Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мнения за училище Веда

 • 13 137
 • 42
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 25
Много благодаря, Hope for Two! , за информацията за местенето!

Всъщност написах в кой клас е, после обаче изчистих тази информация от притеснение, че е там и  да не стане още по-лошо за него...
Но е в първите класове- да.

Разбире се, че ще отида на място, но първо ми беше важно- мога ли сега да предприема местене, както и някакви мнения от личен опит за алтернативните училища.

БЛАГОДАРЯ!!!

# 16
 • София
 • Мнения: 1 281
Държавните училища не Ви ли влизат в списъка? 18 СУ, 19 СУ, 20 ОУ...особено последното е много добро. В 35-то също има немски паралелки.

# 17
 • Мнения: 25
Не съм ги обмисляла като вариант, защото местенето по никое време в държавно училище предполагам, че ще е много по-трудно, отколкото в частно.

Иначе специално за 20-то и аз съм чувала само добри неща! Имам дори приятелка с дете там- имат много часове немски дневно, спокойно е там, но смятам, че щеше да ни бъде опция по-скоро ако сега не беше края на октомври...

# 18
 • София
 • Мнения: 1 281
Ами не е точно така, имате шансове в държавно училище. Мой съвет, били сме и във Веда и сега сме в държавно, всичко е много добре Simple Smile

# 19
 • Мнения: 25
Значи сте се махнали от Веда!! Браво! А кога- в края на годината или по средата?
И при вас ли проблемът беше същия?

Ами не е точно така, имате шансове в държавно училище. Мой съвет, били сме и във Веда и сега сме в държавно, всичко е много добре Simple Smile

# 20
 • Мнения: 1 985
Говорете с директора на "Кестенр" - преместих там дъщеря си в края на І срок - от ДУ, не от друго частно-. Доволна съм - попадна на страхотен клас (това май е най-важно за детето), а за мен е важен учителският състав - фини, премерени жени, с опит, които не правят драма от няма нищо. Успех! Била съм в мъртвата хватка на безизходицата и усещането за отпускане след това е невероятно!

ПП: дори да сте говорили в началото на уч. година, ситуацията е динамична. При нас едно момченце напусна - просто обясниха на родителите му, че детето не напредва по немски, няма афинитет към езика и няма смисъл да дават парите си за ЧУ (детето дърпаше останалите назад и въпрки индивидуални занимания с него, отказваше да се занимава с немския). Друго дете замина за Австрия. С една реч - може да има освободено място, или - по преценка, да приемат още едно дете. Много е важно да разберете какво е нивото на конкретния клас - по една паралелка зна набор са. На мен майка от форума ми изпрати снимка на децата. Когато видях озарени, одухотворени личица, поисках среща с директора.

# 21
 • Мнения: 25
Шарлот, много Ви благодаря! За съпричастността и за информацията! Както благодаря и на майките, които ми писаха на ЛС.

Шарлот, желая Ви все така да чувствате, че детенцето Ви си е на мястото, защото това е най- важното!!! Трябва децата ни да са щастливи!

И аз чакам с нетърпение момента на отпускане след махане от Веда, защото организационно не е лесно, но е възможно!!!

Не разбирам обаче защо след като не една и две майки ми писаха, че са преживели същото като нас във Веда и са се махнали от там, мнения за училището по форумите почти липсват! Хората така се подлъгват, че то е добро училище. Лично аз ако бях прочела преди какво мога да очаквам, никога нямаше така да се подлъжа да ми разтягат локуми за бляскави успехи. Ако дете от Веда успее в нещо, те веднага приписват заслугите за свои, а всъщност те са плод на много частни уроци. Това също трябва да се знае! Или пък ако постигне спортен успех, плод на усилията и труда на детето в спортен клуб, нямащ нищо общо с Веда, хайде пак успеха го пишат за Веда само защото детето учи там...

Както и да е! Успех на всички!

Последна редакция: пт, 16 ное 2018, 14:53 от L.K.L.

# 22
 • Мнения: 1
Уважаема госпожо L.K.L,
Пише Ви директорът на Частно средно училище с немски език „Веда“ – Валентина Денчева.
Каня Ви да споделите с мен или с психолога на училището Вашия анонимен проблем, който ние не сме забелязали.
Ще се радвам да наберете смелост, за да помогнем за разрешаването на Вашите страхове, които може да нямат нищо общо с ежедневието на детето Ви.

