Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мнения за училище Веда

 • 13 106
 • 42
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4
Здравейте,
Синът ми догодина ще е в предучилищна възраст. Образованието е нещо, на което много държа. Посетих училище Веда и от разговора с директорката и преките ми наблюдения останах очарована. Ще помоля някой ако има впечатления от училището да ги сподели, особено ако са на родители в деца там.

# 1
 • София
 • Мнения: 530
Здравейте! Ще следя темата. Започнах да чета темите за частно образование, но само една и половина успях да прегледам  Blush А знаете ли дали вече са построили сградата в Овча Купел? А започнали ли са изобщо да я строят?

# 2
 • Мнения: 847
Дали има някой със скорошни впечатления. Тази година ни предстои избор на училище за ПУК. Предварително благодаря!

# 3
 • София
 • Мнения: 1 281
Здравейте,
Ние сме в предучилищната група на Веда....да, доволна съм, сравнено с общинската ДГ (въпреки че има неща, които бяха положителни в общинската ДГ, а тук ги няма).
Сравнено с други частни заведения обаче не мога да кажа.....доколкото чувам от други родители има по-добри, зависи какво търсиш....
Най-важното е какви са ти очакванията (то разликата между успеха и провала е в очакванията)....
На дали много родители ще се включат, там всички се познават и на дали някой ще ти напише лош коментар...

# 4
 • Мнения: 847
Разбирам. Благодаря много за коментара. Така или иначе не се знае още дали ще имат прием тази година и колко, така че ще се насочим към друго училище.

# 5
 • Мнения: 634
etaniel какви са хубавите неща в държавната градина, които във Веда ги няма. Досега не съм срещнала някои друг да похвали държавна градина в сравнение с частна.
Наистина ли половин ден говорят на децата на немски? Децата проговарят ли всъщност? Твоето дете ако преди това е било в държавна градина знаеше ли езика? Ако не го е знаел как се е адаптирал към такава немскоговоряща среда?

# 6
 • Мнения: 59
Има ли някой актуална информация за Веда , става дума за първи клас и детската градина? Благодаря!

# 7
 • София
 • Мнения: 1 281
Каква по точно информация ти трябва, голяма част е достъпна на сайта им...
Аз имам впечатления от 2014-2015 от подготвителната група на дг
Факта, че детето ми сега е 1ви клас в държавно училище говори колко сме били доволни Simple Smile

# 8
 • Мнения: 59
Каква по точно информация ти трябва, голяма част е достъпна на сайта им...
Аз имам впечатления от 2014-2015 от подготвителната група на дг
Факта, че детето ми сега е 1ви клас в държавно училище говори колко сме били доволни Simple Smile

По-точно, дали учителите им в първи клас са добри, дисциплината на какво ниво е, децата научават ли немският език , без да се нуждаят от частен учител....

# 9
 • София
 • Мнения: 1 281
Децата научават немски поради причината, че имат много часове седмично, щат не щат го научават...дициплината не е на ниво, за толкова малки класове, има проблемни деца на разни неслучайни хора, които така или иначе се толерират...какво значи учителите да са добри? В подготвителна група не бяха нещо извънземно, не научиха сина ми на нищо чрезвичайно и не го запалиха от любов към училището...ама вие, защо си мислите, че те имат свободно места за първи клас за външни лица...те си запълват класовете от подготвителните групи...

# 10
 • Мнения: 5
Ние не сме доволни от Веда, напуснахме много разочаровани. Мисля, че нивото е много под средното (даже не сравнявам с частните училища, а с държавните). Средата е лоша. Базата е по-лоша от на държавно училище.

# 11
 • Мнения: 25
Може би това не е правилната тема, но аз бих искала да преместя детето си от Веда- не е нашето място... меко казано!

Бих била много благодарна на съвет за алтернативно училище, ама наистина алтернативно! Пак бих искала да е с немски език.
Отчаяна съм! По цял ден си мисля детето, а е никое време- едва началото на учебната година...

Местил ли е някой детето си по това време на годината? Трябва ли да чакам да свърши срока? Струва ми се много време до тогава, а това училище е направо вредно за нас!

Ужасна ситуация!!!


Последна редакция: вт, 30 окт 2018, 09:56 от L.K.L.

# 12
 • Мнения: 634
Единственото за което се сещам да е алтернативно с немски е Ерих Кестнер. Може ли да споделиш защо е толкова лошо положението. Училището е винаги в началните места при външното оценяване, а ако има коментари за него винаги са лоши. Много странно се получава.

# 13
 • Мнения: 25
Средата е лоша във Веда!!! Много агресия, много! На никой не му пука! Това можеш да го разбереш обаче само като вече си направил грешката да попаднеш в тази среда...

Ерих Кестнер ни е много далече, но ако трябва, ще преглътна разстоянието- нищо не е по-важно от спокойствието и здравето (физическо И ПСИХИЧЕСКО) на детето!!!
Трябва ли обаче да чакаме края на срока?
В Ерих Кестнер нямаше места, когато питах миналата година... Ако се сетите за друг вариант, ще съм много благодарна- но целта на въпроса ми е- моля за съвет ако може изхождайки от личен опит! Страх ме е да не попаднем от трън, та на глог!

Благодаря предварително! Наистина имам нужда от помощ!

# 14
 • Мнения: 5 907
L.K.L. не си написала колко голямо е детето.
Но ако е в началните класове не виждам проблем да го преместиш в училище с английски език.
За съжаление в София училищата с немски език са  много малко.
Веда , Ерих Кестнер и Увекинд.
Може би най-добре е да отидеш на място. Колкото за местенето по време на учебната година - няма проблем.

Последна редакция: вт, 30 окт 2018, 10:36 от Hope for Two

Общи условия

Активация на акаунт