Лидл ::37::

  • 68 857
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 1 885
Някакви мнения за свинско-пуешката шунка, на промоция в събота и неделя, на Барони?

# 616
  • София
  • Мнения: 13 691
   зехтина "Primadonna" дали стават?

Аз много го харесвам и е на супер цена. Но зависи кой какъв зехтин харесва. Аз обичам студено пресования, екстра върджин, не обичам смесените.

# 617
  • Варна
  • Мнения: 320
купих сиренето Пилос от 800гр., въпреки че доста му се зачудих - в съдържанието има посочен стабилизатор калциев хлорид. сега прочетох в нета, не пише лоши неща, ползва се предимно в млечната промишленост за по-добро съсирване. погледнах новото сирене Пилос в червена опаковка, Софрата, Ливади...не пише да има стабилизатор. и сега идва въпроса доколко може да се вярва на етикетите, и дали посочват изчерпателно всичко  Rolling Eyes

# 618
  • Мнения: 2 447
Бозата наистина е по-различна и наистина е отврат..

# 619
  • Варна
  • Мнения: 11 348
Кое брашно беше намалено и на каква цена?

# 620
  • София
  • Мнения: 13 691
купих сиренето Пилос от 800гр., въпреки че доста му се зачудих - в съдържанието има посочен стабилизатор калциев хлорид. сега прочетох в нета, не пише лоши неща, ползва се предимно в млечната промишленост за по-добро съсирване. погледнах новото сирене Пилос в червена опаковка, Софрата, Ливади...не пише да има стабилизатор. и сега идва въпроса доколко може да се вярва на етикетите, и дали посочват изчерпателно всичко  Rolling Eyes

Няма начин да има вино, без да е стабилизирано  Wink  Всеки дето прави вино си го стабилизира, иначе ще пие оцет. Значи няма проблем да се стабилизра и сиренето, и киселото мляко. Иначе няма как да се разпространи в търговската мрежа без да вкисне на третия ден. Стабилизатора не е консервант.

Въздействие върху човека:

Известни са много положителни действия на Е 509 върху човешкия организъм. В медицината калциевият хлорид се използва при дефицит на калций, необходим за предаването на нервните импулси и мускулните контракции. Той влияе върху работата на миокарда, съсирването на кръвта и формирането на костната тъкан. Благодарение на веществото е възможно да се предотврати развитието на възпалителен процес и да се повиши устойчивостта на човешкия организъм към различни инфекции.

Още за: E509 - Калциев хлорид (Calcium chloride) | Е-тата Framar.bg
от framar.bg

# 621
  • Мнения: 6 217
Ваче, много добре си го обяснила. За това има разлика между квасено и кисело мляко например. И между прясно и охладено месо.

# 622
  • Мнения: 27

Пилос отдавна не купувам лятото беше се замразило в хладилника  newsm78 това ме учуди никога през живота ми не съм знаела, че може да замръзне кисело мляко в хладилник.
И мислиш, че е от млякото? Не пиши смешки.  Joy Всяко мляко ще замръзне на ниска температура. На мен всичко ми замръзва, като усиля хладилника на макс. Явно си уцелила най-студената част на хладилника с това мляко.
Знаех си, че ще получа подобен отговор  Grinning . Само да вметна за смешките който пиша, че си направих експеримент със едно мляко пилос и едно зелена Елена, е пилоса половината беше замръзнал а елената не. И друг път може би по не внимание съм слагала кисело мляко в задната част на хладилника но никога ама никога не е замръзвало.

# 623
  • Мнения: 6 217

Пилос отдавна не купувам лятото беше се замразило в хладилника  newsm78 това ме учуди никога през живота ми не съм знаела, че може да замръзне кисело мляко в хладилник.
И мислиш, че е от млякото? Не пиши смешки.  Joy Всяко мляко ще замръзне на ниска температура. На мен всичко ми замръзва, като усиля хладилника на макс. Явно си уцелила най-студената част на хладилника с това мляко.
Знаех си, че ще получа подобен отговор  Grinning . Само да вметна за смешките който пиша, че си направих експеримент със едно мляко пилос и едно зелена Елена, е пилоса половината беше замръзнал а елената не. И друг път може би по не внимание съм слагала кисело мляко в задната част на хладилника но никога ама никога не е замръзвало.
Значи Пилосът има повече вода евентуално. Не всичко замръзва при една и съща температура, зависи какво има  в него. Но защо реши, че не е качествено?  newsm78

# 624
  • sofia
  • Мнения: 9 235
Което ме навежда на мисълта, че просто на другото мляко /незамръзналото/ сухото вещество му е повече.

# 625
  • Мнения: 6 217
Което ме навежда на мисълта, че просто на другото мляко /незамръзналото/ сухото вещество му е повече.
Мда, елементарна логика.

# 626
  • София
  • Мнения: 13 691
Което ме навежда на мисълта, че просто на другото мляко /незамръзналото/ сухото вещество му е повече.
Мда, елементарна логика.
И моята беше такава в случая в полза на Пилос-а  Wink

# 627
  • София
  • Мнения: 6 598
За съжаление, не всички имаме майки, които да ни точат домашни кори за баница Simple Smile Та за това купуваме готови, а както се видя, масово на пазара са с разни хим. съединения. В Лидл има един пастет, немски, които е единствения, които съм открила без гутамат и по състав с доста месо. Всички други консерви пастет, които гледам, са с глутамат, че ако не бъркам и в т. нар. детски имаше.

Аз замразени пици не харесвам. Зехтинът ми се струва подозрително евтин за екстра върджин. Аз вземах един от Кауфланд, който периодично го намаляват от 13-14 лв. на 7 лв., но и за него четох  не добри неща.

# 628
  • Мнения: 6 217
За съжаление, не всички имаме майки, които да ни точат домашни кори за баница Simple Smile Та за това купуваме готови, а както се видя, масово на пазара са с разни хим. съединения.
Не се коси, и брашното често е с Е-та. У нас имаме едно с 4 Е-та. Не е лидълско.

# 629
  • София
  • Мнения: 6 598
За съжаление, не всички имаме майки, които да ни точат домашни кори за баница Simple Smile Та за това купуваме готови, а както се видя, масово на пазара са с разни хим. съединения.
Не се коси, и брашното често е с Е-та. У нас имаме едно с 4 Е-та. Не е лидълско.

Абе аз веднъж купих хляб от магазина под нас, който ми препоръча продавачката, че съдържал не-знам-си-какво, което било полезно за хора с диабет тип 2 (нещо таков абе обяснението). И аз ентусиазирана го взех. В нас се зачитам - 5 Е-та, ама не си направих труда да проверя какви са и дали са от най-вредните, не вземам вече от този полезен хляб Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт