мами в Италия?

• 32 311
  • 385
  •   1
Отговори
# 225
Ленилаф,моето излезе за 2 седмици след като подадохме документите,но за контрола след това незнам нищичко!Моето е само за 1 година...доколкото чух може да ти го издадат и за 5 год,но това май зависи от инспектора   newsm78

# 226
Белла, въпроса е, че моето пермессо ди туризмо ( с което съм в момента) изтича, и има риск да не мога да вляза следващите 3 месеца, така че е най-разумно май да си стоя тук до сватбата. след това ми трябва бързо пермессо ди фамилия , или поне бележка, че чакам за такова , за да си отида до БГ за 1 седмица...

забравих - да, всеки път , когато мъжа ми идва в България го регистрираме в полицията. това е задължително, както пермессото тук в 8 дневен срок
естествено в Б-я контрола едва ли е висок и може и нищо да не стане, пука му на някой, но в крайна сметка това си е закон и трябва да се спазва.

друг е в=са, че понякога съжалявам, че имам извадено пермессо. ако се правя на чук можех и да си спестя например днешното висене в куестурата. исках да направя апунтаменто за след сватбата, казаха ми да си донеса марка да болло и да отида пак незнам си кога. само разкарване и процедури безумни.
Но, като си поел някъв път е хубаво да си чист пред властите.

Хех, въпрос - с пермессо ди фамилия нали ще мога да излизам и влизам безпрепятствено? защото вече и за това не съм сигурна
и ще подлежа ли на визи  ( ако например отидем в страна Х като италиански гражданин ли ще ме третират или ще си вадя виза като български?.. пак тъп в-с май, но да питам...)

# 227
Ако не трябва да си вземе6 булчинската рокля просто не се изнервяи допълнително да се чуди6 и маеш дали ще те пуснат,макар 4е ако имаш бележка,4е ще се омъжва6 едва ли ще имаш проблем...но едва ли,може би,вероятно,рпинципно и вси4ки от таз компания...ако можех да отложа пътуването до Бг щях да го направя!
Ти си Бг гражданин и такъв си остава6,докато не придобиеш и още едно!

Ей,пал4е ....брб

# 228
Лени, за пермесото - като се омъжиш и подадеш документи, ще ти дадат една бележка със снимката ти и че чакаш пермесо, с която можеш спокойно да пътуваш. Както и после със пермесото, можеш да влизаш в която и да е страна на Европейския съюз. За всички останали важат правилата за всеки един български гражданин. Най тъпото е, че навсякъде по границите гишетата са два вида - за граждани на ЕС и за Екстракомунитари, и ти все на това второто трябва да се редиш, а мъжа ти теоретично на първото. Поне докато не влезем и ние в ЕС.
За сроковете - да не те отчайвам, но на една моя приятелка, която сключи брак март 2004, пермесото й го дадоха април 2005. Ама много зависи от самата куестира, а и това беше по времето на Санаторията, когато сума ти нелегални се легализираха, и по куестурите беше една тълпа... не си е за разправяне. Сега трябва да е по-спокойно и да става много по-бързо.

# 229
  • Italia
Ето ме и мен най_после  Grinning
От тези снежни бури и виелици не мога да се докопам до компа ( Шегувам се  Wink ) Ама беШа супер готино ( за който си е в къЩи, а на пътуваЩите сигурно им се е отелил вола  #Crazy ) , като зимна приказка,все едно си бях в България или на планината  Hug Детенце си умря от Щастие,пързаляхме се два дни с Шейната,правихме снежни 4овеци,замеряхме се с топки,абе кеф  Blush
А сега малко по сериозно... Wink
За пермессо пер мотиви фамилиари: на мен ми излезе 10 дни след като се оженихме ( на 05/10 беШе сватбата, на 07/10 си подадох документите и на 18/10 си го взех ) . Ходихме на сватбено пътеШествие и аз си бях с бг паспорта и с талон4ето от Квестурата,4е съм подала за пермессо и освен това си носех и копие от акта за граждански брак ( за всеки слу4ай ). А,само дето преди да тръгнем се обажждах до посолството на Мавриции да питам дали за бг.граждани трябва виза. Казаха ми НЕ и така заминахме.
Лени с пермесо пер мотиви фамилиари можеШ да пътуваШ във вси4ки страни 4ленки на Шенген. За останалите ,в които се предвиждат визи за бг.граждани трябва да си вадиШ.
Някой по_горе беШе питал след колко време се дава 4итадинанца. Документи могат да се подадат 6 месеца сле дакто се склЮ4и брака и закона предвижда срок за разглеждане на пратиката : 730 дни. Този срок е доста относителен и много зависи кой къде живее. На братов4едка ми през 95та година за 9 месеца са и били готови документите. Една позната ,която живее в Бергамо 4ака година и неЩо а едно друго моми4е тук в Милано ве4е и минаха двете години и оЩе нямаШе никакъв резултат. Тя се обадила в Квестурата да пита и те и казали " Ами да,Госпожо,вярно,4е са минали двете години,предвидени от закона,но напоследък имаме толкова много молби,4е ве4е може да се 4ака и по 3_4 години" #Crazy #2gunfire #Cussing out Така,4е вси4ко е много относително. По закон са 730 дни откакто се подадат документите,но оттам нататък вси4ко е като терно на лотото Wink
Лени,4естита работа   bouquet
Роси,4естито бебе.  bouquet

# 230
Добър вечер и от мен
А за пермесото тук в Триесте чаках 6 месеца #2gunfire
Дори идваха да проверят дали живея с моя мъж  #Crazy

За читадинанцата аз чаках 2 години  newsm78
leni  с пермессо ди фамилия могажеш да излизаш и влизаш безпрепятствено само дето всеки път чякаме 10 минути те проверявят в компютара newsm10
Аз си пътувам винаги с двата паспорта италянския и  българския Wink..
Само заради детето сега в Б-я показвам италянския, защото няма български паспорт #Crazy
Но и там е въпрос на какъв митничар ще попаднеш Whistling
Един път един се заяде и ми искаше и български паспорт и ми направи забережка че детето няма българския паспорт  newsm78
ЛЕКА ВЕЧЕР

# 231
Здравейте;)
Заи4енце,забележка,4е детенце няма Бг паспорт...та това не е ли твой избор?! Колкото и не патриотично да звучи засега нямам намерение да му вадя ЕГН и прочие!
Моми4ета да се похваля Берлуска ни прати 1000 евро за бебко,защото е роден през 2005;)Има условия,но ако ги вземе таткото отговаряме на всичко;)На мен Берлуска ми харесва и според мен 'изби' рибата с тази предизборна кампания;)Ще ги изплащат от 15 февруари ...та тогава ще черпя  Party 
При нас днес е слънчево и топло;)И сега пак излизаме;)
Читадинанцата само ако се омъжиш ли мооже6 да я поиска6?!Отивам да прочета по въпроса!

Лек ден от нас;)

# 232
Bella, я дай повече инфо за тия 1000 евро. На мен ми казаха, че съм нямала право. Ама на теб да не би защото не работиш, т.е. нямаш доходи, щото на мен май за това не ми дадоха, щото съм работела....

# 233
Дессита,ти вземи ми се обади след 14 4аса и 6те ти кажа...ина4е не казвам  Joy
Или когато посикаш де

# 234
  • Italia
Bella, я дай повече инфо за тия 1000 евро. На мен ми казаха, че съм нямала право. Ама на теб да не би защото не работиш, т.е. нямаш доходи, щото на мен май за това не ми дадоха, щото съм работела....

Деска ето тук можеШ да про4етеШ туй онуй по въпроса за 1000та еври
А за нас,родените през 2003та и 2004та има мини бонус4е от 160 еври  Joy hahaha Joy

# 235
Tip of the day: Ако искате голям бонус започвайте luvbed    имате още време до края на 2006  Joy   

# 236
Здравейте;)
Заи4енце,забележка,4е детенце няма Бг паспорт...та това не е ли твой избор?!

това е мой избор наложен по бюрократични причини;-)
Но митничара просто търсеше причина да се заяде  newsm61!
И на мен не ми дадаха парички през 2002, защото работя smile3515

# 237
Здравейте и от мен!
дано ги вземете тия парички.. не са малко, а са от помощ за дечица....

ех, и дано пък и ние като се класираме да я има тая помощ,  защото решава проблеми с колички, и кво ли не още.
абе, фенка съм му на Берлускони вече))))

Хехе. за пермессото за фамилия. И аз съм чувала, че ти влизат в къщата да гледат.
имам приятелка в Париж, с детенце на 2г дойдоха у тях и даже й отваряха гардероба да видят дали си държат дрехите общо....
тва е.
дано само по-скоро излезе Форли не еголяма община, да ми дадат пермессото по-бързо, че теябва да ходя в БГ. Или поне бележка, че чакам за такова да мога да изляза и после да вляза.

Ще идва брат ми  от БГ за подписването ни, но не се сещам освен сирене и кори какво друго да си поискам.... някакви идеи? какво има там, което го няма тук)))

bouquet

# 238
Добра ве4ер и Лека нощ  Tired

Все забравям да питам как сте с киселото мляко...аз нещо не си намирам хубаво...при нас има на Muller (май беше),но хи4 не е хубаво  Sick
У нас за моето пермесо не се вмъкнаха,но като видял полицая синята панделка и една привечер дойде да запише детето!
Но затова пък 1 месец след като се роди Марко ми пратиха някакъж инспектор от Дистреттото да види как го гледам,защот не съм ходила на курс  #2gunfire
 Лека  Tired

# 239
Белла, аз съм 'млекарка и сиренарка' , проучила съм вече в-са), обиколих и пробвах почти всичко))

само в ЛИДЛ има нещо, което е 90% като българското
зелена е кутията, мисля че има нарисувана тревичка няква...
кисело си е, добро е много.
Мюлер е като крем, за нищо не става. И е по-скъпо.

Сирене има Фета, която според мен не отстъпва на Маджаров сиренето в един магазин, който се казва Ди пю. Голема дупка е тоя магазин, но сиренето е 100%. дано да имате там....

ако искаш мога да ти ги снимам опаковките и да ти ги покажа.

bowuu

Общи условия

Активация на акаунт