Лазер, Фото или Elos...4

• 130 131
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Цитат
А и този, за който ви казах е със специална система за охлаждане, така че вероятността да стане изгаряне на кожата е нулева.
Може ли да ми покажиш достоверен медицински източник на горното ти изказване? Нещо извън патосните реклами и "Така ми казаха в студиото ", че аз си направих труда да търся такива публикации за "твоя специален супер иновативен диоден лазер" и. . . не успях да намеря подобна гаранция.

# 691
Фръц!, здравей! Разбирам, че имаш предразсъдъци и колебания. Нормално е. Разбирам те.  Намерих клипче,  пуснато от фирмата, която произвежда този диоден лазер. Ето линк, в който се показва процедурата - https://www.youtube.com/watch?v=1SUbvmoXrZg

# 692
Мерси за вниманието,  аз не съм толкова важна и не се нуждая от убеждаване, защото съм се ориентирала в избора си.
Но е факт, че няма лазер в Бг, за който производителят да гарантира 100 %  безопасност от изгаряне. Със сигурност случаите като моя са рядкост, но. ...има го и това в реалността.
И не съм работена с някой допотопен модел, а с диодния на Рalomar. Peace

# 693
Правя редовно лазерна епилация с диоден лазер Palomar Vectus. Имам много добър ефект.

# 694
Някой да е изпробвал тия процедури за вежди и да е доволен?

# 695
И аз имам въпрос, но за мъжко окосмяване. Синът ми има малко /средно/ по гърба. До сега си ги махаше с кола маска, но сега козметичката му предлага да направи 8 процедури с лазер или фотоепилатор /той не разбира много-много/. Тъй като я познавам, по принцип знам, че разполага с качествена апаратура и самата тя е с добра квалификация. Но, все пак сумата си е голяма /той ще си плаща/, не знам какъв ще бъде ефектът, а и все пак малко се притеснявам, че може и да има момент на "използване" на незнанието му.

Той явно има нисък праг на болка и кола маската му е много болезнена /а може и като повечето мъже да се "гевези"/ и почти е готов да се съгласи, но спомена нещо от порядъка на 1000 лв. за тези процедури - пък били с 50 % намаление newsm78 Самата аз не съм си правила /моите косми са тънички и с епилатор се почистват добре/ и не знам какво да го посъветвам. Кожата му не е много бяла, космите - средно тъмни, знам че и това е от значение.

Ще съм благодарна за мненията ви, или ако имате впечатления от вашите партньори.

# 696
Е, ако ще прави 8 процедури с лазер на цял гръб, цената от 1000 лв. си е даже бюджетна. В студиото, в което ходя, една процедура на цял гръб за мъже е на цена от 230 лв.

Не разбирам, обаче, козметичката изисква от вас да предплатите сумата или как? Понеже аз лично не виждам смисъл да му мислите толкова - просто синът ти прави 1 процедура, като за начало, и ако ефектът му допада, се подлага на втора, трета и т.н., до постигане на желания резултат. Peace

Ефект със сигурност ще има, но е много важно уредът, с който се работи, да е висококачествен, а такива уреди, по мое мнение, има в доста малко студиа в България. Ако е малко квартално салонче, изобщо не бих се доверила. Но това си е мое мнение, де. Peace

# 697
И да е лазер, а не фотоепилатор

# 698
Да, той ми каза лазер.

Не е малко салонче и както писах знам, че уредите, апаратите и т.н., които ползва са с високо качество. Тя има и специализирано образование както и разни допълнителни квалификации. Така че от тази гледна точка нямам притеснения. Просто първо писах тук, а трябваше да погледна какви са цените по салоните и да направя сравнение.

По-скоро ме вълнува резултатът - какво ще се види след 1-та процедура, как се разбира какъв е ефекта и на колко време се повтарят процедурите. Той не ми е казал дали трябва да плати наведнъж или за всяка процедура поотделно, а може би, че нейното мнение е за 8 процедури. А лазерната епилация може ли да се прави по всяко време на годината?

# 699
1во - след като до сега ги е махал с кола маска /или епилатор/ трябва да мина поне 2-3 месеца в които  САМО да ги бръсне.
2ро Ако ще излага гърба си на слънце, то не бива да прави процедури, както и 2 месеца след това. Сега, не знам със сигурност, но май за последните модели лазери, това за времето след плажуване не е в сила.
3то В един зимен период повече от 4-5 процедури няма как да се направят. Прави се в интервал от 30 до 60 дни между процедури. Следователно,  аз не бих предплатила 8, т.е за 1 год и половина напред.
4 то . Трябва след всяка процедура да намаляват космите с 10 до 20 %, което е добър показател

И е много важно Добър специалист с опит, с добър лазер  Peace

# 700
Благодаря, точно преди малко изчетох 2 статии с мнения, въпроси и отговори от специалисти дерматолози - почти същото беше написано. Даже ги изпратих на сина ми да ги прочете, явно и той се е образовал сам, защото ми писа, че ако го прави, ще бъде есента, след морето. Може да са нови лазерите, може да са стари, но като знам, че той обича като гущер да лежи на слънце, а това все пак е по-необикновено третиране на кожата...

# 701
Добре се е насочил към този тип епилиране, с най-дълготраен ефект е и естетически е най-добре /няма зачервявания и риск от враснали косми/ Peace Ако е решил да започне октомври-ноември, то след м. юли ще трябва да прекрати с използването на кола маска или епилатор, т.е. методите, които премахват косъма с корена им.

# 702
Ами той е в средата на септември на море, ако преди това ползва кола маска от края на октомври може да започне процедурите и до следващото лято може да има вече добър ефект. Тази вечер ми каза, че козметичката му казала, че слънцето не е страшно, но аз предпочитам да не се рискува - четох различни мнения за това и повечето са да се предпазва от излагане на слънце.

Много ми е странно за това окосмяване - нито аз, нито баща му, моите родители, имат/са имали такова. Не е много, не е като "пуловер", но все пак си има, и да, не е много естетично /поне за мен/, а явно и за него, защото отдавна се обезкосмява.

Благодаря за мненията, сега вече знам кога, как и къде да се направи процедурата.

# 703
Много ми е странно за това окосмяване - нито аз, нито баща му, моите родители, имат/са имали такова. Не е много, не е като "пуловер", но все пак си има, и да, не е много естетично /поне за мен/, а явно и за него, защото отдавна се обезкосмява.

Изследвали ли сте хормоните? Не знам при мъжете какъв би могъл да бъде проблемът, даващ като резултат прекомерно окосмяване, но е хубаво да пуснете профилактични тестове, според мен. Peace След посещение при кадърен ендокринолог, разбира се. Peace

# 704
Да, и аз си го помислих това. За жена ми е ясно, но за мъж newsm78 А и както писах - не е много, на краката, ръцете, гърдите ми се струва нормално окосмяването, само на гърба ми е странно. Ще му кажа да говори с ЛЛ за ендокринолог, пък както си реши.

Общи условия

Активация на акаунт