Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 712
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 630
Аз не съм съгласна с автора на статията. Социализацията е процес, който се осъществява постоянно, независимо от средата, в която сме.
Социализация в училище категорично не изключва общуването с възрастни, защо да го изключва?
Откъде-накъде се приема, че социализация е уеднаквяване на възгледите и възпитанието?
Много странни интерпретации имат хората.

# 631
  • Ямбол
Баща му води тежък разговор с него и основния въпрос, който му зададе беше - "Защо тръгна да го гониш, при положение , че нямаш намерение да се биеш и нямаш сили да се биеш?" Отговорът беше - "Омръзна ми да ме подритват."

Не исках да чопля повече в темата, но понеже каза, че се съдите се замислих над горното. Ако правилно разбирам децата са се напсували и сритали, после побойникът си е тръгнал, а твоето дете е тръгнало да го гони. И тогава той се е обърнал и го е ударил. Според правото имаме две случки - първата е приключила, когато побойникът се е оттеглил. След това имаме втора отделна и независима случка, в която твоето дете гони (напада) другото, а то го удря. При това положение адвокатът на другата страна направо може да каже, че синът ти е нападнал онова дете за да си отмъсти, а то се е защитило. Трудно ще ви е да обясните в съда защо твоят син е тръгнал да гони другото дете. Най-близо до ума е, че е искал да го удари, набие и изобщо нападне, а онова е ударило при самоотбрана.  Нещата са доста на кантар, освен ако не съм разбрала правилно случката.
Нещо такова се опитах и аз да обясня и изясня в темата ѝ за случката, но нещо не ме отчетоха и заложиха на злобата ми.

# 632
  • София
Ти достатъчно ясно си описала нещата, а и не казваш нещо да съм сгрешила в спомените си. Другият е поискал чипса на сина ти пред лавката, синът ти е отказал, (тук не помня нещо дали и какво са си казали), после е станала гонитбата - твоят син е бягал след противника, онзи се е обърнал изведнъж и го е фраснал.

Да не изпадаме във формализъм, ама сбиването май не е било на територията на училището. За какви дежурни учители става въпрос? Откога трябва да дежурят и пред търговските обекти около училищата?

не знам, може и да е така. На мен ми е останало в ума, че е пред лавката в училище. Ще взема да го прочета пак. newsm78

# 633
  • София
[quote author=~
ва из лекарски и заболекарски кабинети, а мъжа ми подаде жалба в полицията. Естествено първо отидох в училище и от отношението на учители и ръководство се потресох в истинския смисъл на думата. Класната ни разбрала за инцидента и въпреки избития зъб, и кървите по сина ми, го приканила да влиза в час...та се наложило той да поиска да бъде освободен, за да се преоблече. Оправданието е " има правила и процедури". Дори не попитаха дали детето се чувства добре. Станаха делови и взеха да се интересуват дали пък не може да избягат от отговорност. В пълен потрес съм....
Скарването е почнало при лавката на училището, където побойника поискал от сина ми токущо купения чипс. Детето ми естествено отказало да му даде, все пак те нито са в една компания, нито са общували, нито се познават. Онзи го напсувал и го ритнал. Моят не останал длъжен и също го напсувал, след което отново изял един ритник. Започнали да се гонят, при което онзи се засилил и го ударил в ченето, зъбът на сина ми изхвърчал и така не го и намерихме, за да му се сложи отново. Шурнала кръв и боят престанал.
Докато се разправяхме класната не престана да повтаря, "да, но и твоя син е говорил неприлично"....от говорене до избиване на зъби все пак има много голяма разлика. Стана ми отвратително, заради подлото държане на учителите. Моето дете да не е жертвен агнец.
Тази вечер у нас дойдоха родителите на побойника, нормални и много притеснени хора. Молят да не завеждаме дело, че те поемат всички разноски по лечението и възстановяването на детето ми. Разбирам ги и тях, но някак на мен само толкова не ми е достатъчно, не е справедливо. Твърде леко ще се оттърве детето им и няма дори поука да си вземе от демонстрираното поведение.
Нямам си и на идея, ако заведем дело какъв може да е краят му? Побойникът е малолетен, на 14 години...Не мога да ги дишам учителите и ръководството на училището, как да действам спрямо тях?
[/quote]

# 634
  • В тъмната гора.
Баща му води тежък разговор с него и основния въпрос, който му зададе беше - "Защо тръгна да го гониш, при положение , че нямаш намерение да се биеш и нямаш сили да се биеш?" Отговорът беше - "Омръзна ми да ме подритват."

Не исках да чопля повече в темата, но понеже каза, че се съдите се замислих над горното. Ако правилно разбирам децата са се напсували и сритали, после побойникът си е тръгнал, а твоето дете е тръгнало да го гони. И тогава той се е обърнал и го е ударил. Според правото имаме две случки - първата е приключила, когато побойникът се е оттеглил. След това имаме втора отделна и независима случка, в която твоето дете гони (напада) другото, а то го удря. При това положение адвокатът на другата страна направо може да каже, че синът ти е нападнал онова дете за да си отмъсти, а то се е защитило. Трудно ще ви е да обясните в съда защо твоят син е тръгнал да гони другото дете. Най-близо до ума е, че е искал да го удари, набие и изобщо нападне, а онова е ударило при самоотбрана.  Нещата са доста на кантар, освен ако не съм разбрала правилно случката.

Не е така, въобще не е така. Не си е тръгнал попойника, а  е подритвал сина ми по задника, докато нашия не го е подгонил.
Престанете вече. Помолих и по-горе, но вие не разбирате. По случая ще има дело и там ще се разяснят нещата. Тук всеки си ги украсява както иска.  

# 635
  • волно калдъръмче
Цитат
лавката на училището

В лавките е забранен чипсът  Thinking Има солени глоби за търговци, които предлагат тесто, газирано и джънк.

# 636
  • Ямбол
В лавките е забранен чипса  Thinking Има солени глоби за търговци, които предлагат тесто, газирано и джънк.
Joy Joy Joy
И точно там трябва да виси един учител, не в училище, където му е местоработата, нали.
Видяхте ли сега колко е вреден чипса.
Ако си беше стоял вкъщи, ...

# 637
  • В тъмната гора.
В лавките е забранен чипса  Thinking Има солени глоби за търговци, които предлагат тесто, газирано и джънк.
Joy Joy Joy
И точно там трябва да виси един учител, не в училище, където му е местоработата, нали.

Да му се невиди, как някои хора могат да произвеждат толкова жлъч, та чак може да го предлагат за продан.  Wink

# 638
  • волно калдъръмче
А ти успокои ли се, като заведе делото?

# 639
  • Ямбол
В лавките е забранен чипса  Thinking Има солени глоби за търговци, които предлагат тесто, газирано и джънк.
Joy Joy Joy

Да му се невиди, как някои хора могат да произвеждат толкова жлъч, та чак може да го предлагат за продан.  Wink
Мисля, че и в другата тема ти казах. Имам дете със счупен зъб. Не съм завела дело.
За мен децата са деца, не гамени и още всичките обидни думи, на които си способна да назовеш срещу деца.

# 640
  • В тъмната гора.
А ти успокои ли се, като заведе делото?

Ние можем да заведем само и единствено гражданско дело за покриване на щетите. Наказателно дело заведе районния прокурор.

# 641
  • волно калдъръмче
Очакванията ти оправдани ли са? Удовлетворена ли си? И не на последно място, успокои ли се?

# 642
  • В тъмната гора.
Мисля, че и в другата тема ти казах. Имам дете със счупен зъб. Не съм завела дело.
За мен децата са деца, не гамени и още всичките обидни думи, на които си способна да назовеш срещу деца.
[/quote]

Лиляна, Лиляна...хайде попрочети малко бе човек, учителка си все пак. Счупен зъб се води лека телесна повреда, тъй като възстановяването му е лесно, чрез слагане на корона и така нанатък, често дори кръвотечение няма. Аз писах и писах, и писах...файдата е никаква. Моя син ИМА ЕДИН ИЗБИТ ОТ КОРЕН ЗЪБ, ВТОРИ СЧУПЕН И ТРЕТИ РАЗКЛАТЕН. При средна телесна повреда се води дело...ДЕЛО.

КАК ДА ГО НАПИША, КАК ДА ГО ОБЯСНЯ НЕЗНАМ...УЖАСС И БЕЗУМИЕ Е В ГЛАВИТЕ НА НЯКОИ ХОРА.

Хайде гледайте си темата и не ни мислете нас. Молете се да не ви идва на главата.

# 643
  • В тъмната гора.
Очакванията ти оправдани ли са? Удовлетворена ли си? И не на последно място, успокои ли се?

Делото не е приключило, за да отговоря на въпросите ти.

# 644
Помолих и по-горе, но вие не разбирате. По случая ще има дело и там ще се разяснят нещата. Тук всеки си ги украсява както иска.  

Извинявай, просто исках да ти дам улика за евентуален пропуск в тезата ви. И не ние измисляме, а ти пишеш все различни неща:

Първо пишеш "Моят не останал длъжен и също го напсувал, след което отново изял един ритник. Започнали да се гонят, при което онзи се засилил и го ударил в ченето". Малко неясно е как онзи се е засили докато се гонят.

После казваш "Не си е тръгнал попойника, а  е подритвал сина ми по задника, докато нашия не го е подгонил."

А в друг форум пишеш "Притеснявам се от това, че извършителя нарочно е завел детето ми на задния паркинг на училището и там го е ударил в присъствието на свои приятели (в ролята на зяпачи на побоя) и много се притеснявам какво ще стане на делото. "

Извинявай, ама къде е гонене, къде е водене до паркинга. И къде е лавката, къде е паркингът.
Аз наистина спирам при това положение - има си съд, те да решават.

Общи условия

Активация на акаунт