С поздрав,
Валентина Денчева,
Директор на ЧСУсНЕ „Веда“

# 23
 • Мнения: 25
Не ми говорете за смелост, а прочетете книгата "Тормоз в училище. Насилникът, жертвата и наблюдателят" на Барбара Колоросо.
Заради децата!

Вие сте наблюдателят! Но явно само в училище...

"Кoмбинaциятa oт нacилник, кoйтo пoлучaвa тoвa, кoeтo иcкa oт жepтвaтa cи; тopмoзeнo дeтe, кoeтo e твъpдe уплaшeнo, зa дa ce oплaчe; нaблюдaтeл, кoйтo учacтвa в нacилиeтo или cи зaтвapя oчитe зa нeгo, и възpacтни, кoитo тpeтиpaт нacилиeтo кaтo зaкaчкa, a нe тopмoз, кaтo "мoмчeшкa му paбoтa", a нe кaтo xищничecкaтa aгpecия, мoжe дa бъдe cмъpтoнocнa и нoвинapcкaтa xpoникa гo дoкaзвa."...# 24
 • Мнения: 5
Прочетох всичко по-нагоре. Аз имам своето обяснение.
Моите впечатления са, че директорката на Веда изглежда авторитарна и властна и вероятно предпочита да държи около себе си подмазвачи, склонни да я ласкаят.
После тези треперещи за мястото си хора, които изглежда, че са без право на глас и мнение, общуват по цял ден с децата. Те явно не са им авторитет- от там според мен са и проблемите между децата- като няма кой да застане срещу тях с достойнство и да наложи правила... така се получава.

# 25
 • Мнения: 1 985
Иринка, имате ли дете във Веда? Интересува ме гимназиалния курс и ако детето Ви учи там, бих задала конкретни въпроси.

# 26
 • Мнения: 5
Не, преместихме се преди години.
Но гимназистите са много малко на брой- някъде из другите теми бях чела, че можеш са им хванеш точната бройка като погледнеш броя на явилите се на задължителните матури. Май в темата за частните училища трябва да се разровиш.
Аз съм много "за" малките класове, но тук говорим за извънредно малки випуски, може би буквално по няколко деца (това трябва да го провериш обаче, защото не мога да бъда конкретна), а е хубаво да има детето все пак някаква среда, с която да общува, повече съученици...
Пък и толкова малък брой желаещи за гимназия според мен говори за това колко хората са доволни.

# 27
 • Sofia
 • Мнения: 2 224
Здравейте,

Аз също се интересувам от гимназиалното обучение във Веда и ще съм признателна, ако някой може да сподели опит !!!!
Прочетох, че са се преместили в нова сграда
https://wedaschule.com/bg/newsview/chastna-nemska-gimnaziq-veda- … v-nova-sgrada_168

Мястото е много хубаво.

# 28
 • Мнения: 1 985
Уви, направиха опит за половин година на "Московска", но се върнаха в  "Надежда". Повече не знам. Проявявам интерес, но майките с опит в гимназията сякаш са давали клетва да мълчат!

# 29
 • Мнения: 5
В старата гадна сграда са си. Тя всъщност не е в Надежда, а на колелото на трамваите в кв. Триъгълника и районът никак не е добър.
Никой не ви пише, защото майките на малкото ученици от гимназията  се притесняват да не бъдат разпознати.
Честно казано аз също не съм писала във форум докато бяхме във Веда- като са малко учениците, шансът за анонимност не е голям...
А и тук директорката следи и после разследва Stuck Out Tongue
Вижте какво е писала по-нагоре една майка- че на лични съобщения споделят, но публично не смеят.
Както казах, аз от гимназиалния курс нямам лични впечатления, но наскоро по повод курсове по немски на сина ми се запознах с учителка по немски, която има ученици и от Веда и като разбра, че сме били там, не изрази възторг от подготовката на учениците там. Разбира се, това е просто личното мнение на трети човек.

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 08:45 от Irinka85

Общи условия

Активация на акаунт