КАРИБИ, БАХАМИ. От Флорида до Панамски канал...

• 50 309
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
Страхотни сте, дами!
Благодаря  Hug

danchika, попитай може би конкретно, дали ще имаш проблем за Куба, ако имаш виза за САЩ в същия паспорт. Върти ми се в главата един случай, където това беше проблем и трябваше да се сменя целия паспорт.

# 121
Ли Лу и ние сме с американска виза в паспортите... Ще видим като отидем в посолството да не ни направят проблем! newsm78 Тук колумбийците, които ходят там, също повечето имат американски визи, не съм чула да има проблем. А пък нали сега щатите и Куба стоплят отношенията си... Wink
Дано не правят проблеми!  Praynig

# 122
А пък нали сега щатите и Куба стоплят отношенията си... Wink

Дано има промени.  Simple Smile
Обадих се да питам моята приятелка; за 2003 става дума, та е напълно възможно да има промени.
Дано не съм ви изплашила много!

# 123
  • София
Имаме US виза от много години, изтекла, извадена на ново и така.
Никога не е създавала проблеми за други визи, включително Кубинска.
А когато паспорта изтече, визата остава в стария паспорт, защото е 10 години.
В новия няма такава.
Когато ти трябва, носиш и двата паспорта.
Паспорта е изтекъл, но визата важи.

Ли Лу    bouquet
Готов ли е плана ?

# 124
Ли Лу    bouquet
Готов ли е плана ?

Всичко!  Hug
Само последната седмица оставяме свободна евентуално да се върнем някъде, където много ни е харесало или да разгледаме и част от плажовете на Мексиканския залив. За крокодилите решихме да ходим, но пеша по някои алеи. Няма да има пътеществия с лодка, след като свекърва ми травмира съпруга ми с някаква драматична историйка от седемдесетте години  Grinning

И тук е моментът да питам дали сте виждали някакви отровни насекоми като червените мравки примерно или черна вдовица, скорпиони? Поне десет пъти вече ни предупреждават да не ползваме плажните тоалетни заради отровни насекоми и змии, а във водата да се пазим от електрически скатове..

# 125
Хммм, нищо не съм виждала, но пък може и да има. Имаме близки приятели във Флорида, ще взема да ги питам тези дни и ще ти пиша. Знам, че когато във водата има опастност - бактерии или риби, спасителите не пускат никой. Това за Палм Бийч. Ако е толкова опасно, нямаше толкова народ да ходи и живее там. Спокойно!

# 126
И моята логика е такава  Hug
Който го е страх от мечки, не ходи в гората. А и четох в един сайт с ваканционни къщи, че си пръскат тревните площи със силни химикали против насекоми, сигурно навсякъде, където има туристи, е така.

# 127
Побутвaм темата с един въпрос за билетите в Universal. Мога ли да разчитам на това, че няма да има проблем, ако ги разпечатам вкъщи (Print at Home)? Има и опция Front of line Pass, заслужава ли си? Другите трябва да дойдат тези дни с FedEx.

# 128
  • София
Побутвaм темата с един въпрос за билетите в Universal. Мога ли да разчитам на това, че няма да има проблем, ако ги разпечатам вкъщи (Print at Home)? Има и опция Front of line Pass, заслужава ли си? Другите трябва да дойдат тези дни с FedEx.
Нашите за  Universal си бяха разпечатани от мен вкъщи, на входа ти четат баркода на разпечатката с четец. Никакви проблеми нямаш. Не съм ползвала Front of line Pass, но ако си с дете под 10, да то разкажа наши премеждия в EuroDisney - ММ и малкия ми син, след като изчакаха 45 мин за някакво си влакче, ги виждам как излизат от грешната страна (от входа), аз повдигам вежди и ММ:" 2 човека преди да се качим на нашия човек му се допика"...После никой не те пуска най-отпред. Така че може би има смисъл.

# 129
Sharky, на нас ни се случи нещо подобно в къщичката на Мики Маус в калифорнийския Дисни.  Laughing Но от друга страна платихме за Magic Morning- уж да ни пуснат час преди да отвори парка, но толкова много други хора бяха платили за същото, че си влязохме пак в нормалното работно време. Та мисълта ми беше, да не би да платим специално front of line, но и другите да са платили, съответно да си има същата опашка...

# 130
  • София
Sharky, на нас ни се случи нещо подобно в къщичката на Мики Маус в калифорнийския Дисни.  Laughing Но от друга страна платихме за Magic Morning- уж да ни пуснат час преди да отвори парка, но толкова много други хора бяха платили за същото, че си влязохме пак в нормалното работно време. Та мисълта ми беше, да не би да платим специално front of line, но и другите да са платили, съответно да си има същата опашка...
Сега като си помисля, май пак си имаше, но не 200 души, ами около 20-30, което си е доста по-поносимо. Между другото, за опашките, има огромно значение по кое време на годината сте. На 25-26 декември е много пусто, и почти не се чака никъде, само малко в Хари Потър, обаче 27-30 декември настава ад...

# 131
Благодаря ти  Hug
През май ще сме там; от другата година имаме ученик и другите почивки ще са само през ваканциите.

# 132
  • София
Щом не съвпадате с ваканция, ситуацията е ОК.

# 133
  • София

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК

# 134
Не остана, дами  Hug
На трийсти сутринта тръгваме!

Ще споделя информация, която ми дадоха мами от форума: Sunpass, Toll-by-plate и плащане в брой са вариантите за пътните такси. Hertz предлага такава услуга на място, която излиза около четири долара на ден. Мисля, че ще ползваме това.

Общи условия

Активация на акаунт