В момента чета ... 24

• 37 182
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • на североизток от Рая
Нели, най-после да имаме съвпадения на книги.
И на мен ми беше харесала "Изгубената дъщеря".
Хосейни чела ли си? Би трябвало да ти допадне също.

Лили, разминаваме ли се много? Не съм забелязала.

А от Хосейни съм прочела три книги. Има ли и други?

# 616
Здравейте на всички.
Поздравления за темата, следя я с интерес.
Аз тази вечер довършвам биографичната книга за Патрик Суейзи и Лиса Нийми - Моят танц за живота.
До преди нея не харесвах особено биографичните книги, но определено мнението ми се промени.
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 617
  • София, България
Здравейте момичета,

много хубава тема сте подхванали, аз за първи път се включвам и с голямо удоволствие ще ви следя, от две години съм с киндъл и чета всичко което ми попадне в електронен формат, така че съм щастлива, че има къде да споделяме за хубавите и не толкова хубавите книги.

В момента чета Парфюмът на  Патрик Зюскинд - в началото съм още и несъм впечатлена особено, но ще и дам шанс Simple Smile Иначе преди това прочетох Пеперудата на Анри Шариер и ми хареса супер много, много увлекателна, написана по истинска история, ПРЕПОРЪЧВАМ

Галина чети нататък, ще те завладее.. Много силна книга  е Парфюмът.

Да кажа и аз, че зависи. На мен не успя да ми направи впечатление. Не ми е била неприятна, но бих я определила в категорията нищо особено.
Много ме заинтригувахте с "Изгубената дъщеря", планирам скоро да си я купя, за да я прочета.  Peace
Благодаря ви, че споделяте, момичета, толкова хубави книги прочетох покрай вас!

# 618
Добро утро!
От три дни Маммата ми забива, по цял час зарежда една страница, а вечер дори изобщо не мога да вляза Crossing Arms Много е неприятно. Това заради двойната визия ли е? При вас как е?

"Парфюмът" съм я чела като студентка. Спомням си, че ми допадна тогава. На моменти настръхвах от погнуса и отвръщение. Мисля, че има и филм по книгата.

И пак да кажа колко полезни сте за мен, благодарение на вас откривам страхотни заглавия bouquet

# 619
  • София
Привет и от мен!  Hug

Аз прочетох тия дни (и нощи май  Mr. Green ) "Сняг в Хавана" на Карлос Ейре. Хареса ми като цяло. Оценка в ГР 3/5 (макар че всъщност ми е нещо като 3,5).

Напредвам и с "Емине" на Теодора Димова. Започва да ми се променя мнението към по-добро. Беше рано да си съставям такова след първите 30-ина страници. Ще пиша повече като я завърша.  Grinning

Много ми хареса краткия разказ за кравата. Цял ден мога да си мисля сега за него и как би могъл да се интерпретира всеки детайл. Аз си падам по съвременно изкуство по принцип.  Wink 

# 620
  • Ямбол
....
 Лили, разминаваме ли се много? Не съм забелязала.

А от Хосейни съм прочела три книги. Има ли и други?

Ами доста се разминаваме. Поне това, което споделяш, не съм чела повечето.
Тук-там имаме съвпадения, а понякога при съвпадение пък имаме разминаване на вкусове.
Няма лошо, както казвам често - всеки взима различно от книгите.

На Хосейни само тези са издадените книги. Други няма.

# 621
Пуц, имам предвид и съдържание, и всичко останало. Каква  е кравата в цялата история? И що за идея да е там?

Кравата... ми всичко може да е кравата (аз веднага се сетих за Троянската крава от "Баудолино", например).  Mr. Green Може да е символ на всички онези дребни неща, които не забелязваме, но от които зависим, това на най-очевидно ниво. Оттам нататък, можеш да си търсиш смисли до насита. Но аз това микронещенце го приех просто като кратичка забава. На Албахари, например, някои микроразкази са съзерцателни такива, други са по-психологически, но като цяло го приемам като едни словесни картинки, затова ми харесват. С което не те убеждавам в нищо, де, приказвам си. Никой не е длъжен да харесва всички жанрове, аз съм така с пътеписите и почти всичката поезия.  Laughing

Обичам "Парфюм" и книгата, и филма. "Разрешете да се покъртя от себе си" ми е в списъка с най-велики литературни цитати.

