitootvr,така е мъжът трябва да е финансов стълб винаги,не само,докато е малко детето.Мисля че Кукумицинка има предвид случаите ,в които нещата не потръгнат,но тъй като ти си изцяло финансово зависима си принудена да стоиш с него и да търпиш.Ако имаш жилище и добра работа,в мига в който започне тормоза си хващаш шапката,детето и животът продължава.

# 44
кукумицинка,
 писнало ми е от кукумицинки позволяващи си да дават класификации на другите от своето дередже, което са приели за главен критерии!  Определено смятам, че мъжа трябва да е главния финансов стълб в семейството докато детето е малко! Със здраве!

Не се нервирай Simple Smile Аз също смятам, че трябва да е така. Но ако това условие липсва, детето е сериозна крачка, за която може би е по-добре да се изчака. Дето се вика, поне някаква финансова стабилност да има човек, ако няма обожаващ го мъж  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт