Кога е нормално да забременееш в днешни дни?

• 7 699
  • 194
  •   1
Отговори
# 45
Въведох 25-35, защото смятам, че това е най-подходящата възраст. Тогава жената е завършила висшето си образование, има някаква кариера и психологически и емоционално е готова да стане майка.

# 46
Е ако няма такъв до себе си за какво и е дете  newsm78 ... Аз съм от старомодните, които смятат че детето трябва да се гледа от двама и да се мисли с главата преди да се вземе такова важно решение И определено смятам, че дете се гледа с любов и всичко се нарежда ако и двамата родители гледат в една посока...То става един омагьосан кръг, карай!
Ама това с висшето образование ми е супер тъпо за да е определяшо...Почти всичките ми приятелки родиха по време на следване и сега хич не са зле. Вярно по-трудно, е но не е възможно.

# 47
Е ако няма такъв до себе си за какво и е дете  newsm78 ... Аз съм от старомодните, които смятат че детето трябва да се гледа от двама и да се мисли с главата преди да се вземе такова важно решение И определено смятам, че дете се гледа с любов и всичко се нарежда ако и двамата родители гледат в една посока...То става един омагьосан кръг, карай!
Ама това с висшето образование ми е супер тъпо за да е определяшо...Почти всичките ми приятелки родиха по време на следване и сега хич не са зле. Вярно по-трудно, е но не е възможно.

То зависи и от следването де. Я учи медицина примерно и да те видя и с бебе как ще си.

# 48
  • Бургас
Всичко е толкова субективно. Ако нямаш намерение да имаш висше образование и да гониш кариера, имаш стабилен мъж до себе си и си готова емоционално за дете, може да родиш и на 20г.
Аз например учих право, ходех на работа и живеех сама с мъжа си, т.е през деня бях на работа /стажувах в адвокатски кантори/, прибирах се, готвех, чистех и към 20ч. сядах да уча. Нямаше как да родя при толкова ангажименти. Мои колежки родиха по време на следването ни. Изпитите ни бяха тежки, имахме много материал за учене и беше огромен стрес за една бременна жена да изтърпи всичко това. Отделно в "прекрасния" правен факултет на СУ на бременните колежки се гледаше с лошо око и ги правеха на дроб сърма на изпитите. По време на изпитите колежките ми си запращаха децата при майките си за по месец-два, за да могат да учат. Ами мерси такова майчинство. Реших да си завърша, да поработя малко, да си спестя пари и да си изгледам детето пълноценно. Най-малкото работата ми е такава, че мога да я работя и от вкъщи. Работа, която нямаше да имам, ако бях забременяла тогава.

# 49
Здравейте и от мен. Аз дадох гласа си за "над 35". Не, че ако родиш на 30 или 34 е крайно ненормално, но гласувах така, защото другият вариант 25-35 е прекалено обширен и не изразява точно мнението ми.

Според мен, една жена е най-добре да роди след 30. Тогава се предполага, че има кариера, опит, подходящ мъж до себе си и може да отглежда дете. Аз съм от онези хора, които смятат, че хората, които трябва да се грижат за бебето са майката и бащата, а не бабите и дядовците. Едно е помощ, но друго е да си все още зависим от родителите си и да направиш свое поколение.

Вярвам, че човек е готов да има деца, когато е финансово независим и не чака на мама и на тати. Това е важно за мен и не бих се осмелила да имам деца ако не съм достигнала до тази независимост, а и не само това - да имам бюджет, който да го позволява, т. е аз и партньорът ми да имаме стабилни доходи.

От тук следва, че момиче на 18-25 трудно може да е независимо от родителите си ако следва, а ако учи и работи на дали ще има време да гледа и бебе. Парите също са фактор, в днешно време  не мога да си представя колко финанси се изискват за отглеждане на едно малко детенце, а все пак не може да се пести от разни необходими неща като адаптирани млека, пюрета и т.н.

Другият аспект на проблема е дали човек е готов. Някои хора смятат, че е по-добре да си родиш децата по-млада и тогава да гледаш кариера, например. Аз не съм на това мнение. На 21 години последното нещо, за което мисля са деца. Не само, че съм студентка и не се издържам изцяло сама, но сега приоритетите ми са други. Затова не разбирам момичетата на моите години, които раждат. Харесвам си живота, който водя, работя, развивам се, не си представям към момента бебешки плач, колички и памперси.

# 50
Биологично, най-добре е да си във втория ред от анкетата - 23-25. Физиологията на човека не се е променила с промяната на лайфстайла.

Но аз съм в третата група, дори във втората половина на обхванатия период - и доволна от това. Както и повечето жени в близкото ми обкръжение. Някои са в четвъртата.
Та, всяка възраст е ОК за мен, но все пак след 35 се ослушвайте за възможни усложнения при бебето и при майката (за второто, за съжаление, рядко се говори, предимно фокусът е върху риска от генетични заболявания при плода). 

# 51
Финансова стабилност могат да имат хора с нещо зад гърба си или по-точно ако някой им е дал нещо иначе няма как!
Нали виждам един от колегите на мъжа ми как живее и как живеем ние, а той е по-млад от мъжа ми-та от къде мъж на 23-24 г. може да е финансово стабилен и да има жилище от 100 кв. и обзаведено луксозно абсурд сам да е постигнал това за тези си години!
Нито аз нито мъжа ми има нещо зад гърба си- от родителите си, че да сме постигнали независимост която ни се иска да имаме...Зависими сме от заплата и това и имаме, но това не означава че човек трябва да чака...ами ако не стане по-добре какво се прави в тоя случай! Така, че съм против тези умозаключения. Да не живеем ли?! Ние се борим и не сме се отказали да имаме нещо повече, но човек живее според чергата. Това не значи, че не трябва да има деца щом ги иска. А и никой не е застрахован, че днес като има нещо утре няма да загуби всичко което има!
Лесно се парадира, че някой си имал финансова стабилност ама не постигната със свои сили и базираща се единствено и само на негови си сили, не кой какво му дал и какво му оставил да си живурка. Както и да е, всеки си преценя кога... Peace

# 52
Съвсем нормално е след 35, като и преди това.

# 53
  • Бургас
Съншайн , няма значение от къде е имането ти - дали от родители или от собствения ти труд. Има ли го - има го. Имаш ли условия да гледаш дете - имаш. Определено си е огромна помощ да има кой да ти остави наследствен апартамент например или да ти помогне с малко пари. При нас го няма нито първия, нито втория вариант и всичко си постигаме сами с мъжа ми. Обаче ако вече имахме жилище в момента щях вече да съм бременна и нямаше да се налага да отлагам детето. За мен това да живееш мизерно, да си броиш стотинките и да родиш дете, е егоизъм. Естествено, никой не е застрахован от бъдещ фалит, но да тръгнеш да раждаш, когато самия ти едва се издържаш, ми е много безотговорно. Но това е моето разбиране.

# 54
  • В сърцето на любимия човек
Гласувах 25-35, въпреки, че исках дете преди да навърша 25 години.
За съжаление ние сме от все по-разрастващата се група на двойки с репродуктивни проблеми. Започнахме с опитите за дете, преди 2 години, когато аз бях на 26, партньорът ми на 29, почувствахме се достатъчно стабилни, с образование и всички останали неща, които сте изброили. За съжаление нещата не винаги се развиват според нашите планове и желания. Понякога си задавам въпроса, дали ако бяхме опитали по-рано, картината нямаше да е друга. Това не означава, че съжалявам за пропусната възможност, напротив - в момента се чувствам емоционално много по-зряла. Всеки сам преценява кога е готов да бъде родител, но след сблъсъка ни с репродуктивните проблеми, съветвам всички мои близки приятелки да не отлагат майчинството твърде дълго. Към днешна дата мога единствено да кажа, че когато и да се случи, нашето дете ще бъде безкрайно желано и обичано.

# 55
Гласувах с опцията от 25 - 35 години. Аз забременях на 30 г. и родих на 31 г. Имах професия собствен дом и финансова стабилност. И мъж когото обичах разбира се. Сега отчитам, че съм закъсняла, защото със съпруга си се познавах отдавна. Така обаче избегнах ходенето по квартири или още по-неприятното съжителство с някой от родителското тяло. Надявам се на още едно детенце и вече съм на 36 г.

# 56
За мен всичките ви отговори са зависещи от икономическото състояние на държавата и от това, че нямате финансовата възможност да издържате едно дете. За мен отговори като 'над 35г.' са неприемливи.. Преди години е било нормално да раждаш на по 20-25 години, да си признаем нашите майки са ни раждали тогава! И това е било, защото тогава е имало възможността да отгледаш бебе! Не бъркайте правилното с наложителното и никога не чакайте всичко да се подреди, за да имате бебче - това е най-пълноценното нещо в живота на един човек. Кариерата би трябвало да е на заден план, но явно вашите приоритети са малко объркани  Thinking Съжалявам, ако съм обидила някого, просто изказвам мнение - все пак е форум Peace

# 57
  • Бургас
За мен всичките ви отговори са зависещи от икономическото състояние на държавата и от това, че нямате финансовата възможност да издържате едно дете. За мен отговори като 'над 35г.' са неприемливи.. Преди години е било нормално да раждаш на по 20-25 години, да си признаем нашите майки са ни раждали тогава! И това е било, защото тогава е имало възможността да отгледаш бебе! Не бъркайте правилното с наложителното и никога не чакайте всичко да се подреди, за да имате бебче - това е най-пълноценното нещо в живота на един човек. Кариерата би трябвало да е на заден план, но явно вашите приоритети са малко объркани  Thinking Съжалявам, ако съм обидила някого, просто изказвам мнение - все пак е форум Peace

Именно защото детето ми е приоритет искам да му осигуря нормални условия на живот, а за съжаление те се осигуряват чрез парите, респективно работата. Детето не трябва да е самоцел, а раждането му да е съобразено с някои фактори.
Всичките ми познати, които родиха без да премислят финансовия и емоционален фактор /особено избора на мъж/ в момента никак не са цъфнали и вързали. Масово живеят с родителите си, които издържат и тях, и отрочето им, даже им плащат детската градина на детето и лекарствата, когато е болно. Някой ще каже за тези хора, че детето им е приоритет. Според мен такива хора просто нямат мозък и са безкрайно безотговорни. Ако детето им беше наистина приоритет щяха да се напънат да създадат условия за съществуването му.

# 58
  • В сърцето на любимия човек
Момичета - правете разлика между кариера и финансова възможност за покриване на основни битови нужди  Peace
Едното включва в себе си, интелектуално развитие, самоусъвършенстване и развиване на професионалните умения, респективно израстване в йерархията, а другото е въпрос на оцеляване. Едва ли има родител, който съзнателно да иска да лиши детето си от елементарни неща. Всеки иска да даде най-доброто за своето дете, но на всеки може да се случи да попадне в трудна ситуация.

# 59
 Съгласна съм с  miss july. Нашите родители са си свършили работата, отгледали са ни, изучили са ни, възпитали са ни, не е естествено да се явяват родители и на нашите деца.

На мен ми е странно това явление, че някои млади момичета се решават да родят, докато са на около 20, после изведнъж виждат, че бащата на бебето им не е особено подходящ и се връщат при мама и при тати. Една позната така забременя в първи курс, случайно. Решили да оставят детето, тя да прекъсне, а гаджето ѝ да си намери работа. Баща ѝ ги издържаше и двамата, пращаше им пари. Тя беше вече около 6ти месец бременна и приятеля ѝ полудя и я беше нападнал, беше я удрял, душил.

Ето такива хора не разбирам също... те не са планирали дете, но случило се и решили да го оставят. Все си мисля, че тия неща трябва да се планират.

Общи условия

Активация на акаунт