# 622
Чета Аутопсия на Патриша Корнуел, но ми върви бавно...
Аз много бързо я прочетох, въпреки че рядко чета от този жанр ми хареса. Хубаво беше, че краят не беше такъв, какъвто очаквах, но щеше да ми е по-интересно, ако беше такъв, какъвто очаквах  Joy ако не сте я чели, не отваряйте долното:
Скрит текст:
Предпочитах да е някой от героите, които познаваме, напр. Вандер. Така някак недовършена ми остана - какъв е бил, защо го е направил и т.н.
Аз нищо не очаквам.
Прочетох спойлера, не го разбрах.
По средата съм. Да я свършвам по-бързо и да подхващам Сенки.

Иначе преди това прочетох Пеперудата на Анри Шариер и ми хареса супер много, много увлекателна, написана по истинска история, ПРЕПОРЪЧВАМ
И това ми се опъва, не знам защо. Почнах я и я зарязах, а тук срещам само положителни отзиви.
Моя ли чип е сбъркан или ... ?  Rolling Eyes

# 623
Луиз Бегшоу – „Съдба”
За книгата : http://fireinf.blogspot.com/2014/01/louise-bagshawe-destiny.html

# 624
Пуц, имам предвид и съдържание, и всичко останало. Каква  е кравата в цялата история? И що за идея да е там?

... Но аз това микронещенце го приех просто като кратичка забава.

В общи линии и аз така.  Laughing

По принцип не харесвам разкази, освен може би, ако са особено дълги разкази (като тези на Алис Мънро). Не мога да напипам подходящия начин да ги чета и като правилно никога не си купувам сборници с разкази или антологии, но - както се казва в такива случаи - повредата си е в моя телевизор.
Wink

# 625
Благодаря Sky, продължавам Wink

# 626
Иначе преди това прочетох Пеперудата на Анри Шариер и ми хареса супер много, много увлекателна, написана по истинска история, ПРЕПОРЪЧВАМ
И това ми се опъва, не знам защо. Почнах я и я зарязах, а тук срещам само положителни отзиви.
Моя ли чип е сбъркан или ... ?  Rolling Eyes
[/quote]

Опитай отново, наистина е интересна! Но нали знаеш за всяка книга си има подхоящ момент, просто трябва да го улучиш Simple Smile

# 627
Като човек, който от дете обича да чете книги, нямаше как да не се присъединя към темата   Grinning
В момента чета "В омаята на преображението" на Стефан Цвайг, а идеята ми е като я приключа да прочета отново "Алиса в страната на чудесата", тъй като ми е една от любимите книги, а не съм я чела откакто бях доста малка и смятам че като я прочета сега с малко повече житейски опит, ще мога да я видя в съвсем нова светлина.

# 628
  • Benelux / Varna
Като човек, който от дете обича да чете книги, нямаше как да не се присъединя към темата   Grinning
В момента чета "В омаята на преображението" на Стефан Цвайг

По принцип харесвам Цвайг и тази книга ми беше допаднала много. Помогна ми да осъзная съдбата на писателя, края има голяма прилика с неговия живот.

Виждам , че се е споменал сборникът разкази на Мирослав Пенков, изключително много ми харесаха и докоснаха почти всички от тях. От позицията на емигрант много от тях ги и съпреживях. Разтърсиха ме, разказите за : момчето и момичето, чието селце беше разделено и се срещаха много рядко, а после по средата на реката, хареса ми и за момчето,  което беше женено за японка мисля беше, което не можеше да има дете; хареса ми и разказа, за момчето което подари на дядо си Ленин; за момичето , което крадеше също. Прекрасни разкази бяха за мен, а аз определено не си падам по разказите.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 16:06 от zornitsa

# 629
Скарамуш, пък аз много обичам кратките форми. Няма място за пълнеж.